SOS İÇİN:
2 büyük domates
4 diş sarmısak(ben 1 top sarmısağı koyuyorum
)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı zeytinyağı
KÖFTE İÇİN:
2 su bardağı köftelik bulgur.
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
1.5 su bardağı un
Birer tatlı kaşığı kimyon,pul biber,karabiber,tuz .Biraz maydonoz(süslemek için)
Köftelik bulgur sıcak suda 10 dakika bekletilir.Bulgurlar yumuşayınca salça ile yoğurulur.Baharatlar eklendikten sonra 5 dakika daha yoğurulur.Son olarak un da eklenir ve köfte biraz daha yoğurulduktan sonra küçük yuvarlaklar haline getirilir,ortası çukurlaştırılır.Yani elimizi azıcık suyla ıslayıp köfteyi elimizle yuvarladıktan sonra küçük parmağınızla oratsını azıcık çukurlaştırıyoruz.Köfteleri kaynamış olan suyumuzda atıp haşlıyoruz.
Sosu için:sarmısaklar zeytinyağında biraz öldürülür ve üzerine salça ve domates ilave edilir.Haşlanan köfteler süzüldükten sonra sosun içine atılır.Köfteler 1 saat dinlendirildikten sonra maydonoz ile servis edilir.Ben köfteleri sosun içine atıp tamamen karıştırdıktan sonra maydonuzu biraz da tencerenin içine koyuyorum.
Düzenleyen miss hugolina - 14 Nis 2012 Saat 20:58