|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
ilal ![]() Altın Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haz 2008 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 3036 |
![]() Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 16:28 |
Emzirme reformu ve manifestosu hakkında bilginiz varmı? birazdan ekleyeceğim....
|
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
|
![]() |
|
ilal ![]() Altın Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haz 2008 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 3036 |
![]() |
Emzirme ReformuEmzirme konusu ve süt izni, çalışan annelerin iş hayatında yaşadıkları sıkıntıların başında geliyor. Bu konuda bir reforma ihtiyaç olduğu kesin. Ancak bir Emzirme Reformu başlatılacaksa, bu, sadece çalışan annelerin yaşadıkları sorunlarla kısıtlı kalmamalı. Nitekim UNICEF, Türkiye’deki bebeklerin beslenmesiyle ilgili şu gerçeği dikkate getiriyor:
Dolayısıyla Emzirme Reformu, iş hayatı ve toplumsal hayat olmak üzere iki kollu olarak gerçekleştirilmeli. Bu manifesto, CANLI bir manifestodur. Yapılan yorumlar, eklenen değişikliklerle büyüyebilir, büyümelidir. Okuyuculardan gelecek yorumlar doğrultusunda bu manifesto güncellenecek ve reform geçirmesi gereken tüm alanları kapsayacak hale getirilmeyi hedefleyecektir. |
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
|
![]() |
|
![]() |
EMZİRME REFORMU MANİFESTOSU Anne sütü, bir bebeğin alabileceği en iyi besindir. Dünya Sağlık Örgütü, bebeklerin ilk altı ay boyunca sadece anne sütüyle beslenmelerini, daha sonrasında ise ek gıdalarla desteklenerek en az iki sene boyunca emzirilmelerini önermektedir. T.C. Sağlık Bakanlığı da Dünya Sağlık Örgütü’nün bu önerisini dikkate alarak “ilk altı ay sadece anne sütü” yaklaşımını benimsemektedir. “İlk altı ay sadece anne sütü” yaklaşımının uygulanmasında ve annelerin bebeklerini istedikleri gibi emzirmeleri konusunda gerek iş hayatında, gerekse toplumsal hayatta sorunlar yaşanmaktadır. Şöyle ki: İş Hayatında:
Toplumsal Hayatta:
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
bu hareket blog dünyasında blogcuanne ve çalışangebe tarafından başlatıldı....harekete katılmak için yapılması gereken tek şey bu reformu duyurabildiğiniz kadar insana duyurmak,ses çıkmasına destek olmak....
ve bugünlerdebir dergi tarafından sadece prematüre bebekler için buna benzer bir hareket daha başladı...dergi ismini ve başlatan kişi ismini vermeyeceğim..(reklam olmasın diye).zaten emzirme reformu ile ilgili araştırma yaparken mutlaka karşınıza çıkar..... haydi forum olarak biz de sesimizi katalım bu projeye |
|
|
|
![]() |
|
Nilgün1 ![]() Elmas Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kas 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 5896 |
![]() |
Her iki çocuğunu da wc de sağdığı sütlerle ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemiş ve hala emziren bir anne olarak, sonuna kadar destekliyorum. Teşekkürer İlal... |
|
![]() |
|
Ayşegül ![]() Moderatör ![]() Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :)))) Kayıt Tarihi: 28 Mar 2009 Konum: o şimdi okulda Durum: Aktif Değil Puanlar: 4966 |
![]() |
bende çalışmayan bir anne olarak ama çalışan bir çok yakınımdan bu sıkıntıları bizzat gören biri olarak tam destekçiyim
çocuğum küçükken dışarda nasıl emzirebilirim diye az düşünmedim bende bunun sıkıntısını çok yaşadım çocuğu battaniye altında kaç saatler emzirdim destekliyorum ![]() |
|
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :)))) |
|
![]() |
|
ahmetefe ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 246 |
![]() |
Çalışan bir anne olarak sonuna kadar destekliyorum. Süt iznimi bile doğru düzgün kullandırtmadılar
![]() |
|
![]() |
|
KUZEY&MİRA ![]() Altın Üye ![]() Melek Anne :) Kayıt Tarihi: 26 May 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2244 |
![]() |
Bir gün benim ülkemde de bebeklerin annelerini doya doya emdiği günler gelir belki....
Hamile olduğumu patronla paylaşınca işten çıkartılan biri olarak tam destek |
|
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|