efem öncelikle bir tencerede tavuk, mantar ve sebzeleri kavuruyorsun.. sebze derken herşey olabilir.. patates, havuç, bezelye vs... sırasını da artık siz şeedin...
sonra bunları tepsiye veya borcama diziyorsun.. ben kocaman tepsiye yapıyorum ki üst kısmı daha çok olsun.. tabi 2 gün yiyoruz ama o başka.. tavuklu sebzeli kısmı ince tutuyorum büyük tesiye dizersem..
sonra beşamali br güzel sıvıyorsun.. Beşemali herkes bilir herhalde.. olsun ben gene de yazayım:
normal borcam için:
3 yemek kaşığı un.. yağda kavur..
500 ml. süt... kavrulan una dök.. yavaş dök topaklanmasın un.. topaklanırsa daldır blendrı..
2 kesme şeker ve tuzu da ekle.. biraz da karabiber koy..
sonra altını kapatıp dumanı çıkınca 1 yumurtayı kır ve hemen karıştır..
eğer büyük tepsiye benim usul yayarak yapacaksan ölçünün 2 katı daha iyi geliyor..
veee işin en güzel kısmı bolboll kaşar peyniri rendesini döşe.. fırına ver.. yarım saatte falan hazır.. afiyetle ye, löp löp et olsun.. yerken de beni düşün..