Etli ve Soslu Lahana Sarması |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | |
zelmore
Üye Kayıt Tarihi: 03 Ara 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 78 |
Konu: Etli ve Soslu Lahana Sarması Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 14:26 |
Etli Lahana Dolması Zorluk Derecesi : Kaç Kişilik? : 4 Kişilik Hazırlama Süresi : 45 dk Pişirme Şekli : Tencere Pişirme Süresi : 45 dk Dinlenme Süresi : 0 dk Toplam Süre : 90 dk Malzeme Listesi 1 Adet Beyaz Lahana 300 Gram Kıyma Yarım Demet Maydanoz Çeyrek Demet Taze Nane 1 Yemek Kaşığı Salça Yarım Su Bardağı Pirinç ya da Bulgur 1 Tatlı Kaşığı Karabiber 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 5 Su Bardağı Su (Lahanaları haşlamak için) 2 Su Bardağı Su (Pişirmek için) 1 Çay Bardağı Su 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası Nasıl Yapılır? 1. Lahana yapraklarını bütün haldeyken yaprak yaprak olacak şekilde ayırın ve yıkayarak sularını süzün. Bir tencereye 5 su bardağı (yaklaşık 1 litre) su koyarak kaynatın. Bir yemek kaşığı tuz ilave edin. Lahana yapraklarını içine atarak yapraklar yumuşayıncaya dek haşlayın ve kevgir ile çıkararak süzgeçe alın. Sularının süzülmesini sağlayın. 2. Derince bir kaba 1 adet soğanı rendeleyin. İçine kıymayı ilave edin. Yıkamış olduğunuz maydanoz ve dilerseniz nane yapraklarını ince kıyarak ilave edin. Yarım su bardağı dolusu pirinci yıkayıp suyunu süzerek ilave edin. Dilerseniz biraz pirinç ve biraz da bulgur ilave edebilirsiniz. Üç kaşık zeytinyağı dökün. Karabiber, tuz ve salçayı da ilave ettikten sonra harcı güzelce yoğurun. 3. Lahana yapraklarının büyük olanlarını ikiye ya da üçe bölebilirsiniz. Gerekirse kalın damarlarını kesebilirsiniz ya da bıçağın tersi ile döverek inceltebilirsiniz. Hazırladığınız yaprakları harçla birlikte sarın. 4. Tencerenin en altına bir iki yaprak lahana koyun. Üzerine sardığınız dolmaları dizin. 5. Başka bir küçük tavada zeytinyağını hafifçe kızdırın ve üzerine bir yemek kaşığı salça, bir yemek kaşığı da biber salçası ekleyin. Kavurun ve kavurduktan sonra üzerine bir çay bardağı su ilave edip salçayı çözdürün. Bu harcı tenceredeki dolmaların üzerinde gezdirin. 6. Son olarak iki bardak kadar su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana dek orta hararetli ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve yaklaşık 50 dakika kadar kısık ateşte pişirin. 7. Ilındıktan sonra yoğurtla birlikte servis edin. Afiyet Olsun... Düzenleyen zelmore - 09 Ara 2009 Saat 14:32 |
|
zelmore
Üye Kayıt Tarihi: 03 Ara 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 78 |
Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 14:28 |
bu sfer de kocaman oldu
ortasini bulamiyorum bir turlu [img=http://img710.imageshack.us/img710/1842/dscn5911.th.jpg"> Düzenleyen zelmore - 09 Ara 2009 Saat 14:32 |
|
yasemin
Kıdemli Moderatör Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007 Konum: zehraninvillasi Durum: Aktif Değil Puanlar: 107177 |
Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 14:29 |
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19649&title=lahana-sarma
o topigimiz var hilal arkadasim bakar simdik ben ve nesibe buraya ekledik |
|
|
|
zelmore
Üye Kayıt Tarihi: 03 Ara 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 78 |
Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 14:33 |
topigi gordum ama daha farkli yapimi var diye eklemistim...
bir turlu foto eklemeyi de beceremedim :) ya cok kucuk oluyor ya buyuk... baska bir foto ekledim ama bu olmadi yahu... |
|
yasemin
Kıdemli Moderatör Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007 Konum: zehraninvillasi Durum: Aktif Değil Puanlar: 107177 |
Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 15:30 |
|
|
|
|
zelmore
Üye Kayıt Tarihi: 03 Ara 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 78 |
Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 16:30 |
yasemin tesekkur :)
hizliresimden mi yukledin? ben neden beceremiyorumm |
|
hilal
Kıdemli Moderatör Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Puanlar: 24972 |
Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 00:42 |
bi dahaki sefere burdan dene yonca,bakalım yapabilicekmisin,takıldığın yerdede sor olurmu
|
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
yasemin
Kıdemli Moderatör Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007 Konum: zehraninvillasi Durum: Aktif Değil Puanlar: 107177 |
Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 00:44 |
|
|
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|