Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Et Yemekleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Etli Enginar Yaptım :)))
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuEtli Enginar Yaptım :)))

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 7>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007
Konum: Antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Konu: Etli Enginar Yaptım :)))
    Gönderim Zamanı: 29 May 2011 Saat 17:55
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007
Konum: Antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2011 Saat 17:59
Bilirsiniz arkadaşlar pek yemek eklemem ama bu nefis olduuuu :)))

Malzemeler :)

7 küçük enginar soyulmuş.
300 gr kadar kuzu kuşbaşı
1 büyük soğan
1 büyük havuç
1 kase dereotu
1 küçük kase bezelye
Tuz
Tatlı biber salçası
7-8 diş sarımsak

Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2011 Saat 17:59
ay bende şimdi facede gördüm fotosunu hatta diyicektim tarif isterim diye buraya gelmişBig smileLOL
Duygu harika ötesi görünüyor,ellerine sağlıkClap
Ben çok severim enginarı ama eşim yemezdi,bu şekilde olursa et var diye yerLOL
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007
Konum: Antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2011 Saat 18:03
Yapılışı :)

Kuzu etini yumuşayıncaya kadar düdüklüde ya da tencerede haşlayın.
Başka bir tencerede önce soğan, sonra havuç ikilisini yağda kavurun ve piştiğine emin olduğunuz etleri içine atın. Suyundan da azıcık atabilirsiniz. Etler suyunu çeksin ve tatlı biber salçası ekleyin. Bezelye ve doğradığınız sarımsakları, tuzu ekleyin. Ardından da etsuyundan 2 bardak kadar koyup enginarları atıp pişmeye bırakın. Ben enginarları biraz düz biraz ters çevirip pişirdim. Sonra da pişmeye beş dakika kala dereotlarını atın 5 dak sonra altını kapatın. Buharıyla da pişsin ve En son bütün minik karışımları enginarlara paylaştırın. Afiyet olsun ben çok beğendim.
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Kayıt Tarihi: 20 Haz 2009
Konum: giresun
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13231
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2011 Saat 18:05
Ellerine sağlık canım harika görünüyor ClapClapClap
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007
Konum: Antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2011 Saat 18:06
LOL
Orjinalini yazan: hilal hilal Yazdı:

ay bende şimdi facede gördüm fotosunu hatta diyicektim tarif isterim diye buraya gelmişBig smileLOL
Duygu harika ötesi görünüyor,ellerine sağlıkClap
Ben çok severim enginarı ama eşim yemezdi,bu şekilde olursa et var diye yerLOL
Beğendiğini gördüm hemen şüphem kalmadı buraya da ekledim aslında DOĞUNGÜNÜSÜ ÇOCUĞU :)))LOL
Aynen benim eşim de sevmez ama bunu bana anlattı İzmir'de bizim akrabalarda kalmıştı geçen hafta orda yemiş. Beğendiği için etli yerim dedi hemen ertelemedim yaptım :))) Vallahi çok lezzetliymiş. Afiyet olsun Tarifte eksik veya sorular olursa yazarım. Tarif vermede çok iyi değilim çünkü.Big smile
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007
Konum: Antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2011 Saat 18:07
Orjinalini yazan: Gülsen Gülsen Yazdı:

Ellerine sağlık canım harika görünüyor ClapClapClap
Teşekkürler canım. Yaparsanız afiyet olsun :))
Yanına bulgur pilavı yapiim diyorum :)))
Yukarı Dön
turuncu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Nis 2009
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 935
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2011 Saat 18:37
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

 
çoook lezzetli görünüyor eline sağlıkSmile
hiç enginar yapmadım tadını merak ediyorum doğrusuBig smileBig smileBig smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 7>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.