|
Kızıl mı alerji mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Feyza13 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Oca 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 327 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Mar 2023 Saat 06:55 |
Kadir bey 4,5 yaşındaki oğlumun vücudunda kızarıklıklar vardı perşembe günü dün yani cuma günü neredeyse tüm vücudunu sarmış ve kozarıklık arttı kaşıyor sürekli duramıyorum kaşımadan diyor kızarık olan yerler sıcak ve pütürlü ama normalde ateş yok halsizlik var şuanda bide üç dört gündür yoğun öksürüğü var. Neyi var hiç anlamadım bir anda böyle oldu. Bir şey mi çıkarıyor yoksa yediği bir şey mi yaptı sizce
Düzenleyen Feyza13 - 18 Mar 2023 Saat 17:01 |
|
![]() |
|
Feyza13 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Oca 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 327 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Doktora götürdük kan tahlili Boğaz kültür strep a testlerini yaptı kültür Pazartesi çıkacakmış strep a negatif çıktı fakat çocuğun vücut görüntüsü ve kaşıntı halsizlik hafif ateş hepsi var. Wbc yüksek neut yüksek mpv ve lym düşük çıkmış doktorda bakteriyel olduğunu gösteriyor ben kızıl olduğunu düşünüyorum dedi 1.2 deposilin verdi onu yaptırdık bir de agumentin yazmış onu da aldık. Agumentini veriyim mi yoksa pen os alalım mı hangisi daha doğru olur.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120521 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
" strep a negatif çıktı "
" doktorda bakteriyel olduğunu gösteriyor ben kızıl olduğunu düşünüyorum dedi" Strep-A Testine guvenmiyor da, bu salak doktora mi inaniyorsunuz? Adam gibi bir bilgiye sahip olsa, Deposilin1.2 degil, Deposilin6-3-3 verirdi. salak oldugu daha buradan belli1 Cok okumaniz lazim.. Bugunden geriye dogru soru-cevaplari okuyun. Hala isin aslini anlayamamissiniz. Deposilin1.2 etkisini, 48 saat sonra gosterir. O yuzden, Agizdan antibiyotik, igne yapildigi GUN BASLANIR!! Bu saatten sonra da augmentin kullanilmaz, cok sacma olur. Bunlar hep okumadiginiz icin basiniza GELIYOR. Yuz bin kere soyledim, su Turk doktorlara inanmayin diye! Kitaptan ogrenmedikleri icin hicbir konuyu tam bilmezler
|
|
![]() |
|
Aslında bugün doktora Kızıl olduğunu sizin yazılarınızı bayağı bir okudum kendim kanaat getirdim o yüzden geç kalmayalım diye götürdüm doktorda testleri yapmadan kızıl dedi sonra da tes
testlere rağmen deposilini verdi ben de çok kararsız kaldım ama test yanlış baktılar da kızılsa diye korkup iğneyi yaptırdım. Eğer gerçekten kısılsa ve bu deposilin 48 saat sonra etki edecekse şimdi çocuğa bir sıkıntı olabilir mi kalp ve böbrek rahatsızlığıyla ilgili. Eğer Kızıl değilse de bu ne olabilir acaba aşırı benziyor gerçekten diğer kan değerlerinden de bakteriyel olduğu anlaşılıyor sizden öğrendiklerimle anladım yani yoksa kimse öyle bilgilendirmiyor. Penisilin çocuktaki bakteriyel enfeksiyona fayda etmez mi gerçekten çok kafam karıştı biz ne yapalım şimdi Düzenleyen Feyza13 - 18 Mar 2023 Saat 19:52 |
|
![]() |
|
İğneyi bugün yaptırdık antibiyotiğe de bugün başlamamızı söyledi aslında doktor. Bütün vücudu sanki yanmış gibi ve sürekli kaşıyor vücudunu çocuk lütfen bir yol gösterin
Düzenleyen Feyza13 - 18 Mar 2023 Saat 21:23 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120521 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu satten sonra, yapilacak bir sey yok.
Ilk doz antibiyotikden 12 saat sonra tamamen iyilesmesi gerekir. Hem ates, hem dokuntu, butun sikayetlerinin gecmesi gerekir...Iyilesmezse, kizil degilmis demektir.
|
|
![]() |
|
Azalma olmuş gibi ama geçmemiş 12 saat oldu sayılır durum bu
sorun ne olabilir o halde
Düzenleyen Feyza13 - 19 Mar 2023 Saat 09:18 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Resim gonderin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|