Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - önerileriniz..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumönerileriniz..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eliff Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Konu: önerileriniz..
    Gönderim Zamanı: 30 Nis 2010 Saat 11:40
Özlem hanım merhaba, bu konu daha öncede defalarca soruldu ama ben hala ne yapacağımı bilemiyorum, oğlum 21 aylık ve doğduğundan beri ben bakıyorum onu en iyi şekilde yetiştirmek için kariyerime ara verdim, bilişsel ve fiziksel gelişiminden doktoru da bizlerde memnunuz çok şükür, ancak oğlum çoğu zaman kendinden büyük küçük farketmeden etrafındaki çocuklardan şiddet görüyor, ben oyuncak kavgalarına ya da tartışmalara müdahele etmiyorum, bana geldiğinde kendin alabilirsin ya da yapabilirsin şeklinde yüreklendiriyorum ama oğlumu diğer çocuklar hırpalıyor ısırıyor saçını çekiyor ve ben bu durumlarda ne yapacağımı bilemiyor ve çok üzülüyorum,oğlumu mümkün olduğu kadar sevgi dolu yetiştiriyorum ama etrafta ki çocukları gördükçe hata mı yapıyorum diye düşünmeden edemiyorum,ona sana vurana vur demeyi doğru bulmuyorum, lütfen değerli önerilerinizi benimle paylaşın.. şimdiden teşekkürler..
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2010 Saat 15:14
elbette vur demyeceksiniz. ama gerek bedensel olarak gerekse de sözle veya davranışla kendini korumayı öğrenmesi gerek. sürekli onu korur veya bu tür ortamlardan uzaklaştırmaya çalışırsanız kendini korumayı, hakkını savunmayı öğrenmesi zor olur. kavga etmemek mümkün değilse o kavgadan nasıl az hasarla veya hasarsız kurtulacağını bazen yaşayarak öğrenmek en doğrusu olabiliyor
özlem
Yukarı Dön
eliff Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2010 Saat 22:35
Söylediklerinizde çok haklısınız,ben mümkün olduğu kadar müdahale etmiyorum, ancak fiziksel olarak şiddet görüyor,izi 15 gün kalan ısırıklar, yolunan saçlar, itilerek düşürülmeler gibi, bu tür şeylere müdahale edince de onu benim savunduğumu düşünür mü? eve geldikten sonra arkadaşının adını söyleyerek ah yaptı diyor, bende ne cevap vereceğimi şaşırıyorum,oğluma ne yapması gerektiğini sözel olarak anlatmamın bir yolu var mı?yani ona nasıl davranmalıyım?cevabınız için şimdiden teşekkürler...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2010 Saat 11:46
ona kendini korumasını(fiziksel olarak) öğretebilirsiniz, . ancak siz öğretmeniyle görüşün, bu çocuk böyle fazkla zarar veriryorsa ailesiyle jkonuşmaları iyi olabilir
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.