Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hipermetrop
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhipermetrop

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehraeroğlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Konu: hipermetrop
    Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2013 Saat 13:21
Kadir bey kizim 6.5 yasinda.henuz ilkokula baslatmadim.kismetse eylulde baslayacak.ama bazi harfleri taniyor.bayram oncesi olesine bi kontrol icin goz doktoruna goturdum.henuz okuma yazma bilmediginden sadece buyuk E harfini gostererek cubuklarinin ne tarafa baktigini sordu doktor..ve kademe kademe kuculterek sordu.kizim hepsini bildi.ama muayne oncesi disarda bi makine ile goze bakip o kagitla doktorun odasina giriyorsunuz ya o kagitta kizimin hipermetrop oldugunu soyledi.doktor.ve bi damla damlatip goz bebeklerini buyuttu tekrar kendi odasindaki cihazla bakti ve kizima 2.5 derece hipermetrop teshisi koyup gozluk yazdi.ama ben kizima evde tanidigi harfleri cok yakindan gosteriyorum gayet guzel soyluyor.hani miyop icin ekrandan gosterdigi gbi hipermetrop icinde biseyler gosterip sorsa ve kizim okuyamasa anlarim ama o makinelere guven olur mu
Yukarı Dön
zehraeroğlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2013 Saat 13:24
Eger kizim 2.5 derece hipermetrop olsa idi benim gosterdiklerimi okuyabilir miydi.yani simdi biz gozlugu alalim mi?yoksa okula baslasin okumayi söksün sonra mi bakalim?bosyere gozluk takmasini istemiyorum.simdi doktorlar nasil hep ant.yaziyorlarsa goz doktorlarida her goturulen cocuga gozluk yaziyorlar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2013 Saat 18:24
Hipermetrop; yakini goremez.. Ekrandakiler, Miyoplar icindir. Eger hakikaten gozluk kullanmasini gerektirecek kadar Hipermetropi varsa, kol saatinizin icindeki yazilari okuyamaz, igneye iplik geciremez.
Belki de; Astigmat diyeceklerine hipermetrop dediler. Bunlardan hersey beklenir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.