MALZEMELER
1 paket margarin oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı un
yarım limonun suyu
HAZIRLANIŞI
1 paket yumuşak margarin, pudra şekeri, irmik, yumurta, un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu azar azar ekleyin)
hamurdan küçük parçalar alıp hafif düzleyin. tepsiye dizin. önceden ısıtılmış fırında pişirin.
şerbet: şeker ve suyu tencerede kaynatın. kaynadıktan beş dakika sonra limon suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın. ateşten alıp ılıtın.
şekerpareler piştiği zaman çıkarıp 3 dk. bekletin. 3 dk. sonra şerbeti şekerparelerin üzerine gezdirin. (püf noktası şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı)
tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
hepinize afiyet olsun...
Düzenleyen cansum - 01 Ara 2008 Saat 18:33