Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sadece anne sütü,hastalık ve ilaç
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsadece anne sütü,hastalık ve ilaç

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
reyyan_melek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 90
Mesajın Direkt Linki Konu: sadece anne sütü,hastalık ve ilaç
    Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 09:50
1.mrb.hocam.kızım 8 ay 3 günlük.kilosu 7.200. boyu 68 cm.sadece anne sütü emmek istiyor.ek gıda verdiğimde 2-3 kaşık alıyor daha yemek istemiyor.bende çok ısrar etmiyorum sürekli emzirmeye çalışıyorum.sizce gelişimi nasıl?
  2.  Birde kızım 2 gün önce ateşlendi.ateşi hala 38.5.doktora götürdük gribal enfeksiyon  dedi.peditus ve dolven verdi.burun tıkanıklığı içinde sefiyol burun spreyi.bu ilaçları vermeye başladım ama yazılarınızı okuyunca biraz tereddütte kaldım ilaçları vermelimiyim?Yoksa hastalığı kendiliğinden atlatmasını mı beklemeliyim.
3.kızımın dudağında ve ağız içinde beyaz kabarcıklar var.doktor bunlarada pamukcuk olmuş deyip bir ilaç verdi.fakat yine yazılarınıza baktığımda pamukçuk sadece ilk 1 ay olur demişsiniz.bende o yüzden ilacı vermiyorum.kendiliğinden geçmesi ne kadar süre alır?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 10:34
1- 800gram kadar bir eksiği var. Anne sütüne ilaveten vereceğiniz ilk ek gıda, kutu sütleri olsun. Su yerine süt verin ve soğuk verin.
2- SAKIN 8 aylık çocuğa; Peditus ve Dolven'i vermeyin. Peditus, öksürük kestiği için zaten hişçbir zaman vermeyin.  Dolven; kilo başına 20mg'dan fazla verilmez. Hadi bu miktarı (144mg) 150mg yapalım, sizin çocuk, illaki alacaksa, günde en fazla; 3x1/2 ölçek alabilir.
3- Pamukcuk zaten olamaz da, ayrıca da öyle olmaz. Aklı sıra çocukmu kandırıyor?  O gördükleriniz, ağıziçindeki tükrük bezlerinin yerleri. Hastalık zamanlarında o görünümde olurlar, çocuğa bir rahatsızlık vermezler. Hiçbir şey yapmayın.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 11:12
çok teşekkür ederim cevabınız için.ozaman sadece ateş için yükselirse calpol versem olur mu?kutu sütleri için her yerde kesinlikle 1 yaşına kadar vermeyin yazıyor.bir zararı yok mu yani?birde doktor kan testi ile idrar istemişti kanı verdik bi problem olmadığını söyledi.idrarınada bakayım ateş ondan da kaynaklanıyor olabilr dedi.fakat idrar testini yaptırmadım hala.sizce çok gereklimi yoksa diğer maillerinizde dediğniz gibi sadece para tuzağımı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 11:22
Bıktım artık, temcit pilavı gibi HERGÜN aynı soruların sorulmasından... Biraz da siz araştırın.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 11:26
bide anlayamadığım şu! bu doktorlar bilmiyorlarmı 8 aylık çocuğa ne verilip ne verilemeyeceğini..çok yazık yaa boşunamı okumuşlar bunca sene.ne çıkarları var bu kadar büyükte küçücük yavrularımızın sağlığı ile oyun oynuyorlar böyle!hocam peditus neden verilmiyor peki 8 aylık bebeğe bilgilendirirmisiniz rica etsem.çünkü ben dr a özellikle sordum zararı yok bu aydaki bebek için dimi diye.oda sadece iki ilacı aynı anda verme 4 saat ara olsun aralarında zararı olmaz dedi.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 11:40
teşekkür ederim nilcey.biz nerden bulcaz iyi bir doktor da güvencez yaa keşke kadir bey burada olsaydı..bu arada Kadir hocam kusura bakmayın aynı soruları sormuşum inanın arastırmaya calışıyorum ama tam istediğimi bulamıyorum .çok vakit ayıramadığımdan dolayı.birde bulsam bile anne pimpirikliği galiba birebir size danışmak istiyorum.kusuruma bakmayın.hakkınızı helal edin.
Yukarı Dön
Gamze Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dora'nın annesi

Puanlar: 8912
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 12:14
Kadir Hocamızın daha önce cevap vermiş olduğu eski maillerde arama yapmak için aşağıdaki link size yardımcı olacaktır...

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.