Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Fikirlerinize İhtiyacım Var!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuFikirlerinize İhtiyacım Var!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Siddartha Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
Söylesem tesiri yok...

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2546
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 14:21
Zor bir konu aslında ama ben de üç aşağı beş yukarı Ezel gibi düşünüyorum...

Duru 8 yaşına girecek yakında ve ben Duru'yu hala yıkıyorum. Sadece cinsel bölgesini ve civarını kendisinin temizlemesini istiyorum... Bazen tuvaletini yaptıktan sonra temizlenirken problem yaşarsa da yardımcı oluyorum. Bunlarda da bir sakınca olduğunu düşünmüyorum... Ve Duru neyin ayıp olduğunu neyin olmadığını gayet iyi biliyor. Hatta bir çok arkadaşından daha fazla bir şekilde kendi özel sınırlarının farkında olduğunun ve mahrem kavramını da gayet iyi oturttuğunu sevinerek görüyorum... Çok yakın bir süreçte zaten herşeyini kendi  halletmeye başlayacak ve hatta başladı bile ve bu durum kendiliğinden ortadan kalkacak...

Hangi durum olursa olsun, hangi yaşta olursa olsun, kızımın benden gereksiz durumlarda utanması açıkçası benim ağrıma gider...

Asıl dikkat edilmesi gereken dönem ortalama olarak 3-5 yaş arasında başlayan ödipal dönem. Bu dönemde karşı cins olan ebeveyn özellikle kendi cinsel organını çocuğa kesinlikle göstermemeli, hatta erkek oğluna da göstermese iyi olur. Çocuğun kendi çapında ilk aşk objesi yerine koyduğu ebeveyni verebileceği mesajlara karşı son derece dikkatli olmalı.

Yukarı Dön
Siddartha Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
Söylesem tesiri yok...

Puanlar: 2546
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 14:27
Orjinalini yazan: akram akram Yazdı:

Benim bu konuda okuduğum yazılarda çocuğun 2 yaşından sonra anne babayı çıplak görmemesiyle ilgiliydi. Bence baba banyoda giyinikse eğer babanın kızını yıkamasında hiçbir sakınca yok bana kalırsa ben de kadınım ve 4 yaşındaki oğlumu kendim yıkıyorum o zaman bu da mı yanlış Confused Öyle olduğunu düşünmüyorum...
Bence Zuhal bu kadar tepki göstermişse üstelemeyin bırakın baba yıkasın yavaş yavaş bırakın madem istemiyor baba böyle yaptıkça Zuhalin daha çok ilgisini çekecektir bence Smile

Evet aynen böyle bence de... Anne baba yetişkin olduğu için özellikle cinsel organlarını çocuklarına göstermeseler iyi olur. Bebekken bir önemi yok ama ödipal dönemde çok dikkat edilmeli...
Çocuk kendisinin bakıma ihtiyacı olduğunu bildiği için burada anne babaya karşı bir ayıp kavramı geliştirmeye gerek yok, çocuk bundan olumsuz etkilenmez. Tabii ki üçüncü kişilere karşı çocuk mahremini bilmeli...
Duru bana da "sen benimkini görüyorsun ben seninkini neden görmüyorum" diye soruyor zaman zaman. "Benim senin beni temizlemene ihtiyacım yok, ben yetişkinim, ama sen çocuk olduğun için anne veya babanın seni temizlemesine, ilgilenmesine ihtiyacın var, o yüzden" cevabını alınca aklına yatıyor. LOL
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21227
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 14:30
Seha'da benden hiç çekinmiyor,hemde hiç..banyosunuda hep ben  yaptırdım şimdiye kadar babası sadece sehayla akşaları biraz oynar o kadar.
şimdi yazdıklrınızı okuyunca hiç aklıma gelmeyen şeyler geldi aklıma,seha biri bizde olsa klozete oturduğunda kapının önünden geçse biri kızar hemen ayıp bakmayın bana der,çocuk bile olsa,..dışarıda sıkıştığında tutar kendini bi yer bulana kadar,küçüklüğünden beri böyleydi ama benden hiç hiç çekinmez.hata testislerinde sorun var ben bi kaç günde bir sıcak suya oturturum,kendi anne inmişmi der sorar tutar pipisini anne hadi bak der.hiç aklıma bunlar gelmemişti.

yanlız ben dkkat ederim şu ebeveynin çıplak görünmemesi konusunda,daha asla öyle bi durum olmadı..
fakat şunu biliyorumki,seha bana çok ciddi aşık,bana defalardır anne büyüyünceseninle evlenicem bile dedi.bu durum korkulucak bir boyuttamıdır bilmiorum.tabi konuşuyorum o bana seninle evlenicem dediğinde ama ilk kez burda yazılanlrı okuyunca aklımda soru işartleri oluştu.çokmu rahatız biz bu konuda acaba?

Düzenleyen hilal - 05 Nis 2010 Saat 15:25
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 575
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 15:18
bence erkekler babayla kızlar anneyle vakıt gecırmelı..haa tam tersımı bırden bıre kesıp atmamalı..cocuk ne oldugunu bılemez.yavas yavas ozendırerek degıstırmek lazım..ayrıca cocuga uygulamadan once anne baba kendı arasında konusup nasıl bır yol ızlemelerı gerektıgıne karar verıp ıkısı aynı anda yapmalı bunu.anneanne ve babaanneyede anlatıpıl onlardan cozum beklemek yanlıs gelıyo bana.ısler daha cıkmaza gırıyo..
yıkanmadan yola cıkarak;emınenın kızı ıcın:baba yıkamak ısterdım bılıyosun ama ıste cok yoruldum belım agrımıs.bugun annen halletsın olurmu..gıbı..annede cocukla eglenerek banyo yaptırıp..zevk aldırmalı..babada oo ne guzel vakıt gecırdınız cok ıyı anlasıyosunuz banyoda beaber ne guzel eglendınız..gıbı ozendırıcı konusmalar yapıp farkında olmadan degıstırebılırsınız..
tıyatro oyunu gıbı..ben bı cok konuyu boyle hallettım..

kızım bızle yatıyodu..odasını susleyıp yenı ufak bırseyler alıp ooo cok sık oldu..yatarken sunlar parlar falan dedıgımde kızım ben yatagımda yatıcam artık dıyıp gectı..
Yukarı Dön
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 15:24
arkadasım babayla yada anneyle mesafe koymak degıl..suan tvde ızledım..rol model cok onemlı..anneyle rahat eden ve onla  vakıt gecıren bı erkek cocuk ıster ıstemez gozlemledıgı hareketlerı yapacak..kendını bı bayanla daha rahat hıssedecek..suan ıcın evet zararsız ama alıskanlık yapan bu durum ılerkı yaslarda sorun olabılır.
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 17:27
Hümeyram olur mu öyle şey? Hayretler içinde kaldım. Ne demek baba oğlanla, anne kızla vakit geçirsin... Oğlumla niye vakit geçirmeyeyim? İşte bu zihniyet kadınları sosyal yaşantıda ikinci plana itmeye çalışanların zihniyeti... Şiddetle karşıyım... Oğlumu eşimle ikimiz yıkarız. Bazen o yoksa tek başıma yıkarım.
Yukarı Dön
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 17:36
yanlıs anlasıldım sanırım.ben yıkamadan bahsettım..cınsellıkle ılgı kolarda onun merakını uyandıracak konularda..yoksa benım kızım 6 yasında babasıyla uyur.gezerler.yemek yedırır.sacını tarar..ama bugun tvde anlatıldı bu konu..yıkama konusu gıyınme konusu kesın sınırlar konmalıymıs.dudaktan opme mesela bunu hepımız yaparız.ama yapılmaması gerekıyomus.ne kıa ne erkege.kanal d de ne yapmalız programında dınledım.dılersenız tekrarına bakın..ben dınledıgımı paylastım.

bazen cok acıklamadan yazıyorum bebegım oldugu ıcın..yanlıs anlasılıyo galıba:)
Yukarı Dön
esma24 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 169
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 19:44
Haluk bey ve Ezel hanım gerçekten çok doğru yazmışlar
benim eşim çocukları yıkamaz ama banyodan çıkınca getir şunları çıplak çıplak bir öpeyim ısırayım der
çocuklarımızda bizden hiç çekinmezler ama sık sık ikisine de bedenleriniz size özel size ait istemediğiniz kimselere  göstermeyin derim istemediğiniz kimselerin size dokunmasına öpmesine izin vermeyin derim kesinlikle ayıp olur günah olur demem ileride evlendikleri insanlarla bile sorun yaşayabilirler sırf ayıp olur günah olur psikolojisiyle yetişirlerse
bizler öyle yetiştik ve inanın evlendiğim ilk günler çok sıkıntılar yaşadım
güzel kızım Eylül'üm
oğluşum Bahadır'ım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.