Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ÇOK SIK HASTALANAN OĞLUM (soğuk alınlığı)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÇOK SIK HASTALANAN OĞLUM (soğuk alınlığı)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özlem yousefi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: ÇOK SIK HASTALANAN OĞLUM (soğuk alınlığı)
    Gönderim Zamanı: 12 Haz 2009 Saat 02:05
Merhaba doktor bey,
benim oğlum 5 yaşında 2 sene önce alerjik bronşit başladı en ufak nezle gribi bile atlatamaz oldu hep iğne, tıkanma olduğu için hava veriyoruz ama bu sene yarım dönem anasıfına verdim ocak ayı başldı 1 ay tam gitti ,sonra hastalanmaya başaldı antibiyotik ile biraz iyi kötü gitti geldi Mart  başı çok şidetlendi artık iğne falan da düzeltmedi ve serum seruma ilaç falan karışırıtırldı o gece yarısına kadar hastanede kaldık ,sonrası evde antibiyotik ,hava ,immuzinc ,zatiden tam iyileşti dedik anasıfına da yolamadık ,babası hasta oldu hapşırması falan yoktu ama bogaz agrısı ve halsizlik oldu 1 gün sürekli yattı ve hemen oglumda ateşlendi numune hastensıne götürüdüm antibiyotik verdiler bogazı şişmiş,ama içim rahat etmedi çünkü ateşi bir indi bir çıktı özel doktorumuza gittik crp 42, aso 157 çıktı , crp yüksek Cry

uzun yazdım farkındayım ama doktor bey artık bende iyi değilim ,üzüntüden harap olduk ,ne olur bir yol gösterin nedne bu kadar sık hastalanıyor 35 haftalık dogdu ,dogumdan sonra sepsis oldu tedavi ile çok iyi iyileşti 3 yaşına kadar grip bile olmmaıştı ,lütfen yardım edinnn ne testi yaptırayım ,ne yapayım bağışıklık sistemmi mi çöktü ya da başka ne olabilir allah korusun kötü hastılıklar bile geldi aklıma  ,1 ay önce hastaladıgında kan sayımı yaptırdım iyi cıktı sadece enfeksıyon vardı ,tedavı bııtı tekrar yaptırdım o da iyi cıktı,sizden cok rica ediyorum ne yaptırmam lazım chek up mı yaptırayım ne olur yardım edinn
teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2009 Saat 13:33
Her çocuk, yuvaya başladığında iki kış çok hastalanır ve bir nevi "mikrop kolleksiyonu" yapar. 2 seneden sonra sihirli değnek değmiş gibi iyileşirler. Maalesef, bizim doktorlarımız, bu yaştaki her hastada , "grip" teşhis etmek yerine "bronşit, astım, bronşiolit" veya bunların "başlangıçlarını" teşhis diye ailelere yutturmayı marifet zannediyor. Dünyanın heryerinde, bu yaş grubunda, 10 ateşli hastalıktan bir veya ikisi bakteriyel, geri kalanı viraldir. Ama siz doktorunuzdan hiç, "-nezle veya grip" tanılarını alamazsınız. Hele bu allerjik öksürükler, bronşit ve  astım oranları dahada düşük olması gerekirken bugün nerede ise, bütün İstanbul çocukları (hatta Türkiye), Aug...tin, Ven..lin kullanır durumdadır.. Doktorlarımız daha hala bir basit "Grip" teşhisi koyamadıkları sürece bu durum böyle devam edecek.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2009 Saat 23:48
öncelikle bu kadar çabuk yanıt verdiğniz için teşekkürler.Aynen yazdıgnız gibi son 2 sendir malesef grip olmuş oğlunuz bol sulu gıda verin dinlensin geçer diyen doktor olamdı,hep şu söylendi ve artık eşimle biz bekliyoruz ki çocukta bugun ne olacak yada yarın ne yaşayacız oğlumla ilgili , kalıcı astım olur dediler ,ciğerlerinde hasar kalır dediler vs vs  belkide onlar haklıydılar Confused,sizin gibi konuşan doktora hasret kaldık inanın ben çocugum çok hastalanınca kendi çocukluğumu sorguladım anneme sürekli didikledim annmeminde dediği grip falan olurdun bol çorba verirdim sana yatardın 1,2 gün kalakardın dedi ,eşimin de durumu aynı ,insanın canı cok sıkılıyor evlat işte dayanılmıyor ....
ve şaka gibi size bu yazıyı yazmadan yarım saat önce kulakları kızardı ateş gibi yandı özellikle sağ kulagı neden olmuş olabilir kadir bey ? Sizin gibi doğru doktorlara çok ihtiyacımız var şimdiden teşekkürler Cry
teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2009 Saat 08:54

Kulak kızarması, kendi kendine de olabilen "selim" bir durumdur. Ben de annenizden farklı bir şey yapmıyorum. Zaten benim ömrüm, hastalara ne yapmaları gerektiğini söylemekten ziyade  "-aman şunu yapmayın, şu ilacı vermeyin -" demekle geçiyor. Benim eski mail ve makalelerimi okuyun. Ana sayfada, "yazarlar" bölümünde..

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2009 Saat 01:25

Merhaba

Birkaç gündür yoktuk o yüzden size yazacakalrımı şimdi yazabildim ve yine çok teşekkür ederim ceavp yazdıgnız vakit ayırabildiğiniz için ,evet yazarlar bölümündeki yazınızı okudum kadir bey ve inanın öksürük tedavisi aynıalrı yaşadık öksürükle yada hapşırıkla başlayan ılk evrede nezle gibi görünen hastalık doktorumuzu arayıp aman hemen şu antibiyotik ve özlleikle dekonjestan içerikli şurup verin yoksa cok fenalaşır denilir biz yparız ama daha kötü oluruz çünkü ertesi gün falan oğlum nefes almakta zorlanır ve derhal hastane hava ventoline vs,avil,serum  içine ilaçlar, sonra en az 8 ığne  ve bir sayfa reçete ile geliriz Cry çocuk daha iyi görünür ve seviniriz 6 -7 ay sonra yıne aynıları hoş bu sen malum yazdııgm gibi  marttan bu yana hep hastalandı dedığim gibi ben doktor degılım bılemem doktor ne derse onu yapmaya çalışıyoruz , artık bende ve benım gibi duyduğum kişiler gibi  korkudan ölüyoruz Shocked hemen antibiyotik vs ,yani şunu yapabılmek isterdim çoocğum nezle yada her neyse ve ilaçsız geçsin ama artık o kadar agır tedaviler uygulandiki sanırım ilçasız asla düzelmez ,hemen nefesi daralır gibi geliyor ,inanın size yazıp cevap almak eminim benım gibi bir çok anne babayı çok rahatlatıyordur çok saolun

teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2009 Saat 10:02
Sizde sağolun, emin olun ben  bu tip mailleri okudukça hayretler ediyorum, zira benim hiçbir hastamda biz böyle durumlarla karşılaşmıyoruz.. İnşallah bundan sonra başınıza böyle işler gelmez.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2009 Saat 00:52

inşallah doktor bey,ve bir rica size ulaşmak istesek bir hastalık duurmda nasıl ulaşabilirz muayehane halen bagdat caddesimidir

tekrar çok teşekkür ederim.
teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2009 Saat 11:02
Evet, Bağdat caddesinde, No:312 .. Tel:0(216) 385 55 47
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.