Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Makarnalar - Pilavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dövme pilavı( adanadan)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konudövme pilavı( adanadan)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pissycattr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27 Tem 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: dövme pilavı( adanadan)
    Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2008 Saat 13:30
slm ben yeni üye oldum bizim orda yapılan bi pilav var onu yazayaım dedim: gerekenler 1 ölçü dövme 2 ölçü su(et suyu) üzerine didiklenmiş et
dövme dediğim şey bazı yörelerde keşkek diye geçiyor, bazılarında yarma, bazısına buğday. yani bahsettiğim şu aşureninde içine konulan dövülmemiş buğday isteyen nohutta ekleyebilir aynı pilav gibi pişiriyosunuz ama pilavdan biraz daha özlü olması lazım! çok besleyicidir afiyet olsun Not: eğer et suyu çok yağlıysa fazladan yağ eklemeyin ama dövmeyi kavururken biraz lazım tabi
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 10 Oca 2008
Konum: Sinop
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2960
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2008 Saat 23:10
ellerine sağlık canım.
[
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2008 Saat 01:24
bilgecim,tarif için teşekkür ederiz canım.ben farklı tadları severim,ilgimi çekti ama bir kaç sorum olacak.bu yemek bildiğimiz keşkek değil herhalde değilmi?bildiğimiz pilav gibi,yarma(bizde yarma denir)yağla kavrulup,üzerine suyu dökülüp,ağzı kapatılarak suyu çektiriliyor,öylemi?peki yarma önceden ıslatılıyormu?çünkü geç pişer bildiğim kadarıyla yarma.ama kavrulduğu için çabukmu pişiyor yoksa?ve normal tenceredemi,yoksa düdüklü tenceredemi yapılıyor?denemek istiyorumda,bilgilendirirsen sevinirim canım..
Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2008 Saat 16:56
canım bıldıgın yarma pilavı işte
 
annemın cok sık yaptıgı bir pilavdır.bızde keskek derız ama  o tv degordugumuz gıbı ezılen bır sey degıl.
arkadasın tarıfınde oldugu gıbı aynen pilav gıbı pişecek.
annemın tarıfını yazayım bende ve ılk yaptıgında resım eklerım ınsallah
Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2008 Saat 16:59
annem tencereye az biraz yag koyar bır kucuk sogan dograr ve  cok az bı salca yada pul bıber atar rengı beyaz olmasın dıye ama ısteyen beyazda yapabılır.
sonra etın suyunu koyar kus bası etlede yapılabılır.
 eger kus başı etle olacaksa etlerde pilavla bırlıkte tekrar  pişer.
dövme gec piştiği için annem bır kese dövmeye 3 kase su koyar  kısık ateste yavas yavas pişer. pişince tereyag ile yaglanır.ben bayılırım  doyamam tadına.
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2008 Saat 17:02

Kırık yarmayla yapılmışsa bira daha çabuk pişer herhalde,keşkek bütün buğday olduğundan geç pişiyoTongueoy anam canım çekti..

Gecen sene düğünde yedm en son,çömleğe koymuşlar bugday,tavuk,soğan,nohut fırına vermişler,herhalde akşamdan fırına atmışlar sabaha kadar kendi halinde pişmiş harika enfes olmuştuBig%20smile
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2008 Saat 01:05
Orjinalini yazan: zelos zelos Yazdı:

annem tencereye az biraz yag koyar bır kucuk sogan dograr ve  cok az bı salca yada pul bıber atar rengı beyaz olmasın dıye ama ısteyen beyazda yapabılır.
sonra etın suyunu koyar kus bası etlede yapılabılır.
 eger kus başı etle olacaksa etlerde pilavla bırlıkte tekrar  pişer.
dövme gec piştiği için annem bır kese dövmeye 3 kase su koyar  kısık ateste yavas yavas pişer. pişince tereyag ile yaglanır.ben bayılırım  doyamam tadına.
 
zeloşcum,çok teşekkür ederim canım.bildiğimiz keşkek yani.bizde ezmeyiz keşkeği,bende ezilmemiş haliyle çok severim.hatta babaannem rahmetli,kemikli eti tuzlayıp kurutur,mutlaka keşkekte onu kullanırdı.bizimkiler orta asya göçmeni olduğu için,sanırım oralara has bir yöntem bu.tadını hakikaten çok değiştiriyor.ve babaannem pişirirken,içine kuru fasulye de koyardı,bazende sadece yarmadan(dövme)yapardı,hatta yerkende şöyle derdi"pek sevapmış keşkek yemek,peygamber efendimiz haftada bari olsun yeyin dermiş"derdiLOLLOLartık kendisi sevdiği içinmi öyle bir şey uydurmuştu,yoksa gerçekten öyle bir şey varmı bilmemLOLbende tariften sanki farklı bir şeymiş zannetmiştim,tekrar teşekkürler canımClown


Düzenleyen reyyan - 14 Eyl 2008 Saat 01:07
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 07 Kas 2007
Konum: Konya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1598
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2008 Saat 03:41
eline sağlık canımClown
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.