Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
pissycattr
Üye
Kayıt Tarihi: 27 Tem 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
|
Konu: dövme pilavı( adanadan) Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2008 Saat 13:30 |
slm ben yeni üye oldum bizim orda yapılan bi pilav var onu yazayaım dedim: gerekenler 1 ölçü dövme 2 ölçü su(et suyu) üzerine didiklenmiş et
dövme dediğim şey bazı yörelerde keşkek diye geçiyor, bazılarında yarma, bazısına buğday. yani bahsettiğim şu aşureninde içine konulan dövülmemiş buğday isteyen nohutta ekleyebilir aynı pilav gibi pişiriyosunuz ama pilavdan biraz daha özlü olması lazım! çok besleyicidir afiyet olsun Not: eğer et suyu çok yağlıysa fazladan yağ eklemeyin ama dövmeyi kavururken biraz lazım tabi
|
 |
oğuzkağan
Altın Üye
Kayıt Tarihi: 10 Oca 2008
Konum: Sinop
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2960
|
Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2008 Saat 23:10 |
ellerine sağlık canım.
|
[
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2008 Saat 01:24 |
bilgecim,tarif için teşekkür ederiz canım.ben farklı tadları severim,ilgimi çekti ama bir kaç sorum olacak.bu yemek bildiğimiz keşkek değil herhalde değilmi?bildiğimiz pilav gibi,yarma(bizde yarma denir)yağla kavrulup,üzerine suyu dökülüp,ağzı kapatılarak suyu çektiriliyor,öylemi?peki yarma önceden ıslatılıyormu?çünkü geç pişer bildiğim kadarıyla yarma.ama kavrulduğu için çabukmu pişiyor yoksa?ve normal tenceredemi,yoksa düdüklü tenceredemi yapılıyor?denemek istiyorumda,bilgilendirirsen sevinirim canım..
|
 |
zelos
Altın Üye
Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
|
Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2008 Saat 16:56 |
canım bıldıgın yarma pilavı işte
annemın cok sık yaptıgı bir pilavdır.bızde keskek derız ama o tv degordugumuz gıbı ezılen bır sey degıl.
arkadasın tarıfınde oldugu gıbı aynen pilav gıbı pişecek.
annemın tarıfını yazayım bende ve ılk yaptıgında resım eklerım ınsallah
|
|
 |
zelos
Altın Üye
Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
|
Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2008 Saat 16:59 |
annem tencereye az biraz yag koyar bır kucuk sogan dograr ve cok az bı salca yada pul bıber atar rengı beyaz olmasın dıye ama ısteyen beyazda yapabılır.
sonra etın suyunu koyar kus bası etlede yapılabılır.
eger kus başı etle olacaksa etlerde pilavla bırlıkte tekrar pişer.
dövme gec piştiği için annem bır kese dövmeye 3 kase su koyar kısık ateste yavas yavas pişer. pişince tereyag ile yaglanır.ben bayılırım doyamam tadına.
|
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2008 Saat 17:02 |
Kırık yarmayla yapılmışsa bira daha çabuk pişer herhalde,keşkek bütün buğday olduğundan geç pişiyo oy anam canım çekti..
Gecen sene düğünde yedm en son,çömleğe koymuşlar bugday,tavuk,soğan,nohut fırına vermişler,herhalde akşamdan fırına atmışlar sabaha kadar kendi halinde pişmiş harika enfes olmuştu 
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2008 Saat 01:05 |
zelos Yazdı:
annem tencereye az biraz yag koyar bır kucuk sogan dograr ve cok az bı salca yada pul bıber atar rengı beyaz olmasın dıye ama ısteyen beyazda yapabılır.
sonra etın suyunu koyar kus bası etlede yapılabılır.
eger kus başı etle olacaksa etlerde pilavla bırlıkte tekrar pişer.
dövme gec piştiği için annem bır kese dövmeye 3 kase su koyar kısık ateste yavas yavas pişer. pişince tereyag ile yaglanır.ben bayılırım doyamam tadına. |
zeloşcum,çok teşekkür ederim canım.bildiğimiz keşkek yani.bizde ezmeyiz keşkeği,bende ezilmemiş haliyle çok severim.hatta babaannem rahmetli,kemikli eti tuzlayıp kurutur,mutlaka keşkekte onu kullanırdı.bizimkiler orta asya göçmeni olduğu için,sanırım oralara has bir yöntem bu.tadını hakikaten çok değiştiriyor.ve babaannem pişirirken,içine kuru fasulye de koyardı,bazende sadece yarmadan(dövme)yapardı,hatta yerkende şöyle derdi"pek sevapmış keşkek yemek,peygamber efendimiz haftada bari olsun yeyin dermiş"derdi artık kendisi sevdiği içinmi öyle bir şey uydurmuştu,yoksa gerçekten öyle bir şey varmı bilmem bende tariften sanki farklı bir şeymiş zannetmiştim,tekrar teşekkürler canım
Düzenleyen reyyan - 14 Eyl 2008 Saat 01:07
|
 |
bengisu
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 07 Kas 2007
Konum: Konya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1598
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2008 Saat 03:41 |
eline sağlık canım
|
|
 |