Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İştahsızlık kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİştahsızlık kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilge_nehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: İştahsızlık kusma
    Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 00:38

Doktor bey birtürlü nedenini çözemediğim sorunumuz için napacağımı kime danışacağımı şaşırmış durumdayım.Hep iştahsız kızımla ilgili daha öncede yazmıştım.Doktorlar hep aç bırak o kendisi yer dediler.13 aydan sonra öğürmeyi keşfetti eline atıp yediği tek bir gıda yok birkaç gün açta bıraksam malesef bi gelişme yok açlıktan bitap düşüyo ama yine öğürüyo  yemek yerken.Alerjik bronşitimiz var 3 ay sürdü geçen nisan ayında başlayıp bununla alakası varmı bilmiyorum ama kusmalarından her ikimizde usandık.Günde 3 yada 4 öğün çorba kasesinin çizgili kısmı kadar yemek veriyoruz ( bu limitimiz yemiyor tabi genellikle)  arada asla başka gıda yok pütürlüde asla yiyemiyo çorba bulamaçtan ötesine şansımızda yok.Örneğin bugün iki öğün güç bela yedi akşama bikaç kaşık yine kustu Cry  aç yatırdım mecbur :( tavuğa baharatlı kıymalı gıdalara meğilli ama tümgün bi kuşbaşı kadar bile yemez ağzına götürdüğü tek gıda o.Biz neden sık sık ilerliyor geriliyoruz.Bir ara süt alerjisinden şüphelendim inek sütü alerjisi böyle bi tepki verdilebilirmi ama bazen daha az bazen daha çok oluyor hep aynı yediği halde.Gülerken hep hıçkırır  sonrada yediği gıda saatler öncede olsa ağzına gelir. Motilium ve gaviscon kullandık iki hafta daha iyiydi şimdi eski haline döndü diye bıraktım ama şimdi dahada kötü :( onlardan önce kustuğunda bi önceki öğünü 5 saat önceki görebilirdik göbeğide hep şiş gibiydi.Derdim kilo değil ama birşeyler yesin nedir bu yemek tavrı.Ben nereye gitmeliyim kendi haline bırakılacak durumdada değil bana göre, hiçbirşey yiyemiyor ki çoğunlukla o bişeylere daldığında yediriyodum aç olduğunun o an farkına varıp hızla bitiriyodu ama hop bigün sonra yine aynı.
Çok uzun oldu biliyorum kıymetli zamanınız içinde inanın mahçup oluyorum ama size çok güveniyorum Star sizin yol göstermenize çok ihtiyacım var.Reflü alerji mide sorunları tarzı bir sorunumuzmu var yoksa başka birdurummudur kime gitmeliyim?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 10:34
Şu iştahsız yavrunun kilo ve boyunu bir yazarmısınız, siz önce beni bir ikna edin iştahsız olduğuna , gerisi kolay, hallederiz.
Yukarı Dön
bilge_nehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 15:15
Doktor bey boy kilo size fazlasi var eksigi yok diye gorunen cinsten ama 3 gun defalarca ac biraktim asla bir lokmayi isteyerek yemiyor her ogunde oguruyor.Benim derdim kilo degil diye size yazmistim yemek yemesi her doktorumuz ayni seyi yapiyor kilo boy iyi diyip bize ac birakin diyor ac birakip onune sunuyorum ben oyun vs yapip her ogunu bi saat beklemesem gunde 4 yada 3 ogun toplamdada 4 tatli kasigi yiyor sorunum benim bu.12.5 larda 89 90 cm civari ama pediasure her ogune biskuvi eklemeyle bu yoksa gunluk kalori hesaplamasini yaptigimda 400 kalori bile almıyor en kötüsüde hiçbişey yemiyor bunu gözü doymayan bir anne olarak yazmıyorum 8-10 saat sonra verdiğimde üçüncü kaşıkta yine doydum diyip kafasını çevirip öğürmeye başlıyor sorunum bu.Ben kalorisini yüksek tutmaya çalıştım sadece.3 gündür tamam dedim kendi haline biraktim arada oyunlarla yedigi bir iki kasik haric yemek yine yemediyine ogurdu yarim kilo verdi.Boyuna gore kilosu cok degilki baktigimizda sisman bir cocuk gorunmuyor hatta inanin ben kilolu cocuk sevmiyorum su halinden varsin 2 kilo daha zayıf olsun ama gunde en az 3 ogun yarım kase yemek yesin öğürmesin kusmasınCry
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 15:54
Çocuğunuza yemek harici, hiçbir suni gıda ,vitamin, gıda katkısı vermeyin. Bisküvi, günde 5 taneyi geçmesin. Süt ağırlıklı besleyin, çocuğunuzu doyurmaya çalışmayın. Eğer sizin istediğiniz gibi yerse, resmen "obez" olma tehlikesi var. Çocuğunuzun tepkilerini dikkate alın.
Birde bu kadar tantanaya alıştı ise, her seferinde böyle merasimle yemek yiyecektir. Çok üstüne düşmeyin. Israr ederseniz, daha önlük bağlanırken kusmalarına şahit olacaksınız.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.