ev yapımı çokokrem( Yeşim çokokrem resim sy: 2 ) |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 5> |
Yazar | |
febaa2
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 23 Ara 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1744 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 15 Oca 2013 Saat 09:14 |
arkadaşlar merhaba dün denediğim ve memnun kaldığım bir tarif paylaşmak istiyorum kızım çokokremi çok sever bu tarif alıntıdır
5 su bardağı süte 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker koyup çırpıcıyla arada sırada karıştırarak kaynatılır kaynamaya başladığında yarım çay kaşığı karbonat koyulurve yine orta ateşte arada şırada karıştırarar 45-50dk arası kaynatılır
yalnız biraz genişçe bir kap kullanılmalı çünkü biraz köpürüyor
sütün rengi hani nescafe 3ü bir arada yapınca olan renge dönüyor kahverenginden daha açık bir ton oluyor ve kıvamı çok koyu değil cıvıkken altını kapatıp 60 yada 80 gr lık bitter çikolatayı kırıp karıştırıyoruz ( 1 paket çikolata 80 grlık oluyor)
ve cam yada istediğiniz kaba doldurun ve soğutun soyuyunca ağzını kapat ve buzdolabında sakla
sıcakken cıvık gözükmesinden korkmayın soyuyunca sürülebilir kıvama geliyor
tadı bizden tam not aldı
sorularınız varsa cevaplarım yapıp deneyip sonucu yazarsınız
kendim denemesm yazmazım
ama dün akşam yaptım herşeyde kullanılabilir çok güzel oldu
sevgiler
|
|
ezgicik
Üye Kayıt Tarihi: 04 Ara 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
ellerine sağlık küçüklüğümüzde yapılırdı bizim evimizdede
|
|
febaa2
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 23 Ara 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1744 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
ben çok tarif gördüm ama ilk defa bunu yaptım çokta güzel oldu umarım bğenirsiniz
|
|
yasemin
Kıdemli Moderatör Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007 Konum: zehraninvillasi Durum: Aktif Değil Puanlar: 107177 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
.http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32810&title=nutellali-supangle-bakmadan-gecme resim gitmis :))kopiren yapmistim resimi becerebilirsem eklerim ama beceremm deanladigim kadariyla zehracigimin yaptigi rekor la herkes yapmisti ben yine yapamadim ama
Düzenleyen yasemin - 15 Oca 2013 Saat 10:29 |
|
|
|
yasemin
Kıdemli Moderatör Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007 Konum: zehraninvillasi Durum: Aktif Değil Puanlar: 107177 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
ceple cekdim makine ile yapamadim ne yazikki:)))))
|
|
|
|
febaa2
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
ya o tarifileride biliyorum çok güzel oluyorlar ama bu tarif bayağı bir sürülebilir oluyor birde daha pratik
süt kaynarken mutfakta başka işleri yapıyorsun
yinede diğer tarif için çok teşekkürler onuda yapıcam imşallah
|
|
y_bal
Altın Üye Kayıt Tarihi: 11 Tem 2008 Konum: kuzusuna hasret Durum: Aktif Değil Puanlar: 2663 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
küçük bişey sorcam yapmaya niyetlendim ama aklıma takıldı 45 - 50 kaynatınca 5 bardak süt buharlaşmayı düşünürsek yarı yarıya hatta belki daha fazla azalmadımı ?? bu ölçüyle ne kadar çokkrem elde ettin
|
|
febaa2
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
aslında çok azalmıyor bir boş kavanoz çokokrem şişesi doldu birde plastik saklama kabım vardı orta büyüklükte oda doldu 300 ml belkide biraz daha fazla olabilir
birde buzdolabında 1 ay kadar dayanıyor
kek kurabiye içi olarakta kullanılabilir
geçen muffin gibi bir kek yapmışlar ufak ufak topkek gibi ortasını oyup bu çokokrenden doldurmuşlar sonra çıkan parçalarla oyulan yeri kapatmışlar
yani kullanım alanı çok geniş
ama ben en çok kızımın kahvaltısında ve birde canım tatlı çektiğinde 1 kaşık daldırıyorum
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123 5> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|