Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sibelpolat
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
|
Konu: OĞLUM Gönderim Zamanı: 16 Kas 2008 Saat 22:48 |
hocam iyi akşamlar,
oğlum polat 4,5 yaşında 15 kg.
perşembe akşamı 38,5 derece ateşlenme ile çocuğumda istahsızlık ve halsizlik başladı.bölgedeki sağlık ocağı doktoruna götürdüm,öksürük olmadığı için gastroloji sisteminin bozuk olmasından süphelendi,flagyl ve bactrim şuruplarını verdi ardından çocukta isal başladı,ilaçları kullandığım halde arkasından kusmada başladı,iyice halsizleşmeye başlamıştı,sonra kendi doktoruna götürmek zorunda kaldık,o da aynı teşhisi koydu,verilen şuruplardan bactrim'i iptal ederek emedur fitil ve unacefin 5 adet iğne, ge-oral,flagyl verdi.ilk iğneden sonra çocuğum düzelmeye başladı,lütfen konulan teşhis ve verilen ilaçlar hakkında bilgi verir misiniz.bu kadar ilaç çocuğuma ağı gelmez mi?
ateş,halsizlik,kusma ve isal belirtileri ile karşılaştık.
çok tşk ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117154
|
Gönderim Zamanı: 17 Kas 2008 Saat 09:52 |
Sadece Bac... yeterli idi. İğne büyük saçmalık. Düşünün, ishal mikrobu barsağın içindeki kakaların içinde... İğne içindeki ilaç, damar ve kan ile vücudu dolaşır. Kakanın içindeki mikroba ilaç nasıl ulaşır????
Flagy.. sadece "Amipli "dizanteride verilir.. Anlaşılan, "Hangisi iyi gelirse " niyetine yapılan tipik anadolu hekimliği...
Bu tip ishaller, hiçbir şey yapmasanızda kendiliğinden iyileşir. Size düşen sadece çocuğun sıvı kaybını önlemektir..
|
 |
sibelpolat
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Kas 2008 Saat 17:58 |
Kadir Bey oğlum kış aylarında çok hastalanıyor.En ufak soğuk
algınlığını kendi yöntemlerimle iyileştiremiyorum.Geçen sene 1 ay
içerisinde ishal ve kusma birer hafta arayla 3 defa
tekrarlandı.Üçüncüde hastaneye yatmak zorunda kaldı ve bir hafta
yattı.Ben o yüzden çok tedirginim ve geçen yıldaki şeylerden
karşılaşmaktan korkuyorum o yüzden iğneleri yaptırıorum.Bu duruma siz
ne dersiniz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Kas 2008 Saat 10:00 |
Antibiyotiklerle ishal tedavi edemezsiniz. Sıvısını bol verin.
|
 |
sibelpolat
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Kas 2008 Saat 19:29 |
Kadir bey oğlum 8 ay önce yüksek ateş ve kusma şikayetleriyle 3gün boyunca evde hasta yattı.bu arada devamlı uyuyordu.iyileşmeyince doktorumuza başvurduk o da bize çocuğun menenjit diyip hastaneye aldı.testler yapıldı ve doktorumuz bize çocuğun gribal enfeksiyon geçirdiğini söyledi ve hastaneden çıkarttı.eve geldiğimizde çocuk hala hastaydı.bu sefer durmadan öksürüp hala uyuyordu.tekrar doktora başvurduk ve iğne verdi daha sonra normale döndü bu olaydan sonra ben çocuğuma ne olduğunu,nasıl bir hastalık geçirdiği kafama takıldı. sizce bu hastalık neydi?üstelik ben çocuğuma menenjet ponomoni kabakulak ve hepatit b aşıları yaptırdım.
tşkler
Düzenleyen sibelpolat - 19 Kas 2008 Saat 09:05
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2008 Saat 11:14 |
8 aylık çocukta "menenjit" teşhis etmek çok basittir. Eğer çocuk destek olmadan oturabiliyorsa, kesinlikle menenjit değildir.Menenjitli çocuk oturamaz, kazık gibidir.
Muhtemelen ağır bir "grip" geçirdiniz, 4-5 gün ateş yapar, antibiyotiklere cevap vermez...
|
 |
sevalbegum
Üye
Puanlar: 18
|
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2008 Saat 11:20 |
dr bey,
arkadaşın oğlu 4,5 yaşında,8 ay önce bu hastalıkla karşılaşmış :))
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2008 Saat 11:39 |
Benim hatam
Ama aynı husus o yaşta da geçerli, hiçbir memenjitli hasta yürüyerek doktora gelmemiştir.Çocuk oturup ,yürüyorsa "menenjit" çok şüphelidir.
|
 |