| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
b.ege
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 333
|
Konu: parmak ucuna basma Gönderim Zamanı: 07 Tem 2010 Saat 10:20 |
|
hocam bir arkadaşımın 16 aylık bir kızı var.ayakta durmaya başladığından beri hep parmak ucunda yürüyo.topuklarına basmıo.ilk götürdükleri dr çelik ayakkabı vermiş bugün onu alcaklar.nörolojiye götürmüşler dr gülmüş bunun hiç bişeyi yok ne yazayım şimdi ben demiş.ama çocuk hep parmak üzerinde yürüdüğü için topukları gelişmemiş parmak uçları gelişmiş yayvanlaşmış.nörölojiden tarih vermişler tathlil için.siz ne diyorsunuz bebeğin nesi var geçici bir durummu.sizin izmirde bu konu hakkında önerebilceğiniz biri varmı
|
|
HERGÜN ŞÜKÜR EDİYORUM ALLAH'IMA SENİ BANA VERDİĞİ İÇİN
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120908
|
Gönderim Zamanı: 07 Tem 2010 Saat 10:50 |
|
Çocuk istediği zaman topuğu üstüne basabiliyorsa, Nöroloji doktoru yerden göğe haklı... Esas o "çelik ayakkabıyı" veren doktor keriz... Eğer Little hastalığı gibi bir hastalığı olsa idi, bütün eklemlerde sertlik olurdu ve çocuk hiç topukları üstüne basamazdı ve hiç yürüyemezdi.. Tahlil filan gerekmez. Yürüyen hastada, isterse parmak ucunda yürüsün bir hastalık yoktur...
|
 |
b.ege
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Tem 2010 Saat 15:21 |
|
peki geçici bir durummu ne zaman normal basabilcek.aile çok çaresiz ne yapıcağını bilmiyor.sürekli hastahane hastahane dolaşıo.topuklarına basabilmesini nasıl sağlarlar bir çözümü varmı
|
|
|
 |
b.ege
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Tem 2010 Saat 11:20 |
|
hocam çelik ayakkabıyı almışlar giydirsinlermi.ne yapmalılar.çocuğa sürekli topuğuna bas diye baskı yapmaları çocukta psikolojik etki yapmış olabilirmi inat yapıp basmıo olabilirmi?geçicimi ne yapmalılar bir çözüm yolu gösterin inanın aile çok üzgün sizin cvbınızı bekliorlar çok teşekkür ediyorum
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Tem 2010 Saat 12:56 |
|
Çok üstüne düşmesinler, sokağa çıkarsınlar ve uzun mesafe yürütsünler, bakalım yorulunca düzgün basacakmı... Birde uykuda iken ayağını elle düzeltsinler bakalım , eğer ayak düzeliyorsa, hiç üstünde durmasınlar, uzun yürüyüşler yaptırsınlar.
|
 |
tugbaeren
Üye
Puanlar: 47
|
Gönderim Zamanı: 09 Tem 2010 Saat 11:35 |
hocam teşhiş olarak asiltenton arkasında kısalık varmış özellikle sol ayağındaymış.çelik ayakkabı değilde pafo vermiş dr eğer işe yaramazsa ayağına botoks yapcaklarmış.hocam çocukla çok oynadıkalrını düşünüyorum kim ne dr tavsiye etmişse ona gidiyolar çözüm olsun diye.ameliyat diyen drlar olmuş ,anesteziyle uyutmuşlar minnacık çocuğu şimdi yine norölogta dr anesteziyle uyutarak tahlil yapcakmış.ne diyorsunuz bu durum hakkında
|
|
erenutku
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 Tem 2010 Saat 09:31 |
|
Eğer uykuda bile ayak bileğini 90 dereceye getiremiyorlarsa, Achilles tendonu kısalığı olabilir. Ameliyat ile uzatılabiliyor.. Çocukta başka rahatsızlıklarda varmı?? Daha evvel, şuuru kapalı şekilde kaldımı? Bazan böyle durumlarda dikkat edilmediğinde ayak düşük pozisyonda uzun süre kaldığından böyle problemler oluşabiliyor... Bu son durum tamamen doktor hatasıdır.
|
 |
b.ege
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2010 Saat 13:23 |
|
hocam arkdaşımla konuştum.bebeği artık basabiliyormuş topuklarına.pafo vermişti dr galiba o iyi geldi.size çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz bize.Allah bin kere razı olsun sizden
|
|
|
 |