Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Formül süt ile beslenen bebek için ferrum damla?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumFormül süt ile beslenen bebek için ferrum damla?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
amaras Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı amaras Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Formül süt ile beslenen bebek için ferrum damla?
    Gönderim Zamanı: 12 Oca 2016 Saat 00:07
Merhaba Kadir bey,

Kızım prematüre doğan ve şu anda 6.5 aylık olan bir bebek. Sadece formül süt ile besleniyor. Formülün içeriğinde 100 ml. içinde 1 g. demir olduğu belirtilmiş. Normalde kızım için demir kullanmamayı tercih etmiştim. Ancak Türkiye ve Ankara'nın önde gelen üniversitelerinden birinde rutin kontrole gidiyoruz. Demir damlasını kullanmadığımız için doktorumuz 6. ayında kan sayımı yapmak istedi, hemoglobin değeri 12 çıktı. Fakat 8 kilo olan kızıma her kilo başına bir damla olmak üzere demir damlası vermemizi istedi. Bunun tedavi dozu olmadığını, önlem olarak verdiğini belirtti. Bu kararında prematüre olmasının ya da formül süt ile besleniyor olmasının bir etkisi var mı bilmiyorum..Doktorumuz acele içinde olduğu için bunları soramadım...Sizin yazılarınızı çok aydınlatıcı buluyorum o nedenle sizin fikrinizi almak istedim. Anne sütü ile beslenen bebeklere önermediğinizi biliyorum ancak belirttiğim durumdaki önerinizi öğrenmeye çok isterim. Saygılarımla...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119419
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2016 Saat 18:31
Aptal bunlar!!! Resmen bildigin aptal!!
Bu aydaki bir bebegin, HGB sinirlari: 10.0-13.0g/dL araligindadir..
Sizin kizinizin HGb degeri nerede ise ust sinirda...

Unutmayinki, gunumuzun sahtekar isporta doktorlarini bu gibi batakhane Universiteler yetistiriyorlar...
Bunlari kendilerine aynen iletin...
Acsinlarda bir  Hematoloji kitabi okusunlar... Cocuk kan degerleri ile Eriskin kan degerleri farklidir.
Ilk 1 yas icindeki bebeklere, ne ile beslenirlerse beslensinler, ASLA Demir ilaci onermem...

Bunu kasten yapiyorlar.  Zira dolasimda  ve  barsak icinde,
serbest demir bulunmasi, en basit hastaliklari bile en ciddi hale getirir..
Demir elementi, mikrolar icin "Buyume Hormonu" gibi etki eder.
Bu yuzden Laboratuvarda bakterilerin kolay  uremesi icin, besiyerlerine kan ilave edilir.
Yukarı Dön
amaras Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı amaras Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2016 Saat 21:55
Çok teşekkür ediyorum yanıtınız için. Bu kadar fazla ve burda iyi olarak bilinen yerden "demir kullan" mesajı almak kafa karışıklığına yol açmıştı. İç rahatlığıyla kullanmamaya devam ediyorum..Çok teşekkürler. Saygılarımla..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.