Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kreşe alışamama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkreşe alışamama

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
didoba Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 06 Eki 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Konu: kreşe alışamama
    Gönderim Zamanı: 06 Eki 2011 Saat 14:32
Oğlum 3,5 yaşında. 4 hafta önce kreşe başladı. 1 hafta kadar günde 2-3 saatliğine gitti. Sonra zamanla bu süreyi uzattık. ama sadece ilk 2 gün ağlamadan gitti. Okula babası bırakıyor ve her sabah çığlık çığlığa ağlıyor. Öğretmenleri babası gittikten 5-10 dk. sonra sustuğunu faaliyetlere katıldığını, zamanla alışacağını söylüyorlar. Bir de arkadaşlarının velileri gelip almaya başladıkça oğlum pencerenin önünde babasını bekliyormuş.
 
Çok duygusal bir yapısı var. Pantolonun bir cebine benim, diğer cebine babasının fotoğrafını koydurdu. Gün içerinde çıkarıp bakıyormuş. ve zaman zaman da annemi babamı istiyorum diye ağlıyormuş. Eve gelince de  sürekli anne ben babamla seni çok özlüyorum diyor. Kreş öncesi bakıcı bakıyordu evimizde. O dönemlerde hiç böyle şeyler duymadık.
 
Bir detay daha var. Bir de okul açılmadan bir süre önce bir trafik kazası geçirdik. Kazada sadece ben yaralandım ve Ege kaza yerinde kalırken; beni, O'na hiçbirşey izah etmeme fırsat vermeden apar topar hastaneye götürdüler. Babası da kazanın etkisiyle çok da detaylı düşünememiş ve yine ona birşey anlatmadan bakıcımızı aramış. onlar da gelip çocukları almışlar. ben kazadan sonra ameliyat oldum ve 2 gece hastanede kaldım. bu Ege için ciddi bir travma oldu bence. çünkü eşim de benimle refakatçi kaldı. Ege de ilk kez ikimizden ayrı kalmış oldu.
 
Okuldaki danışman oğlumda ayrılık aksiyetesi oluşmuş olabilir ama şu an için dr desteğine ihtiyaç yok. NOrmal bir alışma süreci diyor ama anne olarak ben kahroluyorum. Biz onu hiç ağlatmadık. İkna yoluyla inatlaştığı ve ağladığı şeyden vazgeçirdik. şimdi böyle hıçkırıklarla ağlamasına dayanamıyorum. Gerçekten alışacak mı yokda başka çözüm yollarımı bulalım.
şimdiden teşekkürler, saygılar
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2011 Saat 13:40
alışacaktır. yaşadığınız kaza ve sizden ayrı kalması onu derinden etkielmiştir. ancak yaşam içinde bazen hiç istemesek de zorluklar olabiliyor. erken yaşta bunlarla tanışmak ve anne baba desteğiyle aşmak ileri yaşlarda daha kolay baş edebilmeyi sağlıyor. zaman içinde kreşteki ağlamaları azalacaktır. resminiz dışında sizler için önemli olan ve mutlaka onu almak için geri döneceğinizi düşündüğünüz bir şeyleri de oğlunuza verebilirsiniz. döneceğinizden emin olursa sıkıntısı giderek azalır. çocuklar sözle değil davranışla ikna olur. saat üzerinden onu kreşten alacağınız saati gösteebilirsiniz.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.