Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - flour
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumflour

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
melisakara Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 71
Mesajın Direkt Linki Konu: flour
    Gönderim Zamanı: 06 Nis 2012 Saat 18:14
hocam bir gazetede okudum size danısmak istedim sizin düşünceleriniz benim için daha önemli. ne bu konu hakkında ne diyorsunuz. yazıyı kopyalıyorum

E 01.04.2012 TARİHİNDE YAYINLANAN DİŞ MACUNLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİR MAKALE: Dişlerini fırçalayan küçük çocukların genelde macunu yuttuğunu söyleyen uzmanlar, "Yüksek dozda flor, kansere ve zeka geriliğine neden olabilir. 5-6 yaş öncesi çocuklara macun kullandırtmayın" dedi

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, çocuk sağlığı için önemli uyarılarda bulundu.
Diş macunlarının içinde 'sodyum florür' adı verilen zehirli bir kimyasalın yer aldığını anlatan Aydın, bunun doğada kullanılan flor gibi doğal özelliklere sahip olmadığını ve birden çok zararı bulunduğunu söyledi. Aydın, diş çürüğünü engellediği gerekçesiyle çocuklar için üretilen diş macunlarında da bu maddenin kullanıldığını kaydetti. 
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTİR

Çocukların dişlerini fırçalarken macunu yuttuğuna dikkati çeken Prof. Dr. Ahmet şunları kaydetti: "Bu çok sakıncalı. Kanserojen özelliklere sahip olan bu kimyasal madde çocuklarda zeka geriliğine yol açar. Ayrıca, bağışıklık sistemini çökertir, enfeksiyonlara karşı direnci düşürür, üreme sistemine zarar verir ve kalıcı dişlerin çıkmasını geciktirir. O nedenle yuttuğuna emin olacağımız yaşa kadar çocuklara macun kullandırtmamalıyız. Bu yaş da 5-6'dır."

Kimya Mühendisi Mennan Aysan Kuzanlı

Sodyum florürün diş macununda bulunma sebebi diş minesinin daha iyi gelişmesini sağlamak. Ancak flor aynı zamanda, klor, brom ve iyot gibi son derece zehirli bir kimyasaldır. Miktarı ne kadar fazla olursa zarar verme etkisi o derece artar.
SEN BENİM EN KIYMETLİMSİN
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2012 Saat 18:30
O yaziyi okudum. Bazi zavalli doktorlarin kendilerini onemsetmek icin uydurduklari bir yazi. Butun dunya aptal, bir tek bunlar akilli. Hele Kimya muhendisine kalirsa, IYOT bile kullanilmamali. Her madde; uygun dozda kullanilirsa, ILAC, fazlasi ZEHIRDIR. Bu basit TIP KAIDESINI bile bilmiyorlar. Bir muddet arkasi gelecekmi diye biraz bekledim, ama ne baska kaynaklardan ne de Saglik bakanligindan bir ses cikmadi. Eger bu sacmaliklar dogru ise, ilaci yasaklasinlar. Yok yanlis ise, halki dogru bir sekilde bilgilendirsinler. Ama yok, tasdan sada var, bunlardan ses yok. Tabii, birde bunlarin ne mal olduklarini biliyorlar ve adam yerine koymuyorlar. Amerika da bu ilac hem dis macunlarinda var, hem de icme sularina "Fluorinizasyon" sistemi ile konuluyor. Sebeke suyunun kullanildigi bolgelerde de bu sebeple "dis curukleri" gorulmuyor. Benim anne tarafim; Isparta (Egridir'lidir). Eskiden buradaki kuyu sularu asiri derecede Fluorlu oldugundan, yasli kimselerin tamaminda disler Koyu sari renkte idi ama hicbirinda dis curugu yoktu. Ne bunlarin iddia ettigi gibi "bagisik sistemlerinde" bir bozukluk vardi, ne kanser oldular, ne ureme sistemlerinde bir problemleri vardi. Takmayin bunlari, adam yerine bile koymayin. Tabii, bu ilacin yaygin kullanimi discilerin kazancini azaltiyor. Zaten butun gurultu patirti da bu yuzden kopuyor. Amerika icme sularini Fluorlamaya basladiginda ilk disciler itiraz etmisler ve halka; "-Icme suyunuza zehir katiyorlar-" diye yaygara koparmislardi.  Tabii, bu "muhterem" disciler; ayni (zehirli) ilaci dis yuzeyine surerken bir zarar olmuyor. Hemde tanesi 75.TL den. (fiyat arttimi bilmiyorum) Dusunun 20x75 TL. Sonrada 32x75TL. Iki yuzlulugu goruyorsunuz degilmi? Gaye hep sizleri yani halki soguslemek. Disler curumus, cocuk agri cekmis, dis abseleri olmus, abseli disin cekilmesi ile olusan "Endokardit" sonucu insanlar olmus, bunlarin umurlarinda bile degildir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Nis 2012 Saat 18:43
Yukarı Dön
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2012 Saat 00:31

sayın hocam.. kadıköy belediyesinin uygulaması gereği, çocuklarımız 1. sınıfa başladıkları dönemde sırayla sınıf sınıf -çocuk diş sağlığı merkezine - GÖTÜRÜLDÜ.. ONLARIN MUAYENELERİ YAPILIR VE RANDEVU TAKVİMLERİ DÜZENLENİRKEN DE BİZ VELİLERE SEMİNER VERİLDİ- çook dikkatimi çeken 2 konudan  İLKİ : düşme- çarpmayla dişi kırılırsa -eğer kökünden çıktı ise- asla KÖKTEN TUTMAMAK SURETİ İLE BECEREBİLİYORSAK HEMEN EKEBİLECEĞİMİZ- yok beceremiyorsak 1-2 saat süt içinde muhafaza ile dişçiye götürüp ektirebileceğimiz Dİ - YOK PARÇALI KIRIKSA KIRIK PARÇANINDA SÜTTE MUHAFAZA İLE -DİŞ HEKİMİNCE YAPIŞTIRILDIĞI LOL
ikinci ve KONNUMUZ FLOUR la alakalı olanı ise : çocuklarınız dişlerini fırçalarken SU İLE DURULAMAMALI.. !! TÜKÜRÜK ENZİMİYLE ATABİLDİĞİ KADARINI ATIP-GERİ KALANINI YUTABİLECEĞİ Confused
 önce çook şaşırdık..soru bombardımanına tuttuk-hekim hanım çook güngörmüş-tecrübeli bir hekimdi ve sıkılmadan tüm soruları yanıtladı - özetle : FLOUR ÇOCUK İÇİN -AĞZI VE DİŞLERİNİ KORUMAK İÇİN LAZIM- AĞIZDA KALANI -SİZİN ÖZEL DİŞÇİLERDE  birdünya para verip FLOUR KAPLAMA yaptırdığınıza birebir benzer şekilde dişlerini ÇÜRÜĞE KARŞI KORURKEN- inanın bana, az bişey yuttuğuda bünyeye zarar vermediği gibi, boğaz-yutak bölgelerinide koruyucu saydan bir kılıf oluşturur -- DEDİ.. 
 YURT DIŞINDA SİZİNDE DEDİĞİNİZ GİBİ SULARINA EKLENEN FAZLA FLOUR OLMASINA RAĞMEN- Kİ BİZDE YOK.. BUNA RAĞMEN BU UYGULAMA filmlerde de izlediğiniz üzere vardır DEDİ.. BEN ikna oldum ama KIZIM BECEREMEDİ-HALA SUYLA ÇALKALIYOR AĞZINI Tonguesaygı ve sevgilerimle..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2012 Saat 01:54
1- Dusen disler icin soyledikleri; kelimesi- kelimesine dogru. Bir ilave de ben yapayim. Eger dusme aninda sokakta iseniz, sut bulamiyorsaniz, agiz icinde de muhafaza edebilirsiniz. Tukruk de aynu sekilde koruyucudur. Tabii en kisa zamanda Dis Hekimine basvurmaniz gereklidir.
2- Fluor icin de dedikleri dogru, (fakat) dis macununu yutmasi pek cazip bir is degil, zaten Zymafluor kullaniyorsaniz, sart da degil.
3- Ilerde, bizim devletimizde (daha dogrusu Saglik bakanligi) icme sularina Fluor ilavesine baslarsa bu sahtekarlarin suratlari ne hal alacak cok merak ediyorum. Tabii icme sularina Fluor ilave edilirse, Zymafluor kullanmaya gerek kalmaz. Zira 10-12 sene cocuga ilac vermenin geregi ve zorlugu ortadan kalkacak.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Nis 2012 Saat 01:56
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2012 Saat 23:58
Disin agiz icinde saklanmasinda dikkat edilecek husus; cocugun disi yutmayacak bir yasta olmasidir. Guvenmiyorsaniz, kendi agizinizin  icinde muhafaza edin.
Yukarı Dön
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 02:36
Clapharikasınız sayın hocamClap
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.