Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Atopik bünye hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAtopik bünye hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Atopik bünye hk.
    Gönderim Zamanı: 03 Şub 2011 Saat 14:47
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız 3 yaşında.Taşındığımız için 8 aydır farklı bir doktora gidiyoruz.Eski doktorumuz kızımın atopik bünyeli olduğunu bu yüzden biri öpse bile hemen teninin kızardığını ve çok sık hastalandığını söylemişti.3 ay kadar zyrtec şurup kullanmıştık 1,5-2 yaşlarında.Şimdiki doktorumuz ise 1,5 ay önce grip olduğunda grip geçtikten 1 hafta sonra özellikle geceleri başlayan atak şeklindeki öksürüklerine allerjik demişti ve yine 15 gün zyrtec şurup vermiştik.
Geçen hafta yine grip oldu kızımız sterimar dışında hiçbir ilaç vermemiştim fakat akıntı koyulaşınca kızım rahat uyuyamadığı için iliadin sprey sıktım 3 gün 2*1 sonra 1 gün sıkmadım sonra yine 2 gün 2*1 kullandım.
Sorum ise kızım sanırım gribin 6.gününde dışarıya çıktı.Biraz rüzgarda taksi bekledik.Sonra Diş hekimine ve markete alışverişe gittik 15 dk markette 15 dk.da eğlence-top havuzunda kaydıraklarda oynadı.Alışveriş esnasında bir öksürük başladı ve top havuzundan sonra epey şiddetli idi.Arka arkaya öksürüyordu,gözleri bile yaşardı çok endişelendim.Su içirdim ufak tefek birşeyler yedirdim.Öksürüğü arka arkaya ve uzun sürdü 15 dk kadar .2 defa balgam çıkartır gibi öksürdü-öğürdü .Sonradan biraz daha öksürdü 5 dk ve rahatladı.Acaba boğazındaki ifrazat böyle bir öksürük yapabilir mi ? Yoksa astımla alakası var mıdır? Çok endişelendim.Çünkü atopik bünyeli çocuklar astıma yatkın olurlar demişti doktor.Muayeneye götürsem anlaşılır mı? Geçen ayki allerjik öksürük ve şimdiki bu öksürük üst üste gelince endişelendim.

Teşekkür ederim.Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118713
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 11:11
Top havuzundan oldu... Böyle biraz "nane-molla" olduğu devrelerde, kalabalık ve tozlu yerlerden uzak durun.. Rahat nefes alıyorsa, sadece serumfiz, Cold-mix ve limonlu bal yeterli olur. Sıkıntısı varsa, Bricanyl; 3x1 ölcek başlayın, sonra azaltarak kesin.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 11:28
Şu an biraz burnu tıkalı boğazda hafif balgam var öksürük yok.Başlamaya gerek varmı bricanyl e Kadir Bey.Allah korusun ama Bu yaşadığımızın astımla ilişkisi var mı?
Birde kızımda bazen örneğin akletinin askının geldiği yer yadabirşeyin üzerine yattıysa nokta nokta pembemsi mor izi çıkıyor omzunda .Babasında da oluyor bu.Örneğin pike üzerine yattıysa omzunda falan pikenin deseni pembe gibi mor gibi aynen çıkıyor :)) Bu neden olabilir?

Tekrar teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118713
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 13:37
Akciğer problemleri yoksa, Bricanyl gerekmez.. Ciltteki desenler; "Dermografizm" denilen zararsız bir durumdur..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.