Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Ek Gıda & Beslenme & İştah
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - evde yoğurt nasıl yapabilirim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuevde yoğurt nasıl yapabilirim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayse.doruk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Konu: evde yoğurt nasıl yapabilirim
    Gönderim Zamanı: 02 Mar 2008 Saat 12:54
herkese iyi günler diliyorum.evlatlarınızla mutlu ömürler.bana yardımcı olabilirmisiniz?benim oğlum 14 aylık ilk zamanlar kendim yoğurt mayalamaya çalıştım ama pek beceremedim.daha sonra hazır yoğurt yedirdim ama vicdanım çok rahatsız.bu işin püf noktaları varmıdır?olmuyor bir türlü tutturamıyorum.kutu sütünden mayalayacağım ama yapamıyorum.yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.sevgiler herkese...
ayse.doruk
Yukarı Dön
bıdık Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 589
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2008 Saat 14:46
canım ben mayalamayı başardım..her gün taze olarak yapayım dedim olmadı tutmadı bende bir kaç günlüğ yapıyorum..kitaplarda 1 yemek kaşığı yoğurtla yapın diyorlar ama tutmuyor ben 3 yemek kaşığı yoğurdu iyice çıptım elini yakmayacak ılıklıkta sütle (yaklaşık 1 orta boy cezve kadar)karıştırdım.Cam kasede yaptım kapağını kapayıp büyük bir bezle iyice sardım,6 saat bekledi sonra buzdolabına koydum...benimki böyle oluyor...
Clown
Yukarı Dön
serifegül Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 818
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2008 Saat 21:43
ben de aynı problemi yaşıyorum henüz denemedim ama porelen fincanda iyi tuttuğunu dudum. deneyince buraya yazarım sonucu. başka püf noktası olanlar varsa paylaşsın ne olur çok zormuş bu iş

çekirdek ailemizin çitlembiği
Yukarı Dön
balamut Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 261
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2008 Saat 09:06
arkadaşlar anne sütünden yoğurt mayalanabilir diyor benal hanım ama ben beceremedim deneyen varmı
Yukarı Dön
Liiiz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 334
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2008 Saat 09:22
Arkadaşlar ilk bir iki yapmada bende sıkıntı yaşadım ama şimdi mükemmel tutturuyorum.Ben günaşırı taze taze yapıyorum.
  Kutu sütten iki küçük kavanoza göre sütünü koyuyorum (1.5 su bardağı ancak gelir ) yarım kaşık yoğurdu süt ile iyice ezip, sütün içine katıyorum ve el yakıncaya kadar ısıtıyorum. kavanozlarıma boşaltıp sıcak birortama koyuyorum. Üzerini sıkıca kapatıyorum. Sıcak durması gerçekten çok önemli üzerine bir havlu  ve kalın küçük bir battaniye ile kapatıyorum. 3 saat sonra yoğurdumuz hazır. üzerini açıp soğuyuncaya kadar kıpırdatmıyorum sonrada dolaba koyuyorum.

Cennet Kokulum
Yukarı Dön
nehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2008 Saat 11:59
bende mayalamaya çalıştım ama yok olmuyorUnhappydaha  sonra benimki güzel bir kese yoğurdu oluyorLOLLOLama kararlıyım öğrencem

Düzenleyen nehir - 03 Mar 2008 Saat 12:00
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1598
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2008 Saat 17:05
kızlar ben mamayla yapıyorum yoğurdu çokta kolay oluyor ve güzel tutuyor.Wink
Yukarı Dön
berra Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 178
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2008 Saat 17:09
ilk zamanlar bende yapamazdım herkesten yoğurt tarifi alırdım ama hepsi aynı tarif ederdi sütü elin yanmayacak kadar ısıt sonra içine yoğurt koy çalkala ve 3-4 saat kıpırdatmadan sıcak bir yede beklet derdi ama ben her gün denememe rağmen hiç tutturamazdım 1 haftadır tutmaya başladı sebebi nedir valla ben çözmüş değilim şans işimiidr nedir
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.