Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ANNE SÜTÜNÜN YETMEMESİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumANNE SÜTÜNÜN YETMEMESİ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pinarcokca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: ANNE SÜTÜNÜN YETMEMESİ
    Gönderim Zamanı: 06 Ara 2007 Saat 12:04
Merhaba,
benim 1 aylık bebeğim var, doğduğundan itibaren ek mama veriyorum. doğumdan sonra 2. gün süt gelmeye başladı. ancak bebeğimde sarılık olduğundan ek mama vermek zorunda kaldım. hala da ek mamaya devam ediyorum. bazen sütüm taşıyor, ancak gün içerisinde bazen de hiç olmuyor. süt olmadığında bebek ağlamaya başlıyor, gece 4 saatte bir süt taşıyor, gündüz çok az oluyor, mama miktarını ayarlayamıyorum. ne kadar emdiğini bilmiyorum. hala aç olup olmadığını anlamak için mama veriyorum, her seferinde istekli olarak yiyor. Bol sıvı alıyorum. Sütümü arttırmak için başka ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. çok teşekkürler.
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2007 Saat 17:54

Merhaba...

Taştığı zaman bunu sağın ve saklayın. Gündüz yetmediğinde kullanın. Mama ikinci seçenek olsun. Bebek çok küçük, sık sık emerse sütünüz bollaşır. Siz de su, süt ve meyve suyu içmeye gayret edin.
www.istahsizcocuk.com adresinden emzirme ile ilgili pek çok sorunuza cevap bulabilirsiniz. Sevgiler...
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2007 Saat 14:44
Benal Hanım,
tekrar merhaba, bebeğimi mama ve anne sütüyle besliyorum. ancak anne sütünü emdikten sonra nerdeyse tamamını kusuyor, mamayı kusmuyor.  şu anda yüzünden zayıfladığını görüyorum. sanırım yeterli beslenmiyor, ne yapabilirm lütfen yardımcı olun. teşekkür ederim.
Yukarı Dön
haceeer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 33
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2007 Saat 16:34
canım ne kadarda aynı sorunları yaşıyoruz benim bebegimde 2 aylık ve birebir senle aynı sorunları yaşıyorum ama ben mamayı nerdeyse yarı yarıya azattım çünkü kilosu fazlalaştı sende oyle yap mamayı az kendini çok vermeye çalış zor ama gelsede gelmesede emzirmeye çalış zorla ben önce kendimi veriyorum sonra çok zorda kalırsam mamayı veriyorum zaten oda zamanla bu duruma alışıyor kesinlikle seni emmeden mamayı verme oncelik hep sende olsun böylece kusmasıda azalır belki Clown
MUTLULUK TUNAMDA SAKLI
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2007 Saat 11:40
Merhaba...
bebeğiniz çok küçük. Bu nedenle beslenmesini birlikte sürdürmeniz kişi sanal ortamdan olmamalı. Kısaca  ben olmamalıyım. Bu kararları doktorunuzla birlikte almanız daha uygun olur. Sevgiler... 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2007 Saat 11:47

merhaba tekrar,

bebeğim 48 günlük şu anda 2 haftadır balgamı var. bunun için zaten 7-8 kere doktora gittik. bütün bunların dışında bebeğim kakasını 2-3 günde bir yapmaya başladı. kilo alımının normal olduğunu söyledi doktor. kaç güne kadar kaka yapmaması normaldir acaba. teşekkürler.
hacer seninle aynı sorunları yaşıyoruz işallah benim de sütüm bollaşır ama benimki tam tersine sanırım azalıyor. bebek memeyi ağzına alıp süt gelmediğini anlayınca bağırmaya ve ağlamaya başlıyor. humana süt arttırıcı çay içmeye başladım, biraz faydası oldu. ama inanki süt gelmeyince stresim daha da artıyor. bebek bir yandan ağlıyor, ben bir yandan siniri oluyorum mama yapmaya başlıyorum.
Yukarı Dön
serifegül Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 816
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2007 Saat 11:54
merhaba pınar, benim de oğlum 2,5 aylık. sadece anne süyü alıyo. benim de sütüm zaman zaman azalıyo. ben günde 3 bardak süt içiyorum. uykudüzeni de süt için önemli. iyi dinlenirsen süt artıyor. bir de stres yapma rahat olmaya çalış. bu arada kayısı kompostosu da sütü arttırıyor. benim oğlum kakasını 4-5 günde bir yapıyor. çok rahatsızlık yaratmadığı sürece bunun normal olduğunu söyledi doktorumuz. karnına ve poposuna masaj iyi geliyor. sevgiler...

çekirdek ailemizin çitlembiği
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2008 Saat 13:01
teşekkürler şerife.
artık pek emmek istemiyor meme galiba.
dr. browns biberonu yavaş akıtıyor, onunla pek problem olmuyordu, ama chicconun biberonundan tek delikli olmasına rağmen diğerinden çok kısa sürede bitiriyor. memeyi de dr. browns ı da istemiyor. illa da chicco napcaz bilmiyorum. memeyi bırakmasını istemiyorum, zaten süt az geliyordu, şimdi emmedikçe azalmasından korkuyorum, acaba makinayla çekince aynı şey olmaz mı.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.