FIRINDA MANTARLI TAVUK SOTE (milföylü)
400 gr tavuk eti
1 tabak mantar(ben küçük mantarlardan aldım)
1 adet sogan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
2 havuç
3 adet dikdörtgen milföy
Tuz,karabiber,bi çimdik kimyon ve köri
Yapılışı;Soğanları yarım ay şeklinde kıyıp yağda hafif kavurdum.Sonra kuşbaşı tavukları suyunu cekene kadar pişirdim.Haçuçlaru yarım daire doğradım attım tencereye.Sonra biberleri ve domatesi de kyup suyunu çekince mantarlı ve baharatı attım.Mantarlarda pişinde kapattım ocağı ve yemeği borcam veya porselen fırın tepsisine boşalttım.Soğuduktan sonra milföyleri 2 cm lik şeritler halinde kestim..aralıklı dizdim yarısını yarısınıda diğer taraftan dizdim resimdeki gibi ve üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığım fırında milföyler kızarana kadar fırınladım..
Afiyet olsuuuunnnn!
Düzenleyen emine - 26 Mar 2008 Saat 20:20