Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
cagdilfeyzi
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
|
Konu: ateşi düşmüyor Gönderim Zamanı: 24 Haz 2012 Saat 00:16 |
merhabalaroglumun tahlil sonuclarımı yazayım WBC:9,1 HCT 35,7 MCH 24,2 PLT 434 demir(serum)13 ug/dL demir baglama kapasitesi 315 ug/dL
oglum 22 aylık 5 gündür gecmeyen bir atesi var
doktor antibiyotik ve dönüsümlü 3 saat ara ile dolven ve calpol verdi birde depo antibiyotik iğne verdi ama ahal düşmeyen bir ates var su an hala yanıyor ne yapmam gerekli kusma ishal yok yemek yememe var doktorlar bogazında kızarıklık oldugunu söylediler.şimdi tüm ates düsürücüleri denememize ragmen uyuyor fakat atesinde azalma yok.arada kalkıp aglıyor ve tekrar yatıyor ne yapmalıyım.genelde ates düşürücülerden sonra ates düserdi bu sefer düşmüyor.3-4 gündür yemek yemediği içinde artık bir halsizlik basladı.korkuyorum birsey olur diye..bol su içiyor vitamin surubu demir eksikliği için kan surubu da kullanıyor.yarın yine dr a götürmeyi planlıyorum sizce ne yapmalıyım?saygılar
Düzenleyen cagdilfeyzi - 24 Haz 2012 Saat 00:49
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117990
|
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2012 Saat 04:39 |
Demir vermekle buyuk hata yaptiniz. Enfeksiyon esnasinda verilen demir, mikroplar icin; "Buyume hormonu" gibi etki eder. ASLA ATESLI GUNLERDE DEMIR VERMEYIN.... Hastaligi uzatirsiniz. Not: Gerisini cevaplamistim zaten.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Haz 2012 Saat 04:39
|
 |
cagdilfeyzi
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2012 Saat 08:01 |
Beha ile ilgili yorumlar
WBC: 9.1 ve hala antibiyotik veriyorlar vede hazretler onuda yeterli gormuyor, Depo antibiyotik igne veriyorlar. Hayret ki ne hayret. Belli bir sey, cocugunuz Grip geciriyor ve zaten 4-5 gun atesiniz olacak. Ayricada antibiyotige ragmen atesinin dusmemeside "viral" bir enfeksiyon oldugunu gosteriyor.
Bu yasta boyle yuksek ates; ( Grip belirtilerinin olmamasi), 6. Hastalik isareti olabilir. Ates duser ve dokuntu baslarsa, bilinki 6.Hastaliktir. Bu durumda bu cins doktorlar, hatalarini ortmek icin birde; "-Allerji olmus-" deyip, allerji ilaclarini cocuga dayarlar. Ates ile fazla ugrasmayin. Ne kadar cok ates dusurucu ilac verirseniz, hastalik o kadar uzar. Zira ates cikmadan bagisiklik sistemi calismaz. Gerekmedikce, cocuk cok hirpalanmadikca, ates dusurucu ilac vermeyin. Bizim doktorlarin bunlari ogrenebilmeleri icin, bir 30 sene daha gecmesi sart.
Demir vermekle buyuk hata yaptiniz. Enfeksiyon esnasinda verilen demir, mikroplar icin; "Buyume hormonu" gibi etki eder. ASLA ATESLI GUNLERDE DEMIR VERMEYIN.... Hastaligi uzatirsiniz.
Tüm yazdıklarınızı burada tek başlıkta toplayayım ki bizim yaptığımız hataları baskaları yapmasın bari
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - Bugün Saat 04:39
|
 |
cagdilfeyzi
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2012 Saat 08:02 |
Çok teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için ateş gece düşmeyince acile götürdüm ateş düşürücü bir iğne yaptılar o sekilde ates düştü su an da uyuyor
Acil Dr u bana duş aldırın dedi bende cocuk Dr lari önermiyor dedim.bana Ben hiç öyle diyen bir Dr görmedim dedi. Bende Ustelemedim tamam dedim ve ayrıldım orDan
Aklıma takılan seylerden biri de cocuğumuza düzenli yemek yediriyorduk son iki aydır et ve benzeri seyleri yedirmiyoruz çünkü reddediyor ağzından çıkarıyor tükürüyor bu yüzden mıdır acaba Demir eksikliği bide Demir degeri 13 idi bu ciddi bir sorun yaratır mı internette uzman tv de bir bayan Dr Demir degeri düşük olan. 0-24 aylık bebeklerde zeka puanı düşük olur diyor bu ise beni tedirgin ediyor bu konuda ne düşünüyorsunuz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117990
|
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2012 Saat 18:29 |
HGB degerini yazmamissiniz. Bu yas icin alt sinir; 9.5g/dL dir. Bunun uzerindeki degerlerde, demir tedavisi gerekmez. VUCUTTAKI DEMIR DAGILIMI: HGB olarak : %70 Myoglobulin olarak : %15 (adele dokusu olarak) Ferritin olarak : %14 Serum demiri olarak : %1 Bu durumda, HGB iyi iken kim takar Ferritin ve Serum demirini? Kim takacak, Torkis doktorlar takar.
|
 |
cagdilfeyzi
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2012 Saat 22:13 |
HGB :11.5 yazıyor demekki sorun yok
|
 |
cagdilfeyzi
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2012 Saat 22:27 |
su an oglum düzeldi yalnız evde birde 2 aylık kızım var şimdide o atesli ve agzından ölçtüm 38.9 derece atesi var.birşeyler bulaştı ama anlam verilemedik.grip olmadığı kesin acaba 6. hastalık mı diye bakıyorum fakat 6. hastalıkta dökülme falan var deniliyor böyle birşey yok oğlumda 6 gündür ateş devam ediyordu bu zamana kadar dökülme olurdu herhalde.oglumda kızarıklıklar var ama isilik oldugunu düşünüyorum çünkü ateslenmenden önce kızarıklıklar vardı. kızımın durumu için ne öneririsiniz sürekli ağlıyor.bu arada 4 gündür kaka yapamıyordu anneannesi zeytin yaglı kagıt ile kaka yapmasını sagladı yarın doktora götüreyim mi ama artık güvenim de kalmadı ki.ne yapayım bilemedim.mersinde iyi dedikleri doktorlara bile güvenmemem gerektiğni düşünüyorum artık.
|
 |
cagdilfeyzi
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2012 Saat 22:37 |
bu arada kızımda iniltiler var sanki büyük insan gibi iniliyor.
|
 |