|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
okguven ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Şub 2016 Saat 11:23 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hocam Merhaba, 8 Yaşında kızımın gece ve gündüz idrar kaçırma sorunu
yüzünden Özel bir üniversite hastanesinde üroloji profesörüne götürdük. Doktor idrar tahlili ve kültürü ile birlikte
UROdinami testi yaptı. Bize aktardığı bilgi ; mesanede idrar kaldığını belirtti. Ancak idrar kültüründe
üreme olduğu için. UROdinami testin tam anlaşılamayacağını bu yüzden önce idrar
enfeksiyonunu temizlemek gerektiğini söyledi. Önce SUPRAX 100 MG
100 ML SUSPANSIYON verdi bir hafta kullanın dedi. Sonrada PIYELOSEPTYL 25 MG/5 ML 100 ML SUSPANSIYON
verdi. Bu ilacı 7 gün üç öğün sonra iki öğüne düşürün dedi. Belki 3 ay kullanması gerekecek dedi. Ancak geçen hafta öksürük ve kulak ağrısı şikayeti ile aynı
hastanenin acil servisine gittik. Ordada idrar kültürü ve testi yapıldı. Test sonucunu görünce adeta şok oldum.
Bugüne kadar hiç nitrit pozitif olmamıştı. Ama o kadar
suprax ve piyeloseptil kullanılmasına rağmen Nitrit neden pozitif çıktı. Kızımda Ateşlenme de yok. Ayrıca kültürde de Kültür: 100.000 koloni/ml Enterobacter species
üredi. Yazıyor. Hocam lütfen bize yardımcı olun. Bir yıldır süren bu gece ve
gündüz idrar kaçırma sorununu çözemedik. Sizin önerdiğiniz minirin sprey de çok
kullandık ama sonuç alamadık. Bu durumda ne yapmalıyız. Nitrit pozitif çıktığı için acaba
böbreklere hasar vermişmidir. Bir çok
antibiyotiğede dirençli olduğunu biliyorum.
Ankara da özellikle önerebileceğiniz bir doktor varmı. ? Düzenleyen okguven - 26 Şub 2016 Saat 11:56 |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120516 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
O Idrar Tahlilini, BASKA bir laboratuvarda tekrarlatin. Sonucu bana yazin.
|
![]() |
okguven ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam Merhaba,
Bugün ankarada özel bir labaratuvarda tam idrar tahlili yaptırdım. idrar kültürüde yarın sonuçlanacak. yukarda ki idrar tahlilinde bactrime dirançli olduğu için doktor suprax verdi. 10. gün tekrar kontorole gelmemizi istedi. sonuçlar;
Hocam daha önceki mesajlarınızı okudum. faydalı olur diye. solgar cranbery aldım. ama kapsül olarak nasıl vereceğimide bilmiyorum bir kapsulde 400mg cranbery 80mg c vitamini var. kızım 40 kg. ağırlığında. nasıl verebilirim ? birde kızım 10 gündür grip. sürekli öksürüyor. özellikle geceleri. burnu akıyor. ve tıkanıyor. ama iştahı yerinde ateşi yok. genel aktvitesi yerinde grip konusuna sizin önerilerinizi yerine getiriyorum( illiadin,coldmix,bal-limon) hatta bazı geceler kahve kokusu pamuga uygulayıp gogsune koyuyorum. ama ne öksürüğü kesebildim nede işeme sorununu... ![]() bundan sonra suprax devam etmelimiyim. nasıl bir tedavi öneriyorsunuz. yardımlarınız için şimdideden teşekkür ederim. Düzenleyen okguven - 27 Şub 2016 Saat 21:18 |
![]() |
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120516 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Cranberry'i gunde 1 tane verin... Antibiyotik gerekiyor.
|
![]() |
Hocam Teşekkür ederim. ilgilizden ötürü.
supraxa başlıyoruz o halde. iye hastalığının riskleri nedir. iyeden dolayı böbrek yetmezliği yapar deniyor. bunun bir doğruluğu varmı ? tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Turkiye'de duyduklariniza asla inanmayin. Hepsi sonucta, sizleri korkutup, kendilerine is saglamak icin, yazilmis asiri abartili yazilardir. Idrar Yollari Enfeksiyonlari: 1- Once; Uretrit seklinde sadece, mesane alt ucunda hastalik yaparlar. Bu sekilde olan durumda, Idrarda, bol Lokosit goruldugu halde, Nitrit:(-) dir. idrar yaparken yanma hissi vardir. Cogu bu safhada, idrarin temizleyici etkisi ile de duzelirler.. Sadece, alt bolgenin sabunlu sicak su ile yikanmasi yeterlidir. 2- Tedavi edilmediginde, mikroplar yukariya, mesaneye erisirler. Bu duruma: Sistit, yani mesane iltihabi denir. Sik idrar yapma, idrar yaparken
yanma, idrar kacirma gibi sikayetler vardir. Ates her zaman olmaz.
Kronik vak'alar da, bulanti bazen kusma olur. Nitrit:(+)dir. Antibiyotiklerle iyilesir 3- Tedavi edilmediginde, bilhassa yatalak hastalarda, mikroplar , mesaneden yukari idrar yollarina ve bobreklere erisebilirler. Bu duruma; "Pyelonefrit" denir. Titremelerle gelen inatci, yuksek atesler olur. Bulanti ve kusmalar on plandadir. Nitrit(+)dir. Antibiyotik tedavisi ile hicbir iz kalmadan duzelirler. Kadinlarda bulasma; asagidan yukariya olur. Erkeklerde, kadinlardaki gibi IYE olmaz.. Ya Sepsis denilen, kanda mikop olmasi hali gibi agir hastalik durumu olacak, ondan sonra kandaki mikroplar, bobreklerden suzulerek, -yukaridan asagiya- bulasma seklinde IYE olacak.. Veya; kirli sonda ile mesaneye mikrop bulastirilacak. En nadir sekli, erkek genital organlarinda, anomaliler olacak, ve bu acikliklardan iceriye mikrop bulasacak. Idrar'in mikroskopik incelenmesinde; daima Eritrosit ve Lokositler gorulebilir. Idrarda Lokosit gorulmesi, Turk doktorlarinin sandigi gibi; herzaman IYE oldugunu gostermez. Beraberinde; Nitrit:(+) olmalidir. Idrar Yolu enfeksiyonlarinda; Idrar ile atilan Antibiyotikler tercih edilmelidir. Buyuk bir kismi; Karacigerden atilan, Penisilin grubu ilaclar ve Rocephin gibi cok kuvvetli antibiyotiklerin buyuk kismi karacigerden atildigindan, idarla atilan kisimlari tedavi icin yeterli olmayabilir. Laboratuvarda, Antibiyotik ile IYE yapan bakterinin yan yana getirilmesi cok kolaydir, ama vucutta durum farklidir. Karacigerden atilan Antibiyotiklerin etkisi, idrar yollarinda, o kadar etkili olmayabilir. Laboratuvarlarda yapilan bir onemli hata da: Lokosit sayisini belirlemek icin hazirlanan idrarlarin; SANTRIFUJ edilmesidir. Bu durumda, idrardaki Lokositler dibe cokeceginden, idrardaki Lokosit sayisi abartili olacaktir. Santrfuj edilmis idrar sadece; Idrardaki Kristal yapisini incelemek icin uygulanmalidir. Ben senelerdir, artik Turkiye'deki Laboratuvarlarin Idrar Tahlillerinde, Kristal yapisi hakkinda en ufak bir yorumlarina dahi rastlamiyorum. Zira Kristalleri taniyabilecek, Laboratuvar elemeni yetistirilmiyor. NOT: Bu yazinin Alt Forum'a konulmasinda fayda vardir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Şub 2016 Saat 07:02 |
![]() |
imbatela ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ağu 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
HOCAM AFFINIZA SIĞINARAK YAZIYORUM. NİTRİT POZİTİFSE VE GRÇEK BİR İYE VARSA PROTEİNİNDE +++ OLMASI GEREKMİYORMU?
|
![]() |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dogru....AMA, eksik!... Proteini (+) yapan; Lokosit ve Eritrositlerdir. Nitrit degil. Zaten sahtekarlik oldugunda bu noktadan yakaliyorum..
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|