Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Elini cam kesti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumElini cam kesti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Elini cam kesti
    Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 10:29
Sayın hocam iyi ki döndünüz. Dün akşam kızım elinde cam biberon vardı yere düşürdü ve kendiside cam kırıklarının üstüne düştü . Baktım eli kanıyor hemen havluyla baskı yaptım baktım kesilmiyor kan hemen polikliniğe gittik onlarda temizleyip sarıp bizi hastaneye gönderdiler dikiş için . Hastaneye gittik sol el yüzük parmağı biraz derinden kesilmiş. Dikiş atalım kesik derin mikrop kapar dediler. Bağrış kopuş çocuğu zor zaptederek uyuşturulmadan dikiş atıldı. Aslında 2 tane dikiş ama biri patladı 3 tane dikiş olmuş oldu. Elini sürekli çektiği için dikiş patladı. Pansuman yapılıp sarılıp eve gönderildik. Gün aşırı pansumana gidecez. Benim psikolojim çok ağır olay aklıma geldikçe bayılacak gibi oluyorum. Yerdeki kanlar üzerimizdeki kanlar her yer kan oldu baya bir kan gitti. Kızım 18 aylık . Eşimde neden eline verdin fayans üzerindeyken verirsen böyle olur diye beni suçluyor. Gözüne gelseydi ne yapardık diyor cam kırıkları. Gözüne batsa anlardık değil mi hocam. Olayın şokuyla sadece elini kestiği biliyorum. Bana yardımcı olun yalvarırım. Bize uygulanan bu dikiş olayı yapılması gerekliydi değil mi? İz kalmaz sanırım yada şimdi yarın pansumana gidecez umarım dikiş patlamamıştır. Yorumunuzu sabırsızlıkla bekliyorum saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 20:51
Elinin ic yüzünde; iz kalsa ne olacak? Görünen bir yer değilki... Neyse, olan olmuş. Şukredın, "Tendon" kesisi olmamış. Yoksa ameliyat gerekirdi. Plastik biberonlarda,  yok; "bis-Fenol-A" varmış gibi sacmalıklarla, plastik biberon yerine cam biberon kullanılırsa, işte böyle olur. Şimdi  sizin zarar-ziyan ve eziyetlerin ceremesını kim karşılayacaK? PLASTİK BİBERONDAN KİM ZARAR GÖRMÜŞ? Yarın pansumanda bari cok eziyet etmesinler.
Böyle durumlar için; özel bir Japon yapıştırıcısı vardır ama bu teknolojiyi bilen doktor nerde??
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 21:07
Hocam çocuğunda dengesi alt üst oldu hastaneye girer girmez anlıyor ve mızırdanmaya başlıyor. İlk pansuman olacak ilk yapılacağı için dikişlere bir bakılması için mecburen götüreceğim. Yoksa ben yapmak istedim ama dikişlere bakılması için göstereceğim. Zaten ağlayacak buna şimdiden hazırım diğer pansumanı benim evde yapmamı söyliyeceğim. Kabul ederlerse ben evde yaparım iyileşene kadar. Hocam plastik cerrahlar olmadığı normal dikiş atıldı o halde ben üniversite hastanesinde gidemedim çocuğu hem susduramadım hemde çok kanıyordu. Hocam o kaybedilen kan ne kadar zamanda yerini buluyor baya bir kanaması oldu çünkü. Evet şükrediyorum hocam bir parmağı kesildi diye çünkü tüm kırık parçların üzerine düştü dizleri tüm parmakları zarar görebiirdi? Hocam gözüne cam sıçrasaydı anlardık değil mi? Bana herkes ya gözüne batsaydı ya yüzü kesilseydi dedikçe şok yaşıyorum resmen. Saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 22:13
Esasında; bu "Cam biberonların" yasaklanması lazım. sizin başınıza gelenler, her ailenin başına gelebilecek hadiselerdir. Keşke benim bu "bis-Fenol-A" ile ilgili yazılarımı okumuş olsa idiniz ve cam biberona hiç geçmese idiniz..
Merak etmeyin, gözünde bir şey yok..
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2013 Saat 08:22
olay günü yani perşembe akşamı o kadar kötüydüm ki bir an mide kanaması geçiriyorum sandım. Her taraf kan içinde elim ayağım titriyor bir yandan babası sen nerdeydin diye beni suçluyor ben panik içinde götürelim diyorum çocuk avazı çıktığı kadar bağırıyor. Dikiş esansında hastanede ne kadar görevli varsa bizimle birlikte çocuğu tutuyor. Benim kız yabancılara zaten ağlıyor o kadar insan başımıza birikince çocuk alt üst oldu. Dikiş esnasında yıktı ortayı ben bir ana gözüm karardı düşecektim niye kendime sakinleştirici iyi yaptırmadım bilmiyorum.Kendi kendimi teselli ediyorum şükrederek hocam ama psikoloğa gideceğim. Çünkü bazı olaylar artık birikim yapıyor ve ben başka olaylarda dayanıklılık gösteremiyorum. Kendimin iyileşmesi için bu desteğe ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim ilginize siz bana oralardan yardımcı oluyorsunuz. İnşallah dikişleri tutmuşdur ve en kısa zamanda iyileşirde kızımı eski haline toparlarım. Zaten huy değiştirdi bağırıyor sebepsiz . Hocam birde ziyan olan kan vücutta yerine ne kadar zamanda geçer. Çünkü kan çok aktı . Bunu kafama takıyorum. Kan yapıcı birşeyler yedirmek gerekiyor mu ? Bunu açıklarsanız bana en azından bunu kafama takmam saygı ve sevgilerimle hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2013 Saat 08:47
Merak etmeyin, öyle bir kanamada akan kan; taş çatlasa 1 çay bardağı (100ml) den fazla olamaz, o miktarlarında bünyeye bir zararı olmaz, hiç merak etmeyın. Farzedinki; "Kan Tahilili" yapıldı..
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2013 Saat 21:02
çok sağolun hocam destek oluyorsunuz bana. Bu sabah oansumana gittik dikişler tutmuş kanaması olmamış . Güzelce pansuman olduk ağladı tabi eve geldik öğleden sonra telefonum çaldı ben mutfağa giderken benim kız banyoya gitmiş kapağı açık klozetin içine elini sokmuş. Hemen telefonu alıp geldim baktım odada yok ararken bayoda gördüm eli klozette. Hemde pansumanlı eli. Baktım ıslanmış. Eşim yerleri sildiği suyu dökmüş içine. Kirli su yani. O an yine eşimle tartıştık sen nerdeydin oluyor hep ben ağlama krizine girdim ve sargıyı açtık. Hemen batikon sürüp sargı bezi sarıp yeniden hastaneye gittik. Bizi görünce hayırdır dediler. Elini klozetin içindeki kirli suya sokmuş dedik. Hemen açtılar yeniden pansuman olduk. Ağlamalar bağırmalar yine had safha. Benim kötü olduğumu anladılar korkmayın h,çbirşey olmaz diye teselli ettiler. Ama ben size sormadan yapamam. Dikişli parmak klozet içindeki kirli su içindeydi. Temzilik yaptığımız yer sildiğimiz su . Hocam yarası açık ya enfeksiyon kaparmı ne olur KAdir hocam yalvarıyorum siz ne derseniz teselliyi öyle bulacağım. Çok çaresizim bana yardım edin yalvarıyorum ne yapmamgerek. saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2013 Saat 09:44
Yapılanlar yeterlidir, panik olmanızı gerektiren bir durum yoktur. Yıkayıp, kolonya sürmeniz bile yeterlidir.  Bu yaşlardaki çocuklar; "pislik devresi" vardır. Bu konu ile ilgili eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.