merhaba kadir bey,
ela nın son kulak durumu hakkında bilgi vermek istedim.
uzun süredir geçmeyen bi kulakta sıvı birikimi olayımız vardı.kontrolünü siz yapıyordunuz.en son denize sokmuştuk ve kulağından sarı bi sıvının aktığını söylemiştim.dün dr a götürdük kbb ye geçmiş mi diye.sol kulak sorunlu idi.ama öyle bir kir birikmiştiki göremedi dr.sonra kiri temizledi.ve bişey olmadığını kulağının gayet temiz olduğunu söyledi.
1-kulağını minik bi vakum gibi bişeyle temizledi sizce bu gerekli bi işlemmiydi..ama bizde ekrandan gördük.sağ kulakta az kir vardı ve kulak zarı görünüyordu onu temzilemedi.ama sol kulağı ekrandan bizde göremedik.dr da görmek için temizledi?gerekli bi işlemmiydi.zararı falan varmıdır yani.
2-ben duymada bi sorun olduğunu sanmıyorum ama yinede uzun süre kulağında sıvı olduğu için ve iyileşemediği için bi işitme testi yaptırmak gerekli mi?
3-bikaç gün sonra tatile çıkacağız ve ela da şuanda bi öksürük hakim.10 gün oluyor başlayalı.limon bal uyguluyorum ama geçmedi.çok çok fazla değil.ya da öle ciğerden ciğerden hani sanki ciğeri parçalanacakmış gibi de değil.günde 10-15 kere olan geceleri 2-4 kere olan bi öksürük.ateş v.s yok.bu durumda havuza ya da denize girmesi öksürüğünü azdırabilir mi?ya da dondurma yemesi.
4-size geldiğimizde ela nın beslenmesi hakkında hiç bişey sormamıştım size.ama formları sürekli takip ediyorum.o yüzden sorma gereği duydum.ela sabah kahvaltıda 200 ml lik kutu süt,yine uyumadan 200 ml lik kutu süt içer.yani 400 ml.gün içinde bi komposto kasesi kadar (yaklaşaık 200 gr kadar) yoğurt yer,kahvaltıda peynirini yer.hergün düzenlidir bu diyebilirim şaşamaz yani.ama ayran ağzına koymaz.ve et hergün en az bi köfte kadar yemeli çocuklar diyorsunuz ama ela malesef et seven bi çocuk değil.hiç yemez değil ama haftada 3 kere etli sebze yemeklerinin içinde yer.öle sade yemeği pek sevmez.özelliklede kırmızı eti sevmez.tavuk tercihi.bunun yanında çorbası,sebze yemeği,yeşilliği,meyvesinide yer.sizce beslenmesine bişey eklemem gerekiyormu?bi de badem fındık yer haftada 4 kere falan.kilosu 15.5 boyu 101 cm.yaş 3 yaş 5 ay..
5-kbb dünkü kontrolünde ela nın geniz etini olduğunu söyledi.bende dalga geçer gibi herkeste var dedim.geniz akntısıda varmış onun için antibiyotik yazmak istedi.yazdırmadım.düşünsenize çocukta hiç bişey yok neymiş geniz akıntısı varmış antibiyotik kullanması uygun olurmuş.bu dr lar bi alem.ama sayenizde ben artık prim vermiyorum bu şarlatanlara.
Düzenleyen zehraeroğlu - 15 Ağu 2010 Saat 23:22