Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ev tozu alerjisi + Astım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEv tozu alerjisi + Astım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ecetinkaya85 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ecetinkaya85 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ev tozu alerjisi + Astım
    Gönderim Zamanı: 06 Kas 2017 Saat 09:58
Hocam merhaba
6,5 yaşında bir oğlum var. Bu sene ilkokula başladı. Ekim ayının başında burun akıntısıyla birlikte başlayan hafif öksürük 2.günde şiddetli öksürüğe ve hırıltılı nefes alıp vermeye başladı. 3.günde doktora gittiğimizde ciğerlerine inmişti. Bronşit teşhisi koyuldu ve 10 gün macrol, pulmicort ve ventolin inhaler kullandık. Ancak 3hafta sonra tekrar başlayan hafif öksürük 2.günde hırıltılı öksürüğe çevirdi. Hemen ventolin ve pulmicorta başladık . 4.günde çocuk alerji uzmanına gittik. Yapılan kan tahlili (total Ige 444) ve deri testi sonucu yüksek oranda ev tozu alerjisi çıktığını söylediler. Aerochamber aletiyle günde 2kere 1fıs inflacort başladık. Şimdi oğlum baya rahatladı.
Bundan 2yıl önce ilk kreşe başladığında zatürre ve orta kulak iltihabını birlikte geçirmişti. Onun haricinde ciğerlerine inen hiç bir hastalık geçirmedi.
9. Ayında atopik dermatit şikayetiyle kendini gösteren inek sütü alerjisi teşhisi koyulmuştu. Ama 6aylık sıkı bir diyet neticesinde 15.ayında atlattı.
Burun deliklerinin alt kısmı hep kırmızıdır, çok kaşır. Bir de geceleri diş gıcırdatması vardı ama inflacorta başlayınca kesildi gibi.
Benim sormak istediğim bugüne kadar ciddi boyutta bir şikayeti olmayan çocuğa bu şikayetler ve testlerle astım teşhisi koyulur mu? Teşhis ve tedavi doğru mudur? Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
Yukarı Dön
Ecetinkaya85 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ecetinkaya85 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2017 Saat 10:11
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118611
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2017 Saat 22:18
Turkiye'de koyarlar... 
"Sahtekarligin 3 Safhasi" ile ilgili yazilarimi eski maillerden okuyun.. 
Tutkiye'de doktorlar, ASLA Grip teshis etmezler. Her Gripli cocuga; Astim derler. 
Cok okumaniz lazim. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.