Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BOĞAZ ACISI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBOĞAZ ACISI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
didemim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 244
Mesajın Direkt Linki Konu: BOĞAZ ACISI
    Gönderim Zamanı: 16 Eki 2012 Saat 11:32
kadir bey kızım 4 yaşında oldu.ben sizi 4 senedir takipteyim.kızım grip gibiydi ama burun akıntısı yok.tıkalı gibi burnu.3 gündür sizin tedaviyi uyguluyorum ama dünden itibaren boğazım çok acıyo diyo.37 llerde  ateşi var.boğazı bugüne kadar hiç acımamıştıu.artık götürmekmi lazım doktara
DİDE
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119612
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2012 Saat 19:25
Agizda pis bir koku, dilinde beyaz bir tabaka yoksa, antibiyotik gerekmiyor demektir, bosuna gitmeyin, nasil olsa her halukarda antibiyotik veriyorlar. Bu kadar hafif bir hastalik, (atesi dusuk) antibiyotik gerektirse bile vermemek daha iyi olur. Atesi 39 lara cikarsa, gidin.
Yukarı Dön
didemim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2012 Saat 19:58
balgamlı balgamlıda öksürüyo.bide boğazım acıyo diyince kulağına vurmasın diye illiadin sıkıyorum burnuna yanlışmı yapıyorum.agzında koku var ama dilinin üstü beyaz deil..
DİDE
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2012 Saat 03:19
Grip geciriyor, antibiyotik gerekmez. Iliadin 'in bir zarari yok, sadece 3 gunden uzun vermeyin.
Yukarı Dön
didemim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2012 Saat 12:07
teşekkür ediyorum kadir bey.bişet daha sorcam ben geçen yıl kızıma grip aşısı ilk defa yaptırmıştım.bu yıl yaptırma taraftarı deilim.bi yaptırıp bi yaptırmamak onda olumsuz bi etki yaratırmı
DİDE
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2012 Saat 19:40
Bu sene de asisini olsun. Tek doz ve tam doz yapilacak.
Yukarı Dön
didemim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2012 Saat 10:02
yaptıralım ama 1 kere yaptırdık diye her yıl yaptırmak zorundamı kalıcaz.merak ettim neden 2.kez yaptırmalıyız
DİDE
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2012 Saat 19:12
Sadece kucuk cocuklara ilk defa Grip asisi yapilirken; 2x yarim dozda yapiliyor, takip eden senelerde her kis basi tek ve tam doz yapiliyor. Grip virusleri "genc virusler" olduklarindan, vucut yapilari her sene devamli degisiyor. Bu sebeple, her sene Grip asisi olmaniz gerekiyor. Halbuki, Kizamik, Sucicegi gibi virusler olgun virusler olduklarindan vucut yapilari degismiyor ve bu sebeple, bir defa asi olmakla veya hastaligi gecirmekle hayat boyu bagisiklik kazaniyorsunuz.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.