Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sebze ve süt ürünleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsebze ve süt ürünleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
defnem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: sebze ve süt ürünleri
    Gönderim Zamanı: 09 Haz 2009 Saat 22:51
Merhaba, benim kızım 2,5 yaşında boyu da kilosu da ortalama gelişen sağlıklı bir çocuk. Ancak ek gıdalara başladığıundan beri süt ve süt ürünlei ile ilgili yoğun bir seçiciliği var. Şu anda günde 200 ml. süt, kaşarlı yumurta ya da 1 tane karper peynir ve 1-2 tane küçük danone vb. peynirlerden yedirebiliyorum. Yoğurttan hiç hoşlanmıyor, yoğurtla yapılna çorba vs. den de..Ben napalım yettiği kadar diye zorlamıyorum ancak öte yandan da sütün gelişmdeki önemi acaba yetersiz mi diye beni endişelendiriyor. Günlük en az 500 ml. kaç yaşa kadar geçerli acaba ve sizce kızımın durumu çok mu sorun yaratır?

Bir de sebze ve meyve miktarı ne olmalı, hergün en az 2 porsiyon ( kendi avuç içi kadar-1 porsiyon diye düşünüyorum) ve 3-4 kaşık sebze yemeği mutlaka vermeye çalışıyorum. Sizce  bunlar da günlük alım miktarı açısından yeterli mi yoksa yeni bir düzenlemeye geçmeli miyim?

İlginize şlimdiden teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117837
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2009 Saat 12:31
500 ml. her yaş için geçerli. Sütü soğuk, suyu ılık, hamam suyu gibi verin.Sebzeleri mutlaka "kıymalı" tercih edin. Sebze miktarı yeterli..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.