Merhaba Kadir Bey,
Görüşünüzü almak istediğim konu; Sürekli antibiyotik kullanımı
2 ve 5 yaşlarında 2 oğlum var. İkisinde de doktorlarca kronikleştiği söylenen boğaz iltihabı var. Doğduklarından beri boğaz ağrısı ve ateş olduğunda ilerler korkusuyla hemen doktora gittim, sonuç antibiyotik... Ben de verdim çocuklara sorgulamadan...
Ancak bu kış büyük oğlum okula başlayıp da ilaç kullanımı 15 gün arayla olunca endişelenmeye başladım. Küçük oğlumun son hastalığında hemen götürmedim doktora, bol C vitamini, ıhlamur verdim. Ama daha kötü oldu, çaresiz doktora gidince 10 iğne verdi, sonrasında da ben antibiyotikten şikayet edince bağışıklık sistemini güçlendirici alman menşeli bir ilaç (vita glucan)
Büyüğü bir şekilde atlatıyor ama küçüğü için endişeleniyorum, bünyesi zayıf, çok yemek seçiyor, anne sütü de güzel almadı.
Lütfen bir yol gösterin, bağışıklık sistemleri şimdiye kadar aldıkları antibiyotiklerle zayıflamış mıdır, bundan sonra test (wbc değerini gösteren) yaptırmadan antibiyotik almayı düşünmüyorum, ama alıştıkları için hastalığı atlatamazlar diye de korkuyorum... Çünkü antibiyotik almadan toparlayamıyorlar... Hastalandıklarında nasıl bir yol izlemeliyim?
Değerli vaktinizi aldım, ama şimdiden teşekkür ederim...