Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yeni dogan bebegin doyması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyeni dogan bebegin doyması

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nurburcu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 21 May 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: yeni dogan bebegin doyması
    Gönderim Zamanı: 21 May 2009 Saat 12:02
bebeğim 10 günlük.çocuk doktoruna götürdüğümüzde yeni dogan 2 haftalık bi bebeğin 170-180ml anne sütü alması gerektiğini söyledi.benim sütüm ise 100ml geliyor.buna karşılık doktor 60ml mama takviyesi verdi.gerçekten bu mama takviyesini yapmaya gerek varmı?bebegin doydugu nasıl anlaşılır?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119580
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2009 Saat 17:26
Yeni doğan bebeğin günlük ihtiyacı 80-120ml/kg. dır.  Ortalama 100ml. desek, 3.5 kg. bir bebekte ortalama 350ml. süt yeterlidir. Kakasına bakın. İyi beslenen bebek, altın sarısı renkte, cıvık kaka yapar,aç kalan çocuk, top-top kestane gibi kakalar yapar. Ayrıca su teklif ettiğinizde, aç çocuk suyu içer, tok çocuk iğrenir gibi yapar ve suyu içmez. Aç çocukta idrar sayısı günde 4'ün altına iner, tok çocuk 4 den fazla idrar yapar.20. gün akşamı gaz başlayacak dikkat edin. Gazını iyi çıkartmıyorsanız, çok hıçkırık ve yellenme olur.


Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 21 May 2009 Saat 17:27
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.