Etli krep (fotoğraflı)
400 500 gr kuşbaşı et
2 çorba kaşığı bezelye
5 6 tane büyük mantar
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı un
Az miktarda su eti haşlamak için
Tuz karabiber yeşil soğan yaprakları
Fesleğenli sos için
2 domates 1 tutam fesleğen zeytin yağı tuz karabiber
krep harcı için:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
3 yumurta
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Etleri daha önceden haşlıyoruz haşlanan etin tüm malzemeyi ekleyip hafif yağda soteliyoruz
Diğer tarafta domatesleri küp küp dorayıp onları da soteliyoruz tuzunu yağını biberini fesleğeni de ince ince kızıp hepsini çeviriyoruz çok az
Krep hamurunu için un hariç diğerlerini çırpıyoruz ve yavaş yavaş unu ilave edip teflon tavada çok az yağa bir kepçe dolusu koyup hafif pişiriyoruz
En son kerp in içine yaptığımız harçtan koyup bohça şeklini verip sıcak su da beklettiğimiz yeşil soğanla boçayı bağlıyoruz üzerine kaşar rendeleyip 179 derecede 5 dakka pişiriyoruz servis tabağına alıp etrafına domatesli sosomuzdan koyup servis yapabilirz
Afiyet olsunn bal şeker olsun
Düzenleyen ifakat - 30 Oca 2008 Saat 13:23