| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hafsa
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 165
|
Konu: idrar tahlılınde keton eser cıktı Gönderim Zamanı: 07 Şub 2012 Saat 14:55 |
hocam kızım 2 bucuk yasında 4 gundur ishal ve kusması vardı gece dahıl olmak uzere cok kustu ve yogun ıshaldı.su ıstıyor sureklı agızkurulugu var uykuda bıle su dıye sayıklıyor verıyorum ancak su ıcınce hemmen kusuyor 2 gundur ıdrar yapmıyordu bugun azıcık bıkac damla seklınde yaptı tahlıle gonderdık sonuclar normal ancak keton eser cıkmıs bu nedemek hocam gaita tahlılınde 5-6 lokosıt,yag granullerı ve bol sayıda candıda albıcans cıkmıs gaitayı tekrar ıstedıler bırde bogazlarıda cok kotu dedı dr. durumu sız yorumlarmısınız suan sudan baska bırsey vermıyorum
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119520
|
Gönderim Zamanı: 07 Şub 2012 Saat 18:35 |
|
Kusan cocuklarda 'keton' cikabilir, onemli degil. Bir daha 'gaita tahlili' ile ugrasmayin. Gerektiginde ben soylerim. Ishalden sonra kusma devam ettigine gore; virutik ishallerden birini geciriyor, hicbir ilaca cevap vermez, 1 hafta kadar surer.
|
 |
hafsa
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Şub 2012 Saat 14:44 |
hocam ishal devam edıyor kusmada oyle ancak bırsey yemedıgı ıcın artık ıdrarda yapmıyor hala kılosu 15 dı suan 1 kılo vermıs azar azar su verıyorum su ıcıncede kusuyor bugun 5.gunu ama henuz hıc bır hafıfleme yok durumunda bırde bogazlarındakı kıızarıklıkta bu durumuylamı ılgılı
|
 |
hafsa
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Şub 2012 Saat 16:33 |
hocam tum sonuclar cıktı sonucta adeno virüs cıkmıs
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Şub 2012 Saat 19:18 |
|
Soyledim size. Bu daima boyledir: Eger, ishal basladiktan sonra kusma devam ediyor ise, virutiktir. Ama bizim doktorlar israrla bu bilgiyi 'kulak arkasi' yaparlar zira is uzasin isterler.
Herhangi bir tedavisi yoktur, sadece susuz kalmamasini saglayin. 7 gun surecek.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Şub 2012 Saat 19:19
|
 |
hafsa
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Şub 2012 Saat 19:38 |
COK TESEKKURLER HOCAM MSJINIZI OKUDUGUMDA GAİTA TAHLILINI VERMISTIK ARIK BEKLICEZ GUNU ANCAK DR DEDIKI BU VIRUS COK UZUN SRUYOR MORALIMI BOZDU
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2012 Saat 18:07 |
|
Neyse, onu ogrenmis, onada sukur. Cok uzun dedigimiz, 7 gun, onunda ilk 4 gunu kotudur, sonra giderek siddeti azalir. Yani sikintiniz;4 gun, sikin disinizi. Hastayi korkutmayi marifet saniyorlar.
|
 |
hafsa
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2012 Saat 22:17 |
evet hocam bugun kızım cok daha ıy ı keyfı yerıne geldı kusma azaldı ve ıshal bıttı idrar yamaya basladı cok tesekkurlerrr
|
 |