Ben yemeğimi iki kişilik yaptım, malzemeleri göz kararı koymuştum, aşağı yukarı ölçüler vererek tarif edeyim
Malzemeler: büyükçe bir tavuk göğsü
İç malzemesi:
sıvıyağ
bir baş soğan
2-3 tane mantar
bir orta boy havuç
bir orta boy patates
küçük bir kase bezelye
tuz, karabiber, kekik, pul biber
dış sosu için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,karabiber, kekik, pul biber
önce içmalzemeyi sırasıyla sıvıyağ, ince doğranmış soğan, küçük küpler halinde doğranmış mantar, havuç ve patatesi ekleyerek kavuruyoruz. bezelyeyi de atıp kısık ateşte bir süre pişiriyoruz. baharat ve tuzdan sonra da altını kapatıyoruz.
tavukların içini açıp tuzladıktan sonra harcı içine koyup dikiyoruz.( benim tavukların buzu tam çözülmediği için diktim, kürdanla da olur herhalde
) en son dış sosunu hazırlayıp (tüm malzemeler geniş bi kapta karıştırılır ) dolmuş tavukları sosa batırıp tavaya koyuyoruz. ben önce tavada alt üst ettim, biraz pişirdim sonra fırına verdim. fırına koyarken altına çok az salçalı su yaptım... tavuğu sulu sevmediğimiz için susuz pişti, çıtır çıtır...