Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Eyolya
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 116
|
Konu: Viral/Bakteriyal Gönderim Zamanı: 22 Tem 2010 Saat 14:40 |
Hocam,
Sizi hatmettim hocam ama affınıza sığınarak söylüyorum benim kafa kızımın bezinin içi gibi oldu,malum kış kapıda,bir iki noktayı n'olur aydınlatın benim için hocam
Şimdi biliyoruz ki viral enfeksiyonsa antibiyotik bi işe yaramaz,kullan kullan dur,hastalık seyrini tamamlayıcaya kadar vücudu terketmez üstüne bi de flora zarar gördüğüyle kalır,bu anlamda 1.enfeksiyon viral ise ateş çıkmaz diyebilir miyiz?2.Ateş varsa bu kesin bakteriyaldir ve antibiyotiklik bir durumdur diyebilir miyiz?
şu an kızımın bi arkadaşı hasta,2 gece ateşlendi,doktor teşhisi hastalık mikrobik,tedavi yöntemi Aug...ve Muco... yani hastalık bakteriyal öyle mi?Ama çocuk öksürüyor falan
-Siz ne diyorsanız O-
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118655
|
Gönderim Zamanı: 22 Tem 2010 Saat 21:01 |
Viral enfeksiyonda ateş olmaz diye bir şey demedim.. Ateşin hemde Allahı olur.. Kızmığı bir düşünün..Çocuklarda 10 ateşli hastalıktan 2si bakteriel, 8'i viraldir.. Viral olanlarda kan sayımında WBC sayısı düşüktür, ağız kokusu olmaz, dil temizdir, pas yoktur, ateş düştüğünde çocuk hiç hasta değilmiş gibi olur.
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2010 Saat 14:27 |
yok estağfirullah hocam siz öyle dediniz demedim,ben kafamı toplayıp da şu viral ile bakteriyal arasındaki farkı anlayamadım hala,sizi meşgul etmemin sebebi bu,malum siz İst.dasınız ben Burhaniye'de:)
peki viral de bulaşıcıdır di mi sayın hocam?bi de bakteriyel olsa ve AB verilse çocuk 12 saatte iyileşir di mi?
-Siz ne diyorsanız O-
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Tem 2010 Saat 12:45 |
Tabii bulaşıcıdır. Gene Kızamık hastalığını düşünün.. Evet, bakteriel olanlarda tedavi ile 12 saatte çocuk iyileşebilir. Viral olanda 2 günde ateş düşse bile ya döküntü yada öksürük-nezle devam eder..
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Tem 2010 Saat 14:14 |
Sayın Hocam,
kızım 3 gündür tek tük öksürüyordu,bugün artık kendini iyice göstermeye başladı hastalık,nerden bulaştığını biliyorum klima ya da deniz üşütmesi değil:)mikrobu kaptığı çocuk 2 gün ateşlendi ve boğaz enfeksiyonu teşhisi ile Aug...ve Muco... başlandı,aynısı olmasından korkuyorum ama benim kızda hala ateş yok,ben sizin tedavi usüllerinizce devam ediyorum,SF,ballı limon ve cold-mix.Geniz akıntısı var ve öksürük sebebi bu,artık ateş çıkmaz değil mi hocam,çıksa şimdiye kadar çıkardı
-Siz ne diyorsanız O-
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Tem 2010 Saat 14:47 |
Öbür, antibiyotik kullanan çocuktan daha hızlı iyileşecek.. Benim dediklerimi yapın, Okumaya devam..
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Tem 2010 Saat 13:52 |
Sayın Hocam,
kızımın burnu açık(biberon alabiliyor),burun akıntısı,göz yaşarması yok sadece öksürük devam ediyor 4 gündür son 2 gündür artık uykusunu çok fazla etkilemeye başladı,iştahsızlığını falan anlıyorum sonradan düzelir ama uykusuzluğu çok kötü çok mızmız oldu,öksürük için verebileceğim bir şey önerebilir misiniz?22 aylık kız,en son 13,400 kilosu ama şimdi zayıfladı tabii
-Siz ne diyorsanız O-
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Tem 2010 Saat 09:57 |
Bu cins "viral" öksürükler, 2-3 hafta sürer. Sadece limonlu bal, serum fiz ve Cold-mix kullanın... Sakın öksürük kesici ilaç ( Peditus, Sudafed etc. gibi) vermeyin, Öksürüğü keseresniz, virüsler aşağıya inerler ve ondan sonra da Bronşit, Zatürre diye hem çocuğun hem sizin canınıza okurlar.
|
 |