Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uzun süren ve yüksek ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuzun süren ve yüksek ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Konu: uzun süren ve yüksek ateş
    Gönderim Zamanı: 08 Mar 2011 Saat 16:18
hocam dediğiniz üzere kreşteki 2. yılımızın dolmasını sabırsızlıkla bekliyorum, çok yoruldum hastalıklardan:((
kulak ağrısıyla ilgili yanıtlarınızı okudum hep okuyorum zaten. ama çok kafam karıştı benzer sorulardansa nolur kusura bakmayın..
3,5 yaşındaki oğlumda tam 24 saat oldu yüksekateş var.. burun sürekli tıkalı oldugundan kulak ağrısı sık yaşıyoruz. doktorlara güvenim kalmadı artık. gecen seferde birine götürdüm orta kulak iltihabı, biri dış kulak iltihabı , biri de kanında mikrop dedi. ve sizin yöntemi uyguladım kaçtım hepsinden. şimdi de götürremiyorum kimseye.. 24 saattir ateş ve burun tıkanıklığından başka halsizlik ve iştahsızlık vardı. arada ufak çapta kusma oldu 2 kere.. bugün de kulağım ağrıyor demeye başladı..
halsizlik oldugundan ateş düşürücü veriyorum calpol işe yaramıyor. ibuprofen grubu baya bir kendine getiriyor onu ama 3-4 saat sonrasında hemen gene başlıyor ateş ve halsizlik.. ateş de genelde 39,5-39,8 lere çıkıyor.. son dönemde çok kan alındı çocuktan gene yaptırmamı öneriri misiniz yada 1 gün daha bekleyip öyle mi gidelim doktora..
bahsettiğiniz burun tıkanıklığından kaynaklanan mekanik kulak ağrısında ateş bu kadar yükselir mi yada mikropla ilgili birşey mi dersiniz..
uzun oldu, vaktiniz aldım.. çok teşekkür ederim şimdiden

bu arada bunların dışında hafif bir ökrürük (bal-limon kullanıyorum) var. cold mix, serum fizyolojik ve illiadine devam ediyorum..

Düzenleyen burcu - 11 Mar 2011 Saat 16:27
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2011 Saat 23:34
hocam yaklaşık 2 saat önce ateş 40,5e çıktı.. kardan dolayı yollar da kapalı dışarı çıkmak imkansız, eşim bile yolda kalmıştı, korkuyla  ılık duşa soktum düşmedi ateşi, 2. duşunu aldırdım. bir de komşumda paranox fitil varmış ondan koydum ama hala ateş 39un altına inmiyor. belki gece girer bakarsınız diye bir umut yazıyorum. o kadar çaresi hissettim ki kendimi. uzun zamandır yazılarınızı takip ettiğim halde ben bu ateşten çok korkuyorum:(((
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2011 Saat 11:03
Ateşten korkmayın, siz ateşi çıkaran hastalıklardan ( menejit gibi ) korkun. Menenjitinde aşısı yapıldığından korkmanız gereken bir durum yoktur. Ateşi düşürerek hiçbir şeyi tedavi etmiyorsunuz, bilakis, vücudu şaşırtıyorsunuz ve vücut "tehdit ortadan kalktı" zannederek, bağışıklığı çalıştırmıyor, iş uzuyor.. Eski mail ve Ateş hakkındaki makalemi yazarlar bölümünden okuyun.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Mar 2011 Saat 11:03
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2011 Saat 13:59
okumaz mıyım hocam defalarca okudum.. ama annelik işte..çocuğu komada gibi görüp, 40,5i de derecede görünce ödüm koptu..gece saat 4e kadar 39dan aşağı inmedi ateş..
bu sabah gittim doktora ama aynı zırvalar, kulağına bile bakmadı..bu kadar çıkyosa ateşi bakteriyel bişeydir dedi ve verdi antibiyotiği. çocuk ishal de aynı zamanda orda altına kaçırdı, kkusmalar  falan rezillik.. ne kan tahliliyle ne doktorla uğraşamadım zaten hemen geldim evime..
illiadin dediğiniz gibi kullanıyorum.evet o anda geçiyor kulak ağrısı sonra gene başlıyor ama kıvrandırmıyor ağrı.. benim sorum, bu mekanik kulak ağrısında ateş bu kadar yükesilir mi.. ayrıca ağız kokusu da var. ben bu antibiyotiğe başlamayı düşünüyorum. yoksa bir şekil de lökosite baktırıp ondan sonra mı vereyim kararımı..
ilginize teşekkürler..

Düzenleyen burcu - 09 Mar 2011 Saat 18:29
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2011 Saat 10:59
Grip seyri sırasında ateş olmadı ve sonrasında ateşi çıktı ise, basit bir antibiyotik (Aug....n 200) günde 2x1 ölçek başlamanızda fayda var... İshali olduğundan beraberinde "Reflor" vermeniz (günde 1 paket) iyi olur..
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2011 Saat 17:03

bugün dayanamadım ateş hala devam edince başka bir doktora götrüdüm ve kan sayımı yaptırdım..
özetliyorum.
oğlum 3,5-4 yaşında..
pazartesi günü 40,5 ateşle başladı ateşimiz. hala devam ediyor genede 38-39,5 arası.. ve sürekli var.
burun tıkanıklığı vardı bugün arttı ve göz yaşarmaları başladı.. burun tıkalı nefes almakta zorlanıyor ama sürekli su gibi akıyor.. kıvamlı değil sadece su.. çocugun görüntüsü tam anlamıyla nezle görüntüsü..
genellikle halsiz ve çok fazla iştahsız..
öksürük az, tam ishal yok da sulu kaka var. Sadece sıvı alıyor günde 1 öğün az bişeyler yiyor..
illiadini 3 güdnrü kulanıyoruz. tonimer ve cold mix devam..

önceki dr Azeltin antibiyotik vermişti. 3 günlük doz. Tahlil  2 doz antibiyotikten sonra yapıldı.

Bugün gittiğim dr da lökositin düşük oldugunu ancak crp nin yüksek oldugunu söyledi ve yeni bir antibiyotik verdi.. cedax..

Ayrıca kanın düşük oldugunu söyledi ferrosanol verdi ama tabiî ki kullanmayacağım..  bu arada geçen ay  1 ay önce HGB 11,5 miş..ciddi anlamda dr sorunu var burada .. başka da doktor kalmadı zaten buralarda

CRP......... 7,79

Hemogram (Tam Kan) B 0 0

WBC 7.44                     K/uL 4 10 7,95

GR# 3.53                     K/uL 2 6 3,25

GR% L 47.5              % N 50 70 40,9

LYM# 2.69                  K/uL 0,6 4 3,7

LYM% 36.2 %              L 10 50 46,5

MONO# H 1.15        K/uL 0,2 1 0,56

MONO% H 15.5      % M 5 13 7,09

EOS# L 0                K/uL 0,01 0,8 0,27

EOS% 0.07                 % E 0,01 7 3,43

BASO# 0.05               K/uL 0,01 0,3 0,16

BASO% 0.78             % B 0,01 2 2,03

RBC 4.78                  M/uL 3,5 5,5 5,21

HGB 11.5                  g/dL 11 17 12,5      (1 ay once 12,5 miş..)

HCT 34.5                  % 34 45 37,2

MCV L 72.3            fL 80 95 71,4

MCH L 24.2            pg 25 33 23,9

MCHC 33.4               g/dL 32 35 33,5

RDW-CV 18             % 11 18 17

PLT 250                      K/uL 150 450 505

MPV 6.46                    fL 6 12 5,5

PCT 0.16                   % 0,1 0,4 0,27

PDW 17.8                    GSD 9 20 15,8

Düzenleyen burcu - 11 Mar 2011 Saat 17:07
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2011 Saat 12:42
hocam bir de eklemek isterim Çınar'ın kreşten öğretmeni aradı.. sınıfta bir öğrenci 1 hafta düşmeyen ateşin peşinden kızamık dökmüş.. onu da belitmek istedim..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2011 Saat 12:27
hocam şanssıklık arada kaynamış tahlilim..
ben antibiyotiği kullanmadım ve oğlum iyi oldu dünden beri çıkmıyor artık ateşi..
wbc düşük olunca başlamadım 2. antibiyotiğe.. crp nin tek başına yüksek çıkması birşey ifade etmiyor değil mi?

ayrıca da demir ilacına da başlamadım. internette biraz kurcaladım demir oranlarını kız ve erkeklere göre ayırmışlar.. siizn dediğiniz üzere hgb 10un altında olmayınca başlamadım demir ilacına fakat bazı yerlerde ref. aralıklarınde 14 gibi bir değer var. çocukta ve yetişkinde bu değer farklı mı olur..

Düzenleyen burcu - 14 Mar 2011 Saat 12:30
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.