Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Tavuk Yemekleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - FIRINDA MANTARLI TAVUK SOTE(milföylü)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuFIRINDA MANTARLI TAVUK SOTE(milföylü)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Konu: FIRINDA MANTARLI TAVUK SOTE(milföylü)
    Gönderim Zamanı: 26 Mar 2008 Saat 20:17

FIRINDA MANTARLI TAVUK SOTE (milföylü)

 

400 gr tavuk eti

1 tabak mantar(ben küçük mantarlardan aldım)

1 adet sogan

3 adet yeşil biber

2 adet domates

2 havuç

3 adet dikdörtgen milföy

Tuz,karabiber,bi çimdik kimyon ve köri

 

Yapılışı;Soğanları yarım ay şeklinde kıyıp yağda hafif kavurdum.Sonra kuşbaşı tavukları suyunu cekene kadar pişirdim.Haçuçlaru yarım daire doğradım attım tencereye.Sonra biberleri ve domatesi de kyup suyunu çekince mantarlı ve baharatı attım.Mantarlarda pişinde kapattım ocağı ve yemeği borcam veya porselen fırın tepsisine boşalttım.Soğuduktan sonra milföyleri 2 cm lik şeritler halinde kestim..aralıklı dizdim yarısını yarısınıda diğer taraftan dizdim resimdeki gibi ve üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığım fırında milföyler kızarana kadar fırınladım..

 

Afiyet olsuuuunnnn!



Düzenleyen emine - 26 Mar 2008 Saat 20:20
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2008 Saat 21:26
Oy oy oy Emine döktürmüşsün yineThumbs%20UpThumbs%20UpThumbs%20Up
 
Ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.Bende yaparım ama senin gibi fazla zaman ayıramıyorum,yapmış olduğum soteyi kısayoldon milföyün üzerine koyuyorum Şengülün çanak kebabı gibi yani(tarifi tibelyadan almıştım)Ama seninki çok estetik duruyorClapClapusta işi olduğu belli yaniClownClown
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2008 Saat 21:42
ay teşekkür ederim sunacımApprove
aslında bildiğin mantarlı soteyi küçük bir süsleyişle özel bir yemek haline getirdimLOLşimdi burdan öyle yazsam olmazdıLOLLOLbende ballandıra ballandıra yazdımLOL
Yukarı Dön
ALPELLA1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 15 Kas 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 440
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2008 Saat 21:47
çok güzel duruyor emoş altında milföy yok demi tam anlamadım daaaaaaaLOLLOL
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2008 Saat 21:55
yok kısLOLLOLLOLaslında olabilir önceden döşeyip pişircenLOLLOLsonra yemeği koyacan dizicen milföyü fırının sırf üst ızgarasını çalıştırcan olurmu acepLOLLOLyemek susuz olması lazım hamur olur alttaki milföyConfuseddenesene deryaaaLOL
Yukarı Dön
ALPELLA1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 15 Kas 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 440
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2008 Saat 21:57
hade lennnnnn LOLLOLsen dene
 
ya açıkçası ben milföyü pek kullanmam da ondan sordum
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2008 Saat 22:09
açık söyleyim bende pek sevmiyomConfused
 
zaten o milföylerde buzlukta kaldı kaldı sonra bu hale geldiLOL
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2008 Saat 22:14
ellerine sağlık ablacımClapClapClapama ben mantar sevmiyomConfusedyerine ne olurkineShockedApprove
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.