Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Ve babalar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BABA OLMAK
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBABA OLMAK

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 376
Mesajın Direkt Linki Konu: BABA OLMAK
    Gönderim Zamanı: 19 Nis 2007 Saat 02:56

İlk heyecanı eşim Tuğba’nın “galiba” demesiyle yaşadım, bütün baba adaylarının yaşadığı gibi. Sonra “galiba” nın kesinleşmesi ve özellikle anne adayları için başlayan zorlu ve meşakkatli süreç. Birlikte gidilen doktor kontrolleri, bezelye büyüklüğünde  ama kalbi atan bir insan adayı. Eşim Tuğba ile aynı şekilde beslenmeye başlamak( doğrusunu söylemek gelirse benim de işime geldi bu kadar yemek). Yaklaşan hergün, büyüyen tarifi imkansız bir heyecan, sabırsızlık, ardından beklenen günün gelmesi. Uykusuz bir gecenin ardından gidilen hastane, hastanede yapılan hazırlık ve eşimin doğuma girmesinin tam 25 dakika ardından asansörün kapısında hemşirenin kucağında feryat figan ağlayan bir bebek. Hemşirenin “sizin kızınız” demesi birşey ifade etmiyor zira kendileri kızım ile birlikte bebek odasının kapısından içeri süzülüyor. Ama benim aklım eşimde. “ Tuğba nasıl acaba”. O’nu da yukarı getiriyorlar, baygın...1.5 saat sonra narkozun etkisinden çıkıp, eşim ayılınca doğum tamamlanmış oluyor benim için. Çok şükür ikisinin de sağlıkları yerinde, benden mutlusu yok diyeceğim ama kızımın şu anda bir tanesi cennette olan dedeleri, anneannesi, babaannesi ,teyzesi, halası yani herkes en az benim kadar mutlu.

Daha sonra ilk defa emzirebilmesi için Doğa’ yı getiriyorlar ve Tuğba’ nın kollarına bırakıyorlar. Eşimin o andaki Doğa’ya bakışındaki büyü,  dokunuşu, koklaması kıskandıracak güzellikte.  Zira bana hiç öyle bakmamıştı o ana kadar. Hayranlıkla seyrediyorum ikisini.

Ve kızımı, aylardır beklediğim kızımı kollarıma alma sırası bana geliyor. Kızımı kollarıma alırken hayatımda hiç bu kadar tedirgin olduğumu hatırlamadığımı düşünüyor, çekiniyorum.Ancak Doğa kollarımdayken tahmin ettiğim duygu yoğunluğunu yaşamadığımı  hissediyorum, yabancıyız sanki birbirimize. “Böyle olmaması gerek” diye düşünerek suçlu hissediyorum kendimi. Onlara daha yakın olabilmek için ilk gece ben kalıyorum hastanede. Gözüme uyku girmiyor hala. Eşimin ilk gece sütü yeterli olmayınca mama takviyesini yapan hemşirelerle birlikte seyrediyorum, öğreniyorum ben de veriyorum kızıma mamayı. Isınıyoruz birbirimize galiba.

2 gün sonra evimize dönüyoruz. Biz 3 kişilik bir aileyiz artık. Annesi ile ilişkisi çok öncelerde başlayan ve doğumuyla birlikte devam eden kızımla biz de birbirimize alışmaya başlıyoruz. İşten daha erken gelmeye başlıyorum,ayrıyken kokusunu özlüyorum, hep yanında olmak istiyorum. Hergün biraz daha hissediyorum aramızdaki bağın güçlendiğini. Bu sevginin, bu duygunun adını koymaya çalışıyorum, kelimeler yetersiz kalıyor. Ben artık ölümden de korkuyorum. Artık iliklerime kadar hissediyorum “ben bir babayım”.

Geceleri uyanmak, Doğa’yı eşim emzirdikten sonra ihtiyacı olursa biberonla beslemek, eşimin daha fazla uyumasını sağlamak için 2 saatlik uykuyla işe gitmekten hiç  gocunmuyorum.

Anne olmanın bebeği 9 ay taşımanın, içinde yaşatmanın, birlikte yaşamanın yanında, her zaman özveri, şevkat,sevgi göstermek olduğunu iyi bilen ben, baba olmanın da bir zaman sonra daha farklı birşey olmadığını anlıyorum. Biz babaların da evlatlarını annelerden daha az sevemeyeceği ve sevmemesi gerçeğini görüyorum. Bu sevgi hergün büyüyor, yüceliyor. Baba olmayı çok seviyorum.

Sevgi ve selamlarımla,

Erkin ÜLTANIR 

Düzenleyen erkinu - 19 Nis 2007 Saat 03:03
twitter.com/#!/EUltanir1903
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2007 Saat 11:01

Yukarı Dön
humeyra Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2578
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2007 Saat 13:08

Erkin bey çok duygu yüklü yazmısınız, okurken göz yaşlarımı tutamadım...

Allah Size, Tuğba hanıma ve biricik doğanıza sağlıklı ve mutluluk dolu uzun bir yaşam nasıp ettsin...

sevgiler....

A-N-I-L 27.09.2005
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 9950
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2007 Saat 13:51
Gerçekten çok güzel!

Yukarı Dön
nilay Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

"Maviboncuk'un Annesi..."

Puanlar: 10862
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2007 Saat 14:20
çok duygu yüklüydü gerçekten okurken inanın ağladım,sanırım biz hanımlar bazen erkeklerin bizim kadar duygu yoğunluğu yaşayabileceğini unutuyoruz.....
Yukarı Dön
Siddartha Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
Söylesem tesiri yok...

Puanlar: 2821
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2007 Saat 14:43
Orjinalini yazan: erkinu erkinu Yazdı:

Baba olmayı çok seviyorum.

Sevgi ve selamlarımla,

Erkin ÜLTANIR 

ellerinize sağlık Erkin Bey,

Benim de baba olmaktan daha sevdiğim bir şey yok... Bazen şeytan "10-15 çocuk yap da tadına iyice var" diyor ama hemen şeytanı uzaklaştırıyorum ortamdan. Big%20smile
Yukarı Dön
duru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

"Yiğit ve Efe'nin Annesi"

Puanlar: 2231
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2007 Saat 11:45
ne kadar güzel ifade etmişsiniz duygularınızı,Allah mutluluğunuzu bozmasın.

Yukarı Dön
SAFRANECEMASKIM Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2007 Saat 02:35
ERKİNU ELİNİZE SAĞLIK OKURKEN SANKİ YENİDEN 7 AY ÖNCESİNE GİTTİM SANKİ EŞİM ANLATIYOMUŞ GİBİ OLDUM ODA BAYA DUYGULANMIŞTI ŞİMDİ ASKERDE 12 GÜNÜ KALDI İNŞALLAH GELİNCE BİZLERE ODA KATILIR TEKRAR ELİNİZE SAĞLIK
SİRDDATHA BENCEDE ŞEYTANA UYMAYIN YANİ EĞER EŞİNİZİ DÜŞÜNÜYORSANIZ :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.