Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Kebaplar - Köfteler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ÇANAK  KEBABI ( fotoğraflı)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuÇANAK KEBABI ( fotoğraflı)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11 Kas 2007
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10127
Mesajın Direkt Linki Konu: ÇANAK KEBABI ( fotoğraflı)
    Gönderim Zamanı: 23 Ara 2007 Saat 16:43

Çanak  Kebabı

6 milföy hamuru ( kişi sayısına göre)

Yarım kğ   kuşbaşı ( az suyla haşlanmış)

Arpacık soğanı

Tuz, karabiber,kekik

5-6 diş sarımsak

Yağ ( tercihen tereyağ)

Yağ eritilip içerisinde soğanlar,sarımsaklar ve etler kavrulur. Biraz etsuyu eklenir güzelce pişirilir.Tuz, karabiber ve kekik eklenir.( bunun yerine yaptığınız kavurmayıda kullanabilirsiniz. Ben  bu defa öyle yaptım.)

Bu malzemeler ısıya dayanıklı kaselere doldurulur. Üzerleri yağlı kağıtla iyice kapatılır. Onun üzerinede  milföy iyice şekil verilerek kapatılır.

Kaseler tel ızgaranın üstünde kızgın fırında pişirilir. Piştikten sonra milföyden yağlı kağıt alınır.kase servis tabağına ters çevirilir.

( bizim bayram menümüzde vardı, sizlerede tavsiye erdim.)

Afiyet olsun.



Düzenleyen sengul - 24 Ara 2007 Saat 09:50
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 16 Kas 2007
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12444
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2007 Saat 16:53
Paylaşımın için teşekkürler,leziz bir tarife benziyor..
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11 Kas 2007
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2007 Saat 17:12

Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11 Kas 2007
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2007 Saat 17:16

Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11 Kas 2007
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2007 Saat 17:18

Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2007 Saat 17:42
ellerine sağlık ClownClownClown
 
çok lezzetli görünüyo
 
hele son öle ayran falan canım çekti valla
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2007 Saat 00:33
Orjinalini yazan: sengul sengul Yazdı:

Çanak  Kebabı

6 milföy hamuru ( kişi sayısına göre)

Yarım kğ ( az suyla haşlanmış)

Arpacık soğanı

Tuz, karabiber,kekik

5-6 diş sarımsak

Yağ ( tercihen tereyağ)

Yağı eritilip içerisinde soğanlar,sarımsaklar ve etler kavrulur. Biraz etsuyu eklenir güzelce pişirilir.Tuz, karabiber ve kekik eklenir.( bunun yerine yaptığınız kavurmayıda kullanabilirsiniz. Ben  bu defa öyle yaptım.)

Bu malzemeler ısıya dayanıklı kaselere doldurulur. Üzerleri yağlı kağıtla iyice kapatılır. Onun üzerinede  milföy iyice şekil verilerek kapatılır.

Kaseler tel ızgaranın üstünde kızgın fırında pişirilir. Piştikten sonra milföyden yağlı kağıt alınır.kase servis tabağına ters çevirilir.

( bizim bayram menümüzde vardı, sizlerede tavsiye erdim.)

Afiyet olsun.

 
              ooooooy oooyy ooooy ooyyyyyyyThumbs%20Up,çok güzel bir tarif şengülcüm,hemen tarif defterime ekliyorum.ellerine sağlık,teşekkür ederiz paylaştığın içinClown
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007
Konum: Antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2007 Saat 02:04
Şengül'cüğüm helal. Ellerine sağlık.Clown
Bir de testi kebabı var onu da yapmak kolay ama kırarken marifet gerektiriyo. Hadi onu da yaz yahu. Canım çekti.LOL
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.