Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - menenjit olabilir mi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummenenjit olabilir mi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Konu: menenjit olabilir mi
    Gönderim Zamanı: 22 Eki 2012 Saat 09:42
Hocam 4 yaşındaki kızım Cuma günü kreste ateslenmiş ve süreklı uyumak ıstemıs,ogretmenlerı ates dusurucu vermıs,eve geldiğinde başım ve boynum agrıyo dıyordu hep. sonrasında hafta sonu hıc ates dusurucu vermedım,ama yıne de başım boynum ve bogazım dıyordu,sesi çatallaştı ama hiç burun akıntısı,ağız kokusu vs yoktu. (1 hafta once antıbıyotık bıtırmıstı bogazdan dolayı)dun gece gene boğazım ve boynum agrıyo dıye sıkayet ederek yattı gece ateşi 39'du.gün içinde de ishal başlamıştı(sarı ve sulu) dr ÜSYE teşhisiyle antıbıyotık verdı,menenjıt olup olmadığını ensesınden kaldırarak kontrol etti,boynu rahat menenjit değil ama 1 hafta sonra getırınkontrol edelim, gerekırse tahlıl yapalım dedi. antıbıyotıgı henuz vermedim. daha once ateşli havale geçirmişti,babası da kucukken menenjıt gecırmıs. Dr.un bu kadar kontrolu yeterli midir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118397
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2012 Saat 20:09
Bu yasta en fazla Menenjit'e sebep olan; Hemifilus Influenza Tip B, nin 1990dan beri asisi(Act-HIB) uygulandigindan bu yas grubunda artik nadiren (diger ajanlarin yaptigi)  menenjit goruluyor.Boynu ile ugrasmayin, bu yasta menenjitli cocugun en belirgin arazi; Oturamamasidir.  Benim tahminim;Grip geciriyor ve ishalli cocuga antibiyotik verilmesi sadece ishali arttirir.. Emin olmak isterseniz, bir kan sayimi yaptirin;WBC degeri dusuk cikarsa, antibiyotik gerekmiyor demektir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2012 Saat 22:51
Hocam dün  sabahı bekledık, Sabah kendı doktoruna ulaştık o da antıbıyotık vermeyın demişti,gun ıcınde cok sukur atesı cıkmadı. sadece sesi kötüleşti,önce çatallaşır gibi oldu,şimdi de kısılıyor gibi ve bu saatlerde de burnu akmaya başladı:)) çok sevindim. dediğiniz gibi grip sanırım. muz,yoğurt vb yıyeceklerle de aksam tuvalete cıktıgında gordugum ıshalı gecmıs gorunuyor. atesı ılk cıktıgında ne burun akıntısı ne oksuruk vardı,grıbı dusunemedım,cok tesekkur ederız.Eskisi gibi bal-limon-zencefil ve cold-mıxe devam edıyoruz. Tekrar ateşlenir mi? teşekkür ederiz
Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2012 Saat 23:53
hocam menenjitli çocuk oturamazdan kastınız hani mesela 4 aylık bebekler desteksiz oturamaz ya sağa sola düşerler öyle bi görüntümü?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2012 Saat 00:55
"Oturamaz" lafi 4 yasindaki cocuk icin, bebeklerde; ense sertligi dedigimiz duruma bakiliyor. Ense sertligi demek "ensenin sert oldugu" oldugu anlamina gelmez, alt cenenin goguse degdirilememesi halidir. Ayrica 4 aylik bebeklerde, bingildakta, kabarma olur. Son 20 sene icinde hic menenjitli hastam olmadi.
Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2012 Saat 08:42
hocam yanlış sordum.yani 4 yaş ve üzeri oturamaz diyorsunuz ya o oturamam şekli dengesini tutamaz anlamında mı.sağa sola düşer öyle mi yani.yoksa 4 aylık bebekte nasıl anlaşılır diye sormak istemedim aslında
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2012 Saat 16:06
hocam kızımın burnu akıyor cok sukur ama bır de agzının kenarında (dudagının yanında) minicik 3-5 tane sivilce gibi ama içi sulu gibi uçuk görünümlü seyler cıktı cok acıyo dıyor,ne surecegımı bılemedım. kreslerinde  de el-ayak-agız hastalıgı dıye bı hastalık yaygınmıs(sınıflarındaki dr veli soylemıs bu hastalık oldugunu) bazı cocukların kollarında,öğretmeninin agzının kenarında varmıs bu tarz yaradan. Kızımdakı bununla mı alakalı bılmıyorum ama ne sursem gecırır canı acıyomus
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2012 Saat 22:03
-zehra_80: Menenjit'in eski Osmanli daki ismi: "Kazikli humma" idi. Hasta kazik gibi sert bir durum aldigindan oturamaz. Oturamazki, dengesine bakilabilsin.
-efsunlu_bulutum: Ben 2-3 sene evvel, bazi hastalarda bu hastaligi teshis ettigimde benimle dalga gecerlerken ne oldu ise, bu hastalik birdenbire salgin yapar oldu. Resmen sacmaliyorlar. Bu hastalik hayvanlardan insana gecen bir hastaliktir. Bunun virusu, zamanla insandan-insana gecme kabiliyeti kazanabilir ama henuz degil. Insandan insana gecebilmesi icin uzun bir "adaptasyon suresi" gecirmesi gereklidir. VietNam da bazi vakalar tarif edildi isede, bizde boyle bir durum yoktur. Bu sebeple, yuvadaki "salgina" pek kulak asmayin. Sadece agizda degil, bilhassa avuc icleri ve ayak tabanlarinda bariz deri alti dokuntuleri olur. Vucudun baska yerlerinde dokuntu yapmaz.
Tarifiniz ucuga benziyor. Bir resim gonderebilirmisiniz?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.