|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Ayışığı81
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ayışığı81
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Flour KristalleşmesiGönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 16:35 |
|
Merhaba Kadir Bey; Bu siteyi ve sizi yaklaşık 2ay önce keşfettim. O günden beri tüm msj.larınızı bir hastalık durumunda önceden hazırlıklı olmak ve bilgi sahibi olmak adına inanın didik didik okuyorum, not alıyorum. Ne değerli bilgiler paylaşmışsınız hepsi için çok ama çok teşekkürler… birkaç gündür de diş&ağız forumundaki msjları okumaya başladım. Zymaflour’u da ilk defa burada okudum. Fakat kafama takılan noktalar oldu. 1-Fluora bağlı çürük ve zehirlenme ancak kilo başına 5mg (yani 15kilo bir çocuk için 75mg) gibi çok yüksek dozlarda görülüyor. Günlük max 1mg alınacak flour hapıyla la bu dozlardan çok uzaktayız bunu anladım. Fakat prospektüste uzun yıllar 2mg kullanmanın dişte sarı lekelenmeler yapabileceği yazıyor.4 yastan sonra günde 1 mg ile bu miktardan çok da uzak değilmişiz gibi sanki, acaba lekelenme yapabilir mi diye aklıma takıldı hocam? Birkaç yerde flourun asıl kaynağının su olduğunu besinlerle ise 0,4-0,6mg arsında flour alındığını okudum.Bir şekilde besinlerle, diş macunlarıyla ve sularda az da olsa buluna flour ile bu 2mg'a ulaşmamız mümkün olamaz mı? 2-Bir msj.da çocuğu flour kullanan ve dişinde sarı lekeler oluşan bir anneye verdiğiniz cevapta "Bazen dişte Flour kristallenmesi oluşabiliyor ve böyle sarı leke yapabiliyor" demişsiniz. Bunu okuyunca acabalarım arttı ,oğlumunda dişlerinde sarı lekeler oluşabilir mi diye endişelendim. Tamam dişleri sağlam olsun çürümesin ama sarı lekeler oluşmasını da istemem, olursa da çok üzülürüm gerçekten. Bu Flour kristalleşmesi neden olur? Şimdi bu hapı kullanan herkesde az yada çok bu kristalleşmeye bağlı sarı lekeler olması ihtimali mi var? 3-Oğlum 3 yaş 8aylık çok şükür henüz hiç çürüğü yok.Şimdi biz floura daha önce başlamadığiımız için etkisi daha mı az olur? Okuduğuma göre bir kaç kalıcı dişin kron kısmı 4 yaş civarı oluşmuş oluyormuş ve 5-6 yaş civarı da nerdeyse hepsinin kron kısmı oluşmuş oluyormuş.Peki bu Kron oluşumunda ilk Dentin mi Diş Minesi mi oluşuyor? İlk diş minesi oluşuyorsa oğlumun kalıcı dişlerinin çoğunun diş minesi oluşmuş mudur? Oluştuysa da kullandığımız flour hala diş minesine etki edebilir mi? Sorularımın çoğunun cevabını eski msj.larınızı okuyarak ve araştırarak bulmaya çalışıyorum.Ama bunların cevabını bulamadım ve hapı kullanırken de aklımda soru işareti kalsın istemedim.Biraz ayrıntılı oldu ne olur kusura bakmayın hocam ve hakkınızı helal edin... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 22:11 |
|
1- Hic 2mg kullanmiyoruz.. Maksimum;1 mg. Hatta muntazam dis fircalayanlarda; 0.75mg. veriliyor. Her suda Fluor YOK... O muhitte cocuklarin disi curuyorsa, Fluor kullanilacaktir.. Sulardan ve gidalardan alinan yeterli olsa idi o muhitteki cocuklarda dis curumesi olmazdi..
Bakin bu idialar hep, namussuz discilerin, dansoz gibi kivirmalarindan baska bir sey degildir. Sakin bunlarin hicbir dediklerine inenmayin.. 2- Nadiren, "fluorosis" denilen, Kristal olusumlari olabiliyor.. Ama bunlarin hicbir, dis curumesi ve sonuclari kadar korkunc olamaz. 3- Benim dedigim dozlarda kullanirsaniz, bir sey olmaz. 4- Evet, sut disleri cikarken dahi, kalici disler olusmaya basliyorlar. Fluor baglama suresi sadece o devreye has degildir, O sebeple, 16 yasina kadar, dislere Fluor oturuyor. Hangi dis dokusu olusmus olursa olsun, 16 yasina kadar dislere Fluor oturur.. |
|
![]() |
|
Ayışığı81
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ayışığı81
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 22:12 |
|
Cevabınız için teşekkürler Hocam
Bu arada bir kaç yerde de FDA 'nın şimdiye kadar hiç bir flor preparatının güvenilir olduğunu onaylamadığını okudum.Bu doğru mudur?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 22:37 |
|
Ilac; Isvicre'de, Fransa'da ve Italya'da imal diliyor...
Amerika'da, ICME SULARINA, Fluor ilave edildigi icin, Fluor tabletlerine Amerikada gerek yoktur ki, FDA boyle bir ilaca, onay versin.. Amerika'da, boyle bir istekde bulunacak bir firma da yok, zira burada ilaca GEREK YOK... Anladinizmi, bu namussuzlarin, lafi nasil; egip-buktuklerini ve sizi nasil kandirmaya calistiklarini!!! Ama, nafile, onlar bu konunun ustune gittikce, daha fazla insani uyandiriyorlar, daha fazla insanin gozu aciliyor ve isin aslini ogreniyorlar... Bu geri zekalilar, bu kadar aleyhte beyanatlar vermeselerdi, bu konu bukadar gundeme gelmeyecek, bu kadar fazla sayida insan bunlari ogrenemeyecekti.. Cok iyi oldu. HER SERDEN BIR HAYIR CIKAR.... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Oca 2015 Saat 22:38 |
|
![]() |
|
Ayışığı81
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ayışığı81
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 23:09 |
|
Gerçekte hocam ya nasıl da evirip çeviriyorlar lafı. Şimdi benim bunu size sorup bu cevabı alma imkanım olmasa amerikada İlaç olarak kullanılmadığı için FDA onaylanması gibi bir durum olmayacağı aklıma gelmezdi amerikada suların florlandığını bildiğim halde hemde.Ve acaba derdim? Kelime oyunlarıyla kafamızı karıştırıyorlar...
HOCAM iYİ Kİ VARSINIZ... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 23:22 |
|
Bunlar; herkezi kor, alemi sersem sanirlar...
Turk Tip Fakultelerindeki Egitim: Hocalarin notlarindaki bilgilerin, talebelerin defterlerine, (her iki tarafinda akillarina bir katki yapamadan) aktarilmasidir... |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|