Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - mama alerjisi mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummama alerjisi mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayşky Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Konu: mama alerjisi mi?
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2007 Saat 23:05
merhaba benal hanım;
yine bir konuda yardımınıza ihtiyacım var
kızım dört aylık son iki aydır azzkilo aldığı için mama takviyesi yapmak istedik. biberona ve mamaya isteksiz.
aptamil 1 isimli mamayı 5 cc kadar çekti, ağzının etrafına da akıttı. çok geçmeden ,1-2 dk. sonra ,ağız kenarında kızarıklıklar  gördüm.  yarım saat sonra geçti. mama vermeyi kesytim sşimdi. ancak doğduğunda ilk bir kaç gün vermiştim bu mamadan ,bişey olmamıştı...bu mamanın iki numarasını birkaç gün önce yine vermeye çalışmıştım ,çok az yutmuş etrafına yine akıtmıştı ama böyle bişey dikkatimi çekmemişti. (geceydi belki de görmedim)
1-sizce bu neye bir alerji? mamanın içindeki bir şeye mi?ne olduğunu anlamak mümkün mü?
2-başka firmaların  mamaları da bunu yapabilir mi?
3-inek sütü alerjisi olabilir mi .? daha önce zaman  zaman iplik gibi kakasında kan görüyorum.
4-ben bundan sonra hangi mamayı bebeğime verebilirim?
    size ne kadar teşekkür ve dua etsek azdır .
sonsuz saygılarımı sunarım
sağlıkla kalın.....

Düzenleyen ayşky - 17 Ara 2007 Saat 23:10
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2007 Saat 09:20
Merhaba...
1. Söz ettiğiniz şey acaba allerji mi? Bilemiyorum... Emin olamadım.
2. Allerji varsa ve bu inek sütüne karşı ise, her mamada bunu göremeniz gerekir.
3.Dışkıda ki kan bununla ilişkili olabilir. Ama nasıl emin olabiliriz ki tetkik etmeden...
4.Bebeğiniz önce inek sütü allj konusunda araştırılmalı, teşhis konmalı , ondan sonra mma seçenekleri değerlendirilmelidir. Sevgiler...
Yukarı Dön
ayşky Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2007 Saat 12:22
doktor hanım
mamanın akış yönü boyunca ,alt çenede  alt dudak etrafında benek benek döküntüler oluştu her bir benek birbiriyle aynı boyutta olmamak la beraber 0,5 cm çapında idi yaklaşık. çok bariz ve belirgindi.
benim sizden ricam inek sütü alerjisi ile ilgili ne tetkikler yapılabilir doktorumuzla bunu paylaşalım . sorumu şimdi cevaplamayacağınızı öğrendim.
mutlu bir bayram tatili geçirmeniz dileğiyle.....
saygılarımla....
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2007 Saat 10:44
Merhaba...
Ben tetkikler konusunda sizi gereksiz yönlendirmiş olmak istemem. Doktorunuz karar versin... Bu daha doğru olacak. Kan veya deri testi yapmak isteyebilir. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.