Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Fikirlerinize İhtiyacım Var!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuFikirlerinize İhtiyacım Var!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 2345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 575
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 19:59
uzmanların soyledıklerı eger geren sınırları normal yasantınızda alıskanlık halıne getırırsenız.cocuklara bısey acıklamak zorunda kalmazsınız.ıc dunyaları karısmamıs olur.kafasında neler kuruyor cocuk bılemeyız.sureklı anneyle olan bı erke cocuk.cınsel egılımı ve merakları kadınlara yonelık olurmus..cunku baska model yok..makyajlar suslu gıyısıler.konusma tarzı..esma kızınz veya oglunuz cok sevdıgı bı akradasına  bedenını gosterebılır sızın bu konusmanızdan yola cıkarak..?
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 21:14
Hümeyram  ben tamamen yanlış anlamışım o zamanLOL Yanlış anladığıma çok sevindim amaLOLLOLLOL

Ben açıkçası anne ya da baba tarafından yıkamanın bir çocuğun cinsel tercihini ya da cinsel hayatını etkilediğini düşünmüyorum. Bu konu üzerine ne kadar "Oy" "Ay" "Aman kimse görmesin" bilmem ne dersek konu o kadar çok çocukların ilgisini çekiyor. Eli kolu gibi bir organ olarak gördüğü şey hakkında böyle şeyler duymak kafalarını karıştırıyor.

Rol modele gelince... Çocuk belki bütün ömür anneyle başbaşa kalsa  sadece anneyi belki örnek alabilir ama bu mümkün değil... (Gerçi ben oğlum küçükken yaşıtı kız arkadaşlarıyla karşılaştırdığım zaman genetik farklılığı algılayabiliyordum. Kızlar 6-7 aylıkken müzikle popolarını sallayıp oynamaya başlıyor, bizimkini mümkün mü hiç oynatmak? LOLLOLLOL)  Egemen babadan çok çok daha fazla bana düşkün ama uzaktan bakın, hal-tavır-hareket aynı baba... Rol modelini öyle güzel belirliyor ki çocuk... Ben istesem de benim gibi davranmaz. Makyaj yap desem yapmaz. Sakalının çıkacağı günü bekliyor şimdi. Babanın sakalı var ya... O yüzden kısaca bu gibi şeylere çok takılmayalım derim nacizane...

Düzenleyen duygu - 05 Nis 2010 Saat 21:15
Yukarı Dön
çağanımmm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 95
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2010 Saat 01:28
emine hanım bu konu ilgimi çekti bende yazmadan geçemeyeceğim. kızınızın babasıyla ne güzel i,lişkisi varmış belliki eşinizde kızınızla ilgilenmekten zevk alıyor. ama ah şu fi tarihinde kalmış beyinler yokmu ortalığı hemen karıştırıyorlar. ve baba gaza gelip bu ilişkiye bir nokta koyunca kızınız çok üzülmüş. yukarda bi arkadaşın dediği programı bende izledim. evet cinsel eğitim 3 yaşından itibaren verilmeli. yabancı kişilere karşı bedenlerinin onlara özel olduğu söylenmeli fakat bu bahsettiğimiz kişi babası. bizler babalarımızdan bu tür yaklaşımlar görmedik sorunlu veya kendi kendini yetiştirmeye çalışan şefkati başka kollarda arayan insanlar olduk. biz sevildiğimizi görmekistiyoruz çünkü açız. ama bırakın kızınız babasından mahrum kalmasın. doya doya vakit geçirsinler. bir arkadaşım var babası geçen sene vefat etti. dediki babam benim herşeyimdi. annem hiçbirşeyimizle ilgilenmedi ama babam saçımızı tarar okula gönderirdi. ilk regliolduğumda babama söyledim napıcağımı o bana söyledi. o beni yıkardı. ve babasını sevgiyle anıyor. kayınvalidenizede durumu uygun bir dille açıklayın. kızınızın aklı erdiği zaman mahremi falan anlayacak kendi sakınacak zaten. ama ayıp kelimesini lugatımızdan çıkarmamız lazım.korkutmamak lazım. sevgiler.
Seni severdim hüznüm koynumda. Seni severdim hem uyanık hem uykumda.....
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2010 Saat 01:33
ayrıca oğlumu ben yıkıyorum babası yıkamaz yani büyüsede yıkamaz ayrıca evde hep benimle anneme gidiyoruz orası zaten hep kadın anane teyze yeğenim var öykü. e babane desen hala babane evde dedeyi bir akşamları görüyor. şimdi benim oğlumun farklı tercihlerimi olacak etrafında hep kadın var diye bu çok saçma. yani ilk kez burda duyuyorum kızı anne oğlanı baba yıkasın diye. kız erkek bu zamana kadar hep anneler yıkadı çocuklarıSmile
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2010 Saat 10:18
Dostlarım hepinize tek tek teşekkür ediyorum,içim rahatladıSmile

Ben dün gece kendimi sorguladım onları izlerken,eşim 22:40da eve geldi,işten geliş saatidir bu,o saatten sonra hem yemek hazırladı hemde aralarda kızıyla oynadı,çişe götürdü(kızım yeni alışıyo wcye babası tarafındanda takdir edilmek istiyo),Allahtan eşim anne götürsün demedi çok kızardım,keza anasıda yok hıncımı alırdımLOLOnlar oynaşırken kızım wc ye gitmek istediği zaman eğerki beni öne atsaydı Zuhal üzülecekti,bölünecekti sanki aralarındaki o dialog..Babaya çok düşkün ama bağımlı değil,kaynana çok babacı ne olcak böyle diyo,ama o kadar değil İzmirde 1 buçuk ay kaldık babasını aramadı mesela..

Ben çok rahatladım,sanırım duymak istediklerimi duydum sizdenPigBu ayıp terimi bizlerin hayatına olumsuz nasıl etkiler bırakıyor,eşlerimizden bile çekiniyoruz,bilmiyorum ben öyleyim,cinsel hayatımız bile ayıplarlarla örtülü..Ben babamda yaşamadıklarımı eşimle kızımla yaşıyo görmekten mutluyumSmile

Ayrıca kızlarla anne,oğlanlarla baba ilgilenmeli konusu apayrı bir durum galiba,bunu hangi pisikolog söylemişse  halt etmiş,çocuklarıyla her anlamda ilgilenen baba çok azdır,erkek kız farketmez,benim ailemde,buna kuzenler,yeğenler dahil eşim kadar ilgili baba görmedim çocuklarına karşı,hatta yadırgıyorlar bile..Benim bir oğlum olsa eşim onunla ne zaman ilgilenecekki,kokar o çocukLOLLOLBen her bebeğin aklı iyice yerine oturana kadar ana babaya aşık olduğunu düşünürüm zaten,çevremde kız çocukları içinde büyüyyen erkekte görüyorum,hiç anneyi kız kardeşi model alan görmedim..Farklı unsurlar varsada doğuştan olduğunu düşünüyorum..

Yukarı Dön
nigo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 23
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2010 Saat 11:26
ezel bende senin yazdıklarına katılıyorum. Benim kızımda babasıyla yıkanmaktan çok keyif alıyo (TABİ ÇAMIŞIRIYLA NBİRLİKTE )kızım 6 yaşında arasıra babasıyla yıkanır benle beraber yıkanır şarkılar söylüyoruz banyoda çok zevkli oluyo Big smile
CANIM KIZLARIM
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2010 Saat 13:31

emine hanım çok sevindim yazdıklarınızı okuyunca. zaten çevremizdede hep öyle değilmi bu yaşlarda kızlar babalarına oğlanlar annelere aşıktır. ne guzel işte baba kızz ilişkisi böyle olmalı. kayınvalideniz hanımefendide karışmasın bi zahmet sonuçta üçünüz bir ailesiniz. Smile yavrunuzda büyüyünce öğrenecek mahremini. hep ayıp hep günah bizleri mahvettiler bari biz çocuklarımıza bunu yapmayalım.

Yukarı Dön
TÜBAY Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 4133
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2010 Saat 15:10
benimde kızım var. şuan 1 yaşında ve mecburen babayla beraber yıkıyoruz. yalnız yıkayabileceğim döneme geldiğinde muhtemelen kendim yıkarım. ama Zuhal im daha küçük. ona bu durumu çok daha ılımlı anlatmakta fayda var. katı ve sret ifadeler çocuğun kafasında babaya karşı yanlış fikirler üretmesine neden olabilir. bence mahramiyet öğretilsin ama desbotluklukla değil.canım arkadaşım doğru yöntemi bulacağına eminimLOLLOLLOL
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 2345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.