Arkadaşlar...Bu yemeği yıllar önce manevi annem öğretmişti bana(kendisi göçmen,ve onlara özel bir yemek olarak biliyorum)ama süpeeeer!!
Evlendiğimden beri yapmadım,bugün düşünürken aklıma geldi vee canım çekti
malzeme alıp yapacağım...
MALZEMELER:Kişi sayısına göre tavuk budu,1 büyük soğan,pirinç göz kararı,sıvıyağ,tuz
Yapılışı:Butları bir tencerede haşlıyoruz...Soğanı doğruyoruz ve fırın tepsisinde sıvıyağla kavuruyoruz.Sonra yıkadığımız pirinci ilava edip çok az kavuruyoruz.tavuk suyumuzu ekleyip,(tavuk suyunun tuz az gelirse ekliyoruz)pirinçlerin üzerine butları yerleştirip fırına veriyoruz.Arada bakınız,pirinç pişmişse çıkarıp servis yapıyoruz...
BU KADAR...Basit ama çok lezzetli...ELLERİNE SAĞLIK BİRGÜL ANNE...
Düzenleyen emine - 21 Şub 2008 Saat 19:00