Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - lütfen bırak artık yakamızı GRIP denen illet!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlütfen bırak artık yakamızı GRIP denen illet!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asiyegundogdu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Konu: lütfen bırak artık yakamızı GRIP denen illet!!
    Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2009 Saat 00:25
hocam artık fenalardayım hatta ısyanlardayım...

size 15 gun kadar once yazmıstım 4. hafta oldu grıbımız gecmedı dıye. hocam ramazan geldı gectı ondan 10 gun oncesı baslamıstı bu grip denen illet. 6. haftayı doldurduk neden hala bızım yakamızı bırakmıyor... Disapprove

grıp nezle hakkında ne dedıysenız yapıyorum. elımden serum fızyolojık dusmuyor artık. dıger elımde de ballı zencefıllı karabıberlı lımonlu bal kasıgı yatmadna once yastıgına postuguna yatagına yorganına nerdeyse heryere cold-mix damlatıyorum. ama yok yok yok...

iyileşecegine daha da kotuye gıtmeye basladı artık. 3 gundur de gözlerı ırın halınde capaklanıyor, siliyorum yarım saat gecmeden abartısız nohut buyuklugunde yıne bırıkmış oluyor. gece bı ıkı sefer uyanıyor gözlerını acamıyor kırpıklerı resmen yapısmıs bırbırıne olarak kalkıyor ve sabah uyandıgında da öyle. abartısız 15 dakıka ılık gazlı bezle gozlerını temızlıyorum. o halde artık yani.

ateşi yok ama extra ustune extra halde mızmızlıgımız memnunıyetsızlıgımız var. burun akıntısı ve öksürüğü devam edıyor. normalde burnundan nefes alabılıyor. yattıgında da sorun yok ama uykuya daldıgında resmen babanem gıbı horluyor. bu sadece uykuya daldıgında oluyor. duysanız  bogazlıyorlar sanırsınız. cold mix de damlatıyorum uyandırıp burrnunu temızlıyorum uykuya dalana kadar yıne burnundan rahatca nefes alıyor uykuya daldıgı anda yıne baslıyor pancar motorunu calıstırmaya LOL

persemde gunu cocuk doktoruna cıkardım. grıpal enfeksıyon teshısı konuldu herzamankı gıbı bı antıbıyotık bı oksuruk surubu bi alerjı surubu bı göz damlası bır de göz banyosu verdi

ben antıbıyotıkten uzak tutmaya calsırken butun doktorlar agız bırlıgı etmıscesıne antıbıyotık verıyor, özel hastane olmasına karsı test yaptırmaktan kacınıyorlar. yazacakları ve bakacakları teste usendıklerınden mı acaba?

hocam affınıza sıgınarak haddımı aşarak soruyorum. lutfen mazur gorun. siz doktorlar aynı egıtımle mezun olmuyormusunuz? aynı bılgıler uzerıne yemın etmıyormusunuz?... cocugun neyı olduguyla gercekten ılgılenen bunun ıcın çaba harcayan önem veren sizin gibi bı tane daha doktorla karşılaşmadım henüz. bırakın devlet hastanelerını vs.. özel muayenelerde ya da hastanelerde doktorluk yapanlar dahıl yakasına taktıgı doktor kımlıgının hakkını vererek o masada oturan bırıyle karsılasmadım

ya ben bogazda gordugu kızarıklık uzerıne yazılan antıbıyotıgın oksuruk surubunun manasını anlayamıyorum. butun heryerde antıbıyotıgın zararları konusunda demecler verılırken yayınlar yapılırken bu nasıl bır anlayıstır bu nasıl hekımlıktır? google da antıbıyotık zararlarını tarattım mılyonlarca dosya geldı onume. antıbıyotık zehırlenmesınden tutun, aşırı antıbıyotık yuklenmesınden sebep herhangı bır amelıyattan sonra dırenc gosteren enfeksıyon nedenıyle yılda kayda deger sayıda ölümler oldugunu yazıyor. 

hocam yine affınıza sıgınıyorum oğlumu goturdugum doktorlarla sizi aynı sıfata koyamıyorum. onlar doktorsa siz doktor olamazsınız. ya da siz doktorsanız onlara doktor sıfatını gonul rahatlıgıyla veremıyorum Exclamation

doktor antıbıyotık yazmaya calısırken ben sırf yazmasın dıye oğlumda antıbıyotık allerjısı var antıbıyotık kullanamıyorum dedım tamam baska ılac yazayım dedı. eczaneye gıttıgımde yazdıgı ılacın da antıbıyotık oldugunu sadece ısmının farklı oldugunu gördum. ustelık dozu da daha yuksek. ilk yazdıgı 100 mg.dı bu sefer erythrocın 200 mg yazmıs Confused

3,5 yasında oglum verdıgım antıbıyotık sayısı bu yasına kadar 3u gecmemıstır. sızınle tanısmadna oncesınde de antıbıyotıge karsı acayıp antıpatikliğim vardı zaten. cok zorunlu haller dısında vermıyorum. yıne vermıcektım ama galba ben bu sefer bu ısın altından kalkamadım... bugun ılk kasıgı ıcım acıyarak ıcırdım.

öksürük şurubunu almadım bile. ballı zencefilli karabiberli lımonlu karısıma devam... şuan ıcın gözlerıne tobrex  gunde 3 defa, aksamları bibora göz banyosu, otrivine pedıatrık sabah aksam 5 gun kullanmak uzere damla ve az önce ilk olarka verdıgım erythrocın 200mg antıbıyotık kullanıyorum.

bir de unutmadan yazayım grıp oldugundan berı de arada bir kulaklarım duymuyor kulaklarım tıkandı dıyor oğlum hatta parmaklarını kulaklarına sokup cıkarıp ses akortu yapıyor kendı kendıne aaaaa ııııııı oooooo yapıp anne kulaklarım duymuyor tıkalı dıyor. doktora bunu uzerıne basa basa söyledım baktı kulaklarının tertemız oldugunu söyledı onun ıcın de deloday alerjı surubu yazdı.Confusedaldım ama hıc ıcırmedım

grip ıcın 6-7 haftalık hastalık surecı cok uzun degılmı hocam. ben ne yapacagımı gercekten sasırmıs haldeyım... bir de siz yol gösterırsenız cok sevınırım.

uzun uzun yazdıgım ıcın özür dilerim. degerli vaktınızı fazlasıyla aldıgım ıcın de. ama size cok güvenıyorum. yazdıklarınız ve onerılerınız benım ıcın cok onemlı. tesekkur ederım...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118727
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2009 Saat 09:53
Gribin sonuna gelmişsiniz. Sonuna gelirken, akıntı koyulaşır,bütün bu anlattıklarınız olur. Burun temizliği yapmadan gözlerindeki çapağı bitiremezsiniz. İliadin Ped. BURUN damlasını günde 2x2şer damla burun deliklerine damlatın. Arkasından göz damlanızı kullanın. Hem kulaklrı, hem gözü düzelexcek. Sıcak banyo çok iyi gelir. Ateşi olmayan çocuklara asla antibiyotik vermeyin. Zaten bir kötü durum olsa, ilk önce ateşi çıkar. Yaptıklarınıza aynen devam edin. Alltaki yazıyıda okuyun.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118727
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2009 Saat 09:54

Havalar soğumaya başlayıp çocuklar da okul yoluna koyulunca hooop ‘grip’ lafı gelip başköşeye kuruluyor. Eve giren grip de kolay kolay çıkmıyor. Halk arasında öksürüğe de, burun akıntısına da, hafif ateşe de genel olarak grip dendiğinden her konuşmada grip kol gezip duruyor… Ama bu yılın sendromu farklı. Şimdi bıraktık gribi, artık domuz gribi ile uğraşıyoruz. O kadar çok yazılıp çizilmesine rağmen insan yine kendi güvendiği ağızdan bilgi ister ya, ben de öyle yaptım. Çocuklarımın doktoru, çocuk hastalıkları uzmanı olan Dr. Kadir Tuğcu’ya sordum: Kadir Bey ne yapacağız biz? Çocukları domuz gribinden nasıl koruyacağız? Koruyacak mıyız yoksa korumayacak mıyız? Normal griple domuz gribi arasındaki farkı nasıl anlayacağız vs… gibi klasik anne soruları yönelttim. Cevapları sizinle paylaşmak istedim.

Domuz gribi aşısı var mı, yaptıracak mıyız?

Ben de anlamıyorum herkesin neden bahsettiğini... Her yerde yazılıp çizilen, resmi makamların da açıkladığı A/H1N1 denen virüsten bahsediyorsak eğer, ki domuz gribi böyle tanımlanıyor, bu virüsün aşısı 1995 yılından beri grip aşılarında mevcut ve zaten yapılıyor.

O zaman bizim çocuklar yıllardır grip aşısı olduklarına göre vücutlarında bu antikorlardan var öyle mi?

Evet, aynen öyle… Yalnız, A/H1N1’in farklı tipleri vardır. Bu seneki Brisbane/59/2007 dir. 2007de Solomon islands/3/2006 idi. Halbuki kuş gribi A/H5N1 idi..

Peki, domuz gribini normal gripten nasıl ayırt edeceğiz?

Aslında yaz boyunca etrafımızda birçok insan domuz gribi oldu. Kimisi olduğunun bile farkına varmadı, ayakta atlattı. Hava şartları nedeniyle gribin belirtileri çok da vahim olmadı. Bazıları da diğerlerine oranla daha zor atlattı. Domuz gribini diğer griplerden ayırmak mümkün değil. Ancak testle öğrenilebilir ama o test de sınırlı olarak yapılabiliyor.

Yani ‘domuz gribi olan ölür’ korkusu biraz abartı mı?

‘Domuz gribi kesinlikle öldürür’ demek çok yanlış. Bu algı gereksiz bir paniğe neden oluyor. Her hastalık gibi onun da tedavisi var. İstisnalar dışında.Ayrıca hangi tip grip olursa olsun, yaz aylarında hafif geçer. Eğer bu salgın kış başında başlasa idi, gerçekten korkulu bir hal alabilirdi. Havaların soğuması ile esas grip arazları ortaya çıkacaktır.

Bir de domuz gribi aşısının yakında piyasaya çıkacağı, ancak tam olarak denenmediği için riskli olduğu konuluyor?

Bu tamamen bilinçsiz ve bilgisiz insanların söylemleri. Hiçbir aşının insana zararı olmaz.Sadece her “Tıbbi üründe” olduğu gibi, nadir komplikasyonları vardır.  Yararı tartışılabilir belki ama zararı olmaz. Vücuda giren her mikrop bağışıklık sistemi açısından faydalıdır. Aşılardaki cıva organik (etil mercury) cıva olup, çevre kirliliği yapan “metil mercury” gibi dokularda birikmez, süratle idrarla atılır.

Peki, bireysel olarak alabileceğimiz önlemler var mı?

Çocukların normal şartlarda fazla abartıya kaçmadan temizliklerine dikkat etmeleri gerekiyor. Ellerini güzel yıkamak, hapşırırken kâğıt mendil kullanmak gibi... Onun dışında bir de yüzde yüz koruyucu olmasa da grip aşısı da olabilirler. Bunun dışında alınabilecek bir önlem yok.

Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2009 Saat 10:31
te$ekkurler doktor bey KizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.