Çanak Kebabı
6 milföy hamuru ( kişi sayısına göre)
Yarım kğ kuşbaşı ( az suyla haşlanmış)
Arpacık soğanı
Tuz, karabiber,kekik
5-6 diş sarımsak
Yağ ( tercihen tereyağ)
Yağ eritilip içerisinde soğanlar,sarımsaklar ve etler kavrulur. Biraz etsuyu eklenir güzelce pişirilir.Tuz, karabiber ve kekik eklenir.( bunun yerine yaptığınız kavurmayıda kullanabilirsiniz. Ben bu defa öyle yaptım.)
Bu malzemeler ısıya dayanıklı kaselere doldurulur. Üzerleri yağlı kağıtla iyice kapatılır. Onun üzerinede milföy iyice şekil verilerek kapatılır.
Kaseler tel ızgaranın üstünde kızgın fırında pişirilir. Piştikten sonra milföyden yağlı kağıt alınır.kase servis tabağına ters çevirilir.
( bizim bayram menümüzde vardı, sizlerede tavsiye erdim.)
Afiyet olsun.
Düzenleyen sengul - 24 Ara 2007 Saat 09:50