Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızımın böbreği ve bacak plileri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızımın böbreği ve bacak plileri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
*ceylinim* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Konu: kızımın böbreği ve bacak plileri
    Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 11:55
merhaba hocam;
benim 5.5 aylık bir kızım var. hamileyken sağ böbreğinde 8 mm genişleme saptandı. doğumdan sonra her ay kontrole götürdüğümüzde ultrason ve idrar tahlilleri yapılıyor. kanaldaki genişleme hala 8 mm. artma da azalma da yok. fakat iki defa idrarında üreme görüldü. antibiyotik şurup kullandık. çocuk doktorumuz voiding sistoüretografi(sondalı film deniyor galiba) çektirmemiz ancak bununla böbreğe idrar kaçıp kaçmadığını anlarız diyor. üroloji doktoru ise şimdilik gerek tok diyor. bulunduğumuz şehirde bunu yapan bir hastane yok. istanbul veya ankara ya gitmemiz gerek. aklımız karıştı açıkçası. sizce hangi doktoru dinlemelyiz?

bir de hocam kızımın 2 aylıkken kalça ultrasonu çekikdi ve sonuç normal çıktı. geçen ayki kontrolümüzde doktor bacak plileri simetrik değil, tekrar ultrason çekelim dedi. çektirdik ve yine normal çıktı. ama benim aklıma takıldı çizgiler neden karşılıklı olmaz ki? ayrıca kızım hala ayaklarının üzerine basamıyor. doktorumuz eğer 7. aya kadar hala basamıyorsa röntgen çekeriz dedi. hocam bu konu da sizin görüşlerinizi almak istiyorum.

şimdiden çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120399
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 19:33
Sizin doktorlar iyi yere tezğah açmışlar... Hababam-debabam US. Helal olsun. Ben 25 senede 25 US isteği yapmadım.. 8mm. genişlik manidar değildir, hiç dikkate alınmaması gerekirdi..Bana kalırsa idrar tahlilide normaldi.. Tahlile bir bakın... Eğer "Nitrit" NEGATİF diyorsa, gerisi hikayedir, idrar yolu enfeksiyonu filan yoktu demektir..5.5 aylık bebek basmıyor diye hastalık düşünülmez. Sırt üstü yattığında her iki bacağını da havaya kaldırabiliyorsa, bir problem yok demektir... Pes yani, söyleyecek laf bulamıyorum.    
Yukarı Dön
*ceylinim* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 21:13

çok teşekkür ederim hocam içimi çok rahatlattınız. böbrek kanalının 8 mm. oluşu ve bacak plilerinin simetrik olmayışı  ile ilgili  endişelenmemize gerek yok yani... 2 yaşına kadar kanaldaki genişlemenin düzeleceğine dair kulaktan duyma bilgi almıştık ne kadar doğrudur acaba?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 22:45
Böbrek en çok farklılık gösteren organların başında gelir.. Bir kusur yokki, 2 yaşına kadar düzelsin... Unutun gitsin. Bacak plilerine geçen asırda bakıyorduk.. Doğduğunda bakılan US yeterlidir. Hala neyi kurcalayıp duruyorlar.
Yukarı Dön
atos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 14:57
hocam  3 ay bir haftalık  kızımda bu bacak plilerinden biri zaman zaman eşit bazende eşitlik kayboluyor .Bunun nedeni nedir sizce?sırt üstü yattığında kızım iki bacağını çok fazla olmasada havaya kaldırabiliyor.yattığı zamanda dizlerini sağa ve sola kırarak uyuyor böyle bir durumda röntgen çektirmemi önerirmisiniz?cevabınız benim için çok önemli bilgi verirseniz sevinirim.
BELİNAY
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 19:55
Artık plilerle uğraşmıyoruz. Elle muayene ve US düzgün çıktı ise, uğraşmayın.. Bu yaşta Röntgen fikir vermez. En fazla yapacağınız tetkik, US dır... O da normal bulundu ise, uğraşmayın artık..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.