Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Epidural Anestezi Emzirme Sorunlarına Neden Olabil
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuEpidural Anestezi Emzirme Sorunlarına Neden Olabil

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Konu: Epidural Anestezi Emzirme Sorunlarına Neden Olabil
    Gönderim Zamanı: 11 Ara 2007 Saat 00:50
Arkadaşlar, bunu okumanızı tavsiye ederim
Ben okudum çok şaşırdım.

Epidural anestezi emzirmede sorunlara yol açabiliyor
Doğum sancılarını azaltmak amacıyla epidural uygulanmasının emzirme güçlükleri ile bağlantısı olduğu bildirildi. Yeni bir araştırma epidural ile uygulanan ilaçlardaki uyuşturucu maddenin bebeğin kanına geçerek, bebeğin uykulu bir hal almasına ve emme isteğinin azalmasına yol açabileceği yönündeki bulguları destekliyor.

Araştırmada, doğum sırasında epidural uygulanan kadınların, epidural uygulanmayan kadınlara nazaran doğumdan sonraki ilk haftada emzirmeyle ilgili sorunlar yaşama ve altı ayın sonunda emzirmeyi sonlandırma olasılığının daha yüksek olduğu belirlendi.

International Breastfeeding Journal dergisinin 11 Aralık 2006 tarihli sayısında yayınlanan araştırmada Mart 1997 ile Ekim 1997 tarihleri arasında doğum yapan 1,280 kadın incelendi. Bu kadınlardan 416 tanesi (%33) epidural, 172 tanesi (%41) sezaryen doğum yaptı.

Araştırma bulgularından bazıları şöyle:

- Doğumdan sonraki ilk haftada tüm kadınların %93'ü bebeklerini emzirdi.

- Doğumdan sonraki ilk birkaç gün içerisinde epidural uygulanan kadınlar emzirme konusunda daha fazla sorun yaşadı.

- Altı ay sonra epidural uygulanmayan kadınların %72'si emzirmeye devam ediyordu.

- Altı ay sonra epidural uygulanan kadınların %53'ü emzirmeye devam ediyordu.

Böylelikle epidural ile doğum yapan kadınların doğumdan sonraki ilk günlerde emzirmede zorluklar yaşama olasılıklarının önemli ölçüde daha fazla olduğu saptandı. Altı ayın sonunda emzirmenin bırakılmasında doğumda uygulanan ağrı kesici ilaçlar, annenin eğitim düzeyi ve anne yaşının en önemli etkenler olarak belirlenirken; epidural doğum yapan kadınlarda emzirmeye devam eden anne sayısının diğer annelere kıyasla belirgin biçimde daha az olduğu görüldü.

Araştırmacılar, bu araştırma bulgularının, epidurallerin fentanyl içeriğinin emzirme güçlükleri ile bağlantılı olduğuna dair mevcut diğer kanıtları desteklediğini bildirdiler.

Uzmanlar kesin bir sebep-sonuç ilişkisi şeklinde olmasa da, epidural uygulanan kadınların emzirme sıklığının daha düşük olduğunu ve bu nedenle de epidural ile doğum yapan annelerin emzirme konusunda daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguladılar.
13 Aralık 2006
www.aile.org sitesinden alınmıştır.
Yukarı Dön
emel.. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2007 Saat 14:11
ben epidural anestezinin kesinlikle bebeği etkilemediğini okumuştum bir yerde. Ouch
Yukarı Dön
Gamze Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dora'nın annesi

Puanlar: 8912
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2007 Saat 20:24
ben hem epidural hemde genel anestezi oldum ama emzirmede sorun yaşamadım. Sezaryenden sonra hemen hemen bütün annelerin yaşadığı olayı yaşadım sütüm  biraz geç geldi o kadar. 8 aya kadar da emdi benim paşa. Ek gıdalara geçtikten sonra  kendiliğinden bıraktı.

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2007 Saat 01:17
Bende de sorun olmadı ama yazı ilginç kızlar. Epidural oldu benim de. Sütüm de iki gün sonra geldi. Şükür halen emziriyorum. Yine de emzirmek galiba duygularla alakalı kızlar. Biz ona inanalım. Evlatlık edinen bir anne bile emzirmeyi %50 becerebildiğine göre biz emzirmede başarılı olmak için sadece istekli olmalı ve bebişlerin sağlığını düşünmeliyiz. Ama araştırmışlar belki doğrudur diye de kuşkuyla yaklaştım olaya.Thumbs%20Up
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 9866
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2007 Saat 20:11
bsana onermedi doktorum bende korkmuştum sezeryan sonrası hiçbir sorun yaşamadım meme ucumun olmaması  sorundu birtek emziremedim hemşirenin tavsiyesiyle hemen silikon meme ucu aldık ondan sonra sorun yaşamadım
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
serifegül Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 816
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2008 Saat 11:47
ben kombine (spinal+epidural) anesteziyle sezeryan oldum. hastanede sadece 1 gece yattım ve doğumdan 3 gün sonra oğlumu koydum arabaya geçtim direksiyona sağlık ocağına gittik. gören herkes şok geçirdi. bu kadar çabuk ayağa kalkmama.LOLLOL bence doğumla ilgili durumlar %70-75 psikolojik oluyor. emzirme ile ilgili hiç problem yaşamadım şükürler olsun. işler tamamen annalik içgüdüsüyle yürüyor

çekirdek ailemizin çitlembiği
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 17:40
paylaşım için teşekkürler yorumları okudum şuana kadar arkadaşların hiçbiri bi problem yaşamamış umarım bende yaşamam
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 18:55
ben yaşamadım kanaryam sende yaşamazsınLOL
benimde epidural anestezi ile oldu sezeryanım,seha daha banyo yapıp yanıma gelir gelmez kucağıma ilk aldığımda aranıyorduShockedLOLçok ilginçti o hali,hemen istedi memeyi ama benimde meme ucu yoktu ve sadece bu konuda zorlandım,yoksa sütüm hemen gelmişti ve bi sorunda yaşamadım çok şükür..iki yaşına kadarda sorunsuz emzirdimSmile

Düzenleyen hilal - 26 Ara 2008 Saat 21:04
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.