|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
duygu07 ![]() Elmas Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 7416 |
![]() Gönderim Zamanı: 11 Ara 2007 Saat 00:50 |
Arkadaşlar, bunu okumanızı tavsiye ederim
Ben okudum çok şaşırdım.
Epidural anestezi emzirmede sorunlara yol açabiliyor
Doğum sancılarını azaltmak amacıyla epidural uygulanmasının emzirme güçlükleri ile bağlantısı olduğu bildirildi. Yeni bir araştırma epidural ile uygulanan ilaçlardaki uyuşturucu maddenin bebeğin kanına geçerek, bebeğin uykulu bir hal almasına ve emme isteğinin azalmasına yol açabileceği yönündeki bulguları destekliyor.
Araştırmada, doğum sırasında epidural uygulanan kadınların, epidural uygulanmayan kadınlara nazaran doğumdan sonraki ilk haftada emzirmeyle ilgili sorunlar yaşama ve altı ayın sonunda emzirmeyi sonlandırma olasılığının daha yüksek olduğu belirlendi. International Breastfeeding Journal dergisinin 11 Aralık 2006 tarihli sayısında yayınlanan araştırmada Mart 1997 ile Ekim 1997 tarihleri arasında doğum yapan 1,280 kadın incelendi. Bu kadınlardan 416 tanesi (%33) epidural, 172 tanesi (%41) sezaryen doğum yaptı. Araştırma bulgularından bazıları şöyle: - Doğumdan sonraki ilk haftada tüm kadınların %93'ü bebeklerini emzirdi. - Doğumdan sonraki ilk birkaç gün içerisinde epidural uygulanan kadınlar emzirme konusunda daha fazla sorun yaşadı. - Altı ay sonra epidural uygulanmayan kadınların %72'si emzirmeye devam ediyordu. - Altı ay sonra epidural uygulanan kadınların %53'ü emzirmeye devam ediyordu. Böylelikle epidural ile doğum yapan kadınların doğumdan sonraki ilk günlerde emzirmede zorluklar yaşama olasılıklarının önemli ölçüde daha fazla olduğu saptandı. Altı ayın sonunda emzirmenin bırakılmasında doğumda uygulanan ağrı kesici ilaçlar, annenin eğitim düzeyi ve anne yaşının en önemli etkenler olarak belirlenirken; epidural doğum yapan kadınlarda emzirmeye devam eden anne sayısının diğer annelere kıyasla belirgin biçimde daha az olduğu görüldü. Araştırmacılar, bu araştırma bulgularının, epidurallerin fentanyl içeriğinin emzirme güçlükleri ile bağlantılı olduğuna dair mevcut diğer kanıtları desteklediğini bildirdiler. Uzmanlar kesin bir sebep-sonuç ilişkisi şeklinde olmasa da, epidural uygulanan kadınların emzirme sıklığının daha düşük olduğunu ve bu nedenle de epidural ile doğum yapan annelerin emzirme konusunda daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguladılar. 13 Aralık 2006
www.aile.org sitesinden alınmıştır. |
|
![]() |
|
emel.. ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ara 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() |
ben epidural anestezinin kesinlikle bebeği etkilemediğini okumuştum bir yerde.
![]() |
|
![]() |
|
Gamze ![]() Kıdemli Moderatör ![]() ![]() Dora'nın annesi Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2007 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 8912 |
![]() |
ben hem epidural hemde genel anestezi oldum ama emzirmede sorun yaşamadım. Sezaryenden sonra hemen hemen bütün annelerin yaşadığı olayı yaşadım sütüm biraz geç geldi o kadar. 8 aya kadar da emdi benim paşa. Ek gıdalara geçtikten sonra kendiliğinden bıraktı.
|
|
![]() |
|
duygu07 ![]() Elmas Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 7416 |
![]() |
Bende de sorun olmadı ama yazı ilginç kızlar. Epidural oldu benim de. Sütüm de iki gün sonra geldi. Şükür halen emziriyorum. Yine de emzirmek galiba duygularla alakalı kızlar. Biz ona inanalım. Evlatlık edinen bir anne bile emzirmeyi %50 becerebildiğine göre biz emzirmede başarılı olmak için sadece istekli olmalı ve bebişlerin sağlığını düşünmeliyiz. Ama araştırmışlar belki doğrudur diye de kuşkuyla yaklaştım olaya.
![]() |
|
![]() |
|
ifakat ![]() Kıdemli Moderatör ![]() ![]() "Yağmurun annesi... Çıtır pare mod" Kayıt Tarihi: 10 Nis 2007 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 9866 |
![]() |
bsana onermedi doktorum bende korkmuştum sezeryan sonrası hiçbir sorun yaşamadım meme ucumun olmaması sorundu birtek emziremedim hemşirenin tavsiyesiyle hemen silikon meme ucu aldık ondan sonra sorun yaşamadım
|
|
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
|
![]() |
|
serifegül ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ara 2007 Konum: yeni evinde Durum: Aktif Değil Puanlar: 816 |
![]() |
ben kombine (spinal+epidural) anesteziyle sezeryan oldum. hastanede sadece 1 gece yattım ve doğumdan 3 gün sonra oğlumu koydum arabaya geçtim direksiyona sağlık ocağına gittik. gören herkes şok geçirdi. bu kadar çabuk ayağa kalkmama.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
küçük kanaryam ![]() Elmas Üye ![]() minik mercimeğim yaramaz oğlum :) Kayıt Tarihi: 24 May 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8555 |
![]() |
paylaşım için teşekkürler yorumları okudum şuana kadar arkadaşların hiçbiri bi problem yaşamamış umarım bende yaşamam
|
|
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım... |
|
![]() |
|
hilal ![]() Kıdemli Moderatör ![]() Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Puanlar: 21029 |
![]() |
ben yaşamadım kanaryam sende yaşamazsın
![]() benimde epidural anestezi ile oldu sezeryanım,seha daha banyo yapıp yanıma gelir gelmez kucağıma ilk aldığımda aranıyordu ![]() ![]() ![]() Düzenleyen hilal - 26 Ara 2008 Saat 21:04 |
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|