Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - fazla kilo
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumfazla kilo

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ebuss1987 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Konu: fazla kilo
    Gönderim Zamanı: 20 Kas 2012 Saat 09:53

benim oğlum 5 aylık kilosu 11 boyu da 74 cm baş çevresi de 43 cm. 5 ay boyunca anne sütü verdim anne sütü dışında su bile vermedim ama çok uzun süre emiyor ve 2 saatte bir emiyor. boyu da kilosu da normalin çok üstünde biliyorum ama hareketlenince zayıflar mı? emzirmeyi azaltayım mı? Baş çevresi normal mi? Yoksa başka bir sorunu olabilir mi hocam şeker, obezite vs.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119806
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2012 Saat 18:57
Anne sutu alanlarda; ne obezite nede seker olmuyor. Aynen devam edin. Benim hastalarim arasinda rekor 2 senedir. Ama 1982'den beri sadece 6 anne basarabildi.
10cm. boy fazlasi , 4 kilo agirlik fazlasi var. Basi ise; yasina uygun. Boyuna gore bile; 1.2kg fazlai var. 17 aylik cocuk kilosunda. Aynen devam....
Yukarı Dön
ebuss1987 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2012 Saat 10:47

hocam bir haftadan fazladır oğlumun karın bölgesinde ve poposunda alerji şeklinde kırmızı noktalar var pişik kremi olarak hametan kullanıyorum onun etkisi var mıdır? ayrıca ben oğlum 7 aylık olduğunda okula başlıcam ek gıdaya ne zaman başlamam lazım şu an 5 aylık boyunu ve kilosunu ilk msjda yazmıştım.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2012 Saat 18:21
1- Hametan pisik kremi degil, yara kremidir. Ilac daha fazla satilsin diye ilac propagandistlerinin yalanlarina kanan "enayi doktorlar" pisik icin yazarlar. Siz dogru durust; pisik kremi kullanin. Hametan. ilac ihtiva ettiginden, uzun kullanimda allerji yapar.
2-6. aydan sonra, anne sutunun yatmeyen kismini "kutu sutleri" ile tamalayin. Eski mailleri okuyun.
3- 18 aylik cesametinde oldugundan, anne sutu yetmeyebilir. Ac kaldigindan suphelendiginizde ek gidalari teklif edin.
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 163
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2012 Saat 20:17
maşallah oğlunuza...benim oğlum da şu an itibariyle 6 aylık, boyu 72,5 cm, kilosu 8.400, baş çevresi 44.5 cm....5.aydan sonra hiç kilo almadı...kilosu aynı ama boy ve baş çevresi gelişimi olduğu için bu durumu sağlık ocağında anormal görmediler...sanırım ben de ek gıdaya başlamalıyım...aslında hep anne sütüyle gitmek istiyordum ama anlaşılan bebeğim doymuyor...biz sofraya oturduğumuzda bile tepki gösteriyor heyecanlanıyor...ona yemek uzattığınız zaman eliyle parmağınızı çekip ağzına götürüyor...hocam ne önerirsiniz ek gıdaya geçmeli miyim ?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2012 Saat 00:45
6cm. boy, 600gram agirlik fazlasi var. 8 aylik cesametinde... Ek gidalari alabilecek yasta, deneyin, teklif edin, alirsa istedigi kadar verin. Tabii oncelik hep anne sutunde olmak sarti ile.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.