Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulağı aktı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulağı aktı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MÜJGANELİF Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 50
Mesajın Direkt Linki Konu: kulağı aktı
    Gönderim Zamanı: 18 Haz 2012 Saat 09:15
iyi günler dr bey.kızım  4yaşında 18 kg.kreşe gidiyor kulakproblemi bu 3.cü oluyor.hep kulak zarı zedelenip akıyor yine aktı kulağı.akmadan evvel 3 gün ateşi vardı.illiadin başladım ama akmıştı yinede kullanayımmı.bu akan kulağı için klamoks ford 400 verdi dr.sabah akşam 1 ölçek veriyoruz.şu anda akıntı durdu ama 10 gün kullanacakmışız.sanırım aktığı için antibiyotik doğru karardı değilmi?artık kafam allak bullak.sanırım not tutmam gerek çünkü şaşıp kalıyorum kulak akınca.lütfen bize yardımcı olun.
 1) kulak ağrısı olunca illiadin kullanacağız değilmi?
 2) geç kalmışsak kulak akıyorsa antibiyotik vermek doğru dimi?
 3) eksik bişey yapıyor
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2012 Saat 09:16
eksik bişey yapıyormuyuz?
4) bu kulak akmaları kalıcı bişeye sebep verir mi en çok bundan korkuyorum?
teşekkürler..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119622
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2012 Saat 19:22
1- Her kulak agridiginda; Iliadin Ped. Burun damlasi baslamaniz SART.
2- Kulak aktiktan sonra da (agri olmasa bile) Iliadin kullanin. Kulak aktiktan sonra, basinc azaldigindan, delik kendiliginden kapanir. Kulak damlasi kullanmadikca tehlikeli bir durum olmaz. KULAK DAMLALARI BU DURUMLARDA COK TEHLIKELIDIR. Boyle bir durum yoksa, yani kulak damlasi kullanmadi iseniz, antibiyotik gerekmez.
3- Iliadin'i kullanin.
4- Kulak damlasi kullanmadiginiz surece kalici bir seye sebep vermezler. Sizin duydugunuz, korkunc hikayeler hep "kulak damlasi" kullanmis olanlardir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2012 Saat 10:55
çok teşekkürler hocam.illiadini 3 gün kullandım bugün ara verdim yarın 3 gün yine başlayacağım.kulak için antibiyotiki de  başlamıştım 3 gündür onuda veriyorum.ben sizden öğrenmiştim damla verdiler ama kullanmadım.antibiyotik başladıktan sonra kulak akması durdu.bu iyimi kötümü bilemedim şimdi.herşey için size minnetarız..teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119622
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2012 Saat 23:43
3 gun Iliadin'den sonra, 1 hafta kadar Serum fiz ile devam edin. Antibiyotikler :Gereksiz, Kulak damlalari:ZARARLI dir.....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.